KICKBOXING

utorak, 22.04.2008.

I bi Skupština

Tako je,
dugo očekivana sjednica Skupštine Hrvatskog kickboxing saveza održana je kako je i najavljeno, 20. travnja 2008. u Malinskoj. Evo priopćenja za javnost predsjednika HKBS-a:




Sjednica Skupštine
Hrvatskog kickboxing saveza


Sjednica Skupštine Hrvatskog kickboxing saveza održana je u nedjelju 20. travnja u Malinskoj, u Kongresnom centru hotela „Malin“. Prisutni su bili predstavnici 46 klubova – punopravnih članova HKBS-a.

Najprije su, u svečanom dijelu sjednice, proglašeni najbolji kickboksači za proteklu godinu. To su:
Ana Znaor i Pero Gazilj (najbolji u kickboxing disciplinama na tatamiju)
Željana Piteša i Marko Tomasović (najbolji u kickboxing disciplinama u ringu)

Ana Znaor je prošle godine postala dvostruka europska juniorska prvakinja i pobjednica Svjetskog kupa;
Pero Gazilj je po drugi put postao svjetski seniorski prvak;
Željana Piteša je svjetska seniorska viceprvakinja i prvakinja Balkana, a
Marko Tomasović je po drugi put postao svjetski seniorski viceprvak i obranio je titulu europskog prvaka po profesionalnim pravilima. Tomasović se također kao boksački reprezentativac nedavno kvalificirao za sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Vezano za izbor najboljih kickboksača, predstavnici klubova su izrazili žaljenje što je svjetski kickboxing prvak Marko Benzon iz Splita osumnjičen za vezu s narko-miljeom. Vezano za istragu tog slučaja, iskazano je povjerenje u državne pravosudne institucije i nadu da su optužbe neutemeljene. Skupština je osudila bilo kakvu vezu športa i kriminala.

U nastavku sjednice su najprije primljena četiri nova kluba u članstvo saveza. To su: "Crikvenica", "Prime" iz Poreča, "Trojan Istra" iz Pule i "Sveti Jure" iz Vrgorca. Nakon toga je iz članstva HKBS-a trajno isključeno 18 klubova koji već godinama ne izvršavaju svoje financijske obveze. Ti klubovi su na ime neuplaćenih članarina ostali dužni savezu preko 72.000 kn. Tako sada HKBS, od prijašnjih 128, broji točno 110 klubova - punopravnih članova, kao i 9 županijskih kickboxing saveza.

Skupština je prihvatila zapisnik sa prošle sjednice održane 25. veljače 2007., izvještaj predsjednika o radu u proteklom razdoblju, financijske izvještaje za 2006. i 2007., plan rada i financijski plan u 2008. Usvojene su izmjene Statuta saveza, Sudačkog pravilnika, Pravilnika o izboru najboljih kickboksača i Pravilnika o raspodjeli zaštitne opreme. Odobren je sponzorski ugovor s tvrtkom „Budoland“ za 2008.-2010. i Ugovor s tvrtkom Presscliping za praćenje tiskanih i Internet medija. Donesena je i odluka o visini članarine za 2009.

Posebno značajna odluka je kandidatura Hrvatske za domaćinstvo Europskog prvenstva za juniore i kadete 2009. koje bi se trebalo održati u Istri krajem rujna.

Posljednja točka je bilo razrješenje i biranje novih članova Upravnog odbora HKBS-a. Skupština je prethodno potvrdila odluke Stegovnog i Upravnog odbora sa sjednica održanih 22. ožujka. Njima se doživotno isključuju iz članstva saveza dotadašnji predsjednik Natjecateljskog odbora Nikola Božić iz Kutine i nekadašnji direktor hrvatskih kickboxing reprezentacija Elvis Nakić iz Zadra. Predsjednik Stručnog odbora Josip Cerovec iz Kutine je kažnjen isključenjem do trenutka namirenja duga od 87.840,54 kn kojeg je svojim nesavjesnim postupanjem nanio savezu. Temeljem odredbi Zakona o športu smijenjen je i Dragan Majkić iz Klane koji je bio član Upravnog odbora zadužen za profesionalni kickboxing. Predsjednik Registracijskog odbora Tomislav Rosy iz Novske je smijenjen zbog nesavjesnog obnašanja dužnosti zato što je njegov klub neplaćanjem članarine savezu ostao dužan 6.086,40 kn. Na njegovo mjesto u Upravni odbor HKBS-a je primljen Tihomir Jirasek, trener KBK Pakrac. Također je u Upravni odbor izabrana Kristina Pilko iz Rijeke koja će obnašati ulogu povjerenice za aero kickboxing i predstavnice HKBS-a u Komisiji za skrb o ženama u športu pri Hrvatskom olimpijskom odboru.

Sjednicu, koja je trajala 6 i pol sati, vodili su predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza Predrag Znaor i glavni tajnik Romeo Deša. Aktualno vodstvo saveza je dobilo maksimalnu podršku Skupštine i sve odluke su donesene gotovo jednoglasno.

Pripremio: Predrag Znaor - Predsjednik HKBS-a


Eto, i bi Skupština. Idemo dalje!

- 23:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #