KICKBOXING

ponedjeljak, 07.07.2008.

Nives platno beleše

Biljana platno beleše,
na Ohridskite izvori.
...


Eto, tako počinje predivna makedonska narodna pjesma. Upravo me je uspjeh naše Nives Radić podsjetio na tu pjesmu.

Ali, o čemu se radi:

Mala, ali odlučna Hrvatska kickboxing reprezentacija u sastavu:
- Nives Radić - low kick -70 kg
- Marija Malenica - low kick -56 kg
- Željana Piteša - low kick -52 kg
- Boris Vujević - full contact -71 kg
- Ante Lulić - full contact -75 kg
- Romeo Deša - vođa puta

sudjelovala je na 13. Balkanskom kickboxing prvenstvu.

Na Balkanskom prvenstvu koje je održano u Ohridu, od 29. do 31. lipnja 2008. sudjelovala su 154 sportaša iz 8 zemalja, među kojima je zanimljivosti radi, sudjelovala i Norveška s jednim sportašem.

Zašto Norveška? Pa, kažu domaćini, ovo je otvoreno prvenstvo Balkana. A kad je otvoreno, svi su dobro došli.

Što se borbi i rezultata tiče, evo kako je to teklo:

Prvog dana sačinjen je ždrijeb u kojem je Željana Piteša (LK -52 kg) imala još 4 protivnice, a obzirom da je Željana viceprvakinja svijeta, prednost joj je priznata i Željana je propustila prvo kolo, a u polufinalu čeka pobjednicu iz meča Turska - Bugarska)

Marija Malenica (LK -60 kg) je bila u kategoriji gdje je također bilo 5 natjecateljica. U svojoj prvoj borbi, u prvom kolu - četvrtfinale, bori se protiv Suzane Radovanović iz Srbije.

Nives Radić (LK -70 kg) u svojoj je kategoriji imala još dvije protivnice. Obzirom da je Europska prvakinja, propušta prvo kolo i u finalu čeka pobjednicu iz meča Srbija - Bosna i Hercegovina.

Boris Vujević (FC -67 kg) U kategoriji je 6 boraca. Boris se u četvrtfinalu se bori protiv mladog Muje Šušnjara iz Bosne i Hercegovine.

Ante Lulić (FC -75 kg) U kategoriji je 5 boraca. U četvrtfinalu se Ante bori protiv Bojana Sokolovskog iz Makedonije.

Drugog dana na rasporedu su bile kvalifikacijske i polufinalne borbe, a od naših su se borili svi osim Nives Radić.

Marija Malenica u četvrtfinalnoj borbi pobijedila je Suzanu Radović (Srbija) 3:0, Boris Vujević svoju prvu borbu u četvrtfinalu izgubio je od Muje Šušnjara (Bih) 0:3 - podcijenio je mladog bosanskog reprezentativca, a kada je to shvatio u trećoj rundi, bilo je prekasno za popravak lošeg rezultata iz prve dvije runde. Željana Piteša je u prvoj borbi polufinala izgubila 0:3 od Turkinje Seda Aygun koja je bila snažnija i preciznija. Ante Lulić je četvrtfinalnu borbu pobijedio s TKO Makedonca koji je bio znatno slabiji. U svojoj drugoj borbi, u polufinalu je 2:1 pobijedio odličnog Turčina Gokhana Konuka.

Dakle, drugog dana Balkanskog prvenstva - osvojeno je jedno 5. mjesto (Boris Vujević), 2 bronce (Željana Piteša i Marija Malenica) i osifurane su 2 srebrne medalje u sutrašnjim finalnim borbama (Ante Lulić i Nives Radić).

Sutra se u finalu bori Nives Radić protiv Marije Pejaković iz Srbije te Ante Lulić protiv Krasimira Apostolova iz Bugarske.

Zadnjeg dana, kada su na rasporedu bile finalne borbe Ante Lulić je nažalost predao borbu zbog povrede noge koju je zadobio iz jučernjašnje polufinalne borbe s Turčinom.
Nives Radić je u finalu pobijedila Srpkinju Mariju Pejaković s 2:1. Nives je bila znatno bolja tijekom cijelog meča, pa je ovakva podijeljena odluka sudaca bila svima iznenađujuća, čak i kutu njezine protivnice.

Hrvatska je na Balkanskom prvenstvu osvojila 1 zlato, 1 srebro, 2 bronce, te jedno 5. mjesto.

Lijepo - čestitam reprezentativcima, a posebno Nives.

Eto.

Čim dobijem, biti će slika, puno slika. I Makedonci su uzeli hrvatski recept te angažirali fotografe da im snimaju i da ih slikaju.

- 21:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #