KICKBOXING

nedjelja, 25.11.2007.

SP Coimbra - Spremni za put

U ponedjeljak 26. studenog Hrvatska seniorska kickboxing reprezentacija putuje u Coimbru, sveučilišni centar Portugala, gdje se održava Svjetsko kickboxng prvenstvo u disciplinama semi contact, full contact, glazbene forme i aero kickboxing.

U Portugal putuje ukupno 31 član reprezentacije - među kojima je 21 sportaš, 4 trenera, 2 člana vodstva, 2 suca i 2 gošće. Svjetsko se prvenstvo održava od 26. studenog do 2. prosinca 2007.

U Portugalu se očekuje vrlo jaka konkurencija, prijavljeno je više od 600 sportaša iz četrdesetak zemalja, članica WAKO Svjetske kickboxing federacije.

Od Hrvatske kickboxing reprezentacije realno je za očekivati, mada će biti teško ostvariti, ponavljanje rezultata s prošlogodišnjeg Europskog prvenstva (1 zlato, 2 srebra i 6 bronci), a bilo bi i lijepo kada bi se ponovili rezultati s prethodnog Svjetskog prvenstva (2 zlata, 4 srebra i 7 bronci). Sve u svemu, očekuje se zadržavanje višegodišnjeg visokog statusa u svjetskom kickboxingu.

Naime, u sastavu Hrvatske kickboxing reprezentacije nastupaju između ostalih u semi contactu i Zvonimir Gribl (član kluba iz Malinske) - aktualni svjetski prvak i osvajač bronce na EP, Pero Gazilj (član kluba "Mawaschi" iz Makarske) - također aktualni svjetski prvak i 3. na EP, Ana Znaor (iz Malinske) - aktualna viceprvakinja svijeta, kao i Marko Deša (iz Omišlja) - nositelj brončanih odličja i sa svjetskog i s europskog prvenstva.

U full contactu velika očekivanja usmjerena su prema Marku Tomasoviću (članu splitskog "Pit Bula") - aktualnom viceprvaku svijeta, kao i prema Luki Kalmeti, aktualnom prvaku Europe po profesionalnim pravilima, inače Zadranu članu splitskog "Pit Bulla". Tu su i Željana Piteša iz splitskog "Pit Bulla" i Jelena Radoš iz zadarskog "Svetog Krševana" koje su imale zapažene rezultate u drugim disciplinama i u juniorskoj konkurenciji.

Što se ovog Svjetskog prvenstva tiče, ono je pod posebnom pažnjom GAISF-a i Međunarodnog olimpijskog komiteta, jer su predstavnici WAKO-a 16. studenog u švicarskoj Lausannei, u sjedištu Međunarodnog olimpijskog komiteta održali sastanak s Mr. Christophe Dubi (IOC Sportskim Direktorom) kao i s Mr. Jean-Laurent Bourquin (Starijim managerom u Sportskom odjelu IOC-a), gdje su podnijeli zahtjev za priznanje kickboxinga i WAKO Svjetske kickboxing federacije od strane Međunarodnog olimpijskog odora. Na tom sastanku predstavljen je naš sport i dogovorene daljnje aktivnosti i rješavanje obaveza od strane WAKO-a i njegovih članica, među kojima u ovom trenutku 71 nacionalna kickboxing federacija ima puno priznanje svojih nacionalnih olimpijskih odbora.

Više o ovom susretu na pogledajte na WAKOWEB - službenim stranicama WAKO Svjetske kickboxing federacije

Po povratku reprezentacije sa Svjetskog prvenstva, primiče se kraj sportske sezone Hrvatskog kickboxing saveza i jedino nam još preostaje naš najveći kickboxing turnir i drugi po veličini open kickboxing turnir u Europi - "Croatia Open 2007" koji se održava u Kutini od 14. do 16. prosinca. Najavljeno je skoro 1000 natjecatelja iz dvadesetak zemalja iz cijelog svijeta, mada ih je najviše iz Europe.


- 23:59 - Komentari (3) - Isprintaj - #