KICKBOXING

četvrtak, 29.11.2007.

SP Coimbra - Prvi dan kvalifikacijskih borbi

Danas, u četvrtak 29.11. započele su disciplinama semi i full contact kvalifikacijske borbe na Svjetskom kickboxing prvenstvu za seniore u Coimbri. Prvenstvo se održava u velikoj dvorani sportskog centra, a borbe se odvijaju na 3 tatamija (semi contact) i 3 ringa (full contact).

Prvog dana natjecanja hrvatski reprezentativci su imali sljedeće nastupe:

Semi contact, +94 kg
Mehmet Ali Acar (Tur) - Mario Samirić (Cro) - 10:15
Ovom pobjedom Mario se plasirao u 1/4 finale gdje ga u petak, 30.11. očekuje Talijan Marco Culiersi, aktualni Europski prvak s prošlogodišnjeg prvenstva u Lisabonu.

Semi contact, -84 kg
Andreas Daxer (Aut) - Zvonimir Gribl (Cro) - 2:12
Zvonko je u stilu svjetskog prvaka odradio ovu borbu, ne dozvolivši nikakva iznenađenja. Ovom pobjedom Zvonko se plasirao u 1/4 finale gdje ga u petak, 30.11. očekuje Talijan Giuseppe De Marco.

Full contact, -63,5 kg
Matej Benić (Cro) - Anar Lalayev (Aze) - 1:2
Matej je u vrlo izjednačenoj borbi izgubio svoju prvu borbu u 1/8 finala od Azerbejđanca Anara Lalayeva. Ovom izgubljenom borbom Matej je ostao na ždrijebom dobivenom 9. mjestu.

Full contact, -67 kg
Soltanmurad Esenov (Tkm) - Renato Gogošević (Cro) - 3:0
Renato je jednoglasnom odlukom sudaca izgubio svoju prvu borbu u 1/8 finala od Soltanmurada Esenova iz Turkmenistana. Time je ostao na ždrijebom dobivenom 9. mjestu.

Full contact, -71 kg
Klemens Ruder (Ger) - Sanjin Pol Vrgoč (Cro) - 3:0
Nakon vrlo izjednačene borbe - i prema onome viđenom u ringu, i prema bodovnim listama, suci su dali prednost Klemensu. Sanjin je izgubivši ovu borbu, ostao na ždrijebom dobivenom 17. mjestu

Full contact, -75 kg
Božo Perišić (Cro) - Robert Zietek (Pol) - 3:0
U ovoj borbi je Božo bio puno atraktivniji, puno udaraca nogom i to je očito presudilo kod svih sudaca da prednost daju Boži koji se ovom pobjedom plasirao u 1/4 finale gdje ga očekuje Talijan Francesco Margiota.

Full contact, -86 kg
Atul Ghule (Ind) - Luka Kalmeta (Cro) - Kalmeta by KO u 1.r.
Desetak sekundi je bilo dovoljno da Luka najprije dobro uzdrma Indijca, a već sljedeći udarac, Lukin poznati desni kroše izbacio je iz daljnje borbe Indijca. U 1/4 finalu Luku dočekuje Sergey Bogdan iz Rusije, nositelj srebrne medalje sa prošlog Svjetskog prvenstva 2005. u Szegedu i aktualni Europski prvak s prošlogodišnjeg Europskog prvanstva u Lisabonu.

Full contact, -91 kg
Miroslav Šarac (Cro) - Neil Osten (USA) - 2:1
Miroslav je odlukom sudaca pobijedio u vrlo izjednačenoj borbi s Amerikancem, stekavši blagu bodovnu prednost u zadnjoj rundi. Ovom pobjedom u 1/8 finala, Miroslav Šarac plasirao se u 1/4 finala gdje ga očekuje aktualni svjetski prvak Ukrajinac Denis Symkin.

Full contact, +91 kg
Marko Tomasović (Cro) - Eddie Theron (RSA) - 2:1
Marko je čisto pobijedio Južnoafrikanca Therona, međutim iznenađujuća je bila odluka australskog suca koji je prednost dao snažnom, ali ipak tehnički nedorađenijem Theronu. Marko se ovom pobjedom plasirao u 1/4 finale gdje ga u petak, 30.11. dočekuje Azerbejđanac Hafiz Bahsaliyev.

Sve u svemu uspješan prvi dan borbi na svjetskom prvenstvu - 9 je hrvatskih reprezentativaca izašlo u borbe, a njih 6 se plasiralo u sljedeća kola.

Sutra u petak, 30.11., drugog dana kvalifikacija boriti će se:

Semi contact:
-84 kg - Giuseppe De Marco (Ita) - Zvonimir Gribl (Cro)
-89 kg - Marko Deša (Cro) - Roberto Montuoro (Ita)
-94 kg - Schalk Labuschagne (RSA) - Pero Gazilj (Cro)
+94 kg - Mario Samirić (Cro) - Marco Culiersi (Ita)
-70 kg - Fatma Siyimer (Tur) - Ana Znaor (Cro)

Full contact:
-75 kg - Božo Perišić (Cro) - Francesco Margiota (Ita)
-86 kg - Luka Kalmeta (Cro) - Sergey Bogdan (Rus)
-91 kg - Miroslav Šarac (Cro) - Denis Symkin (Ukr)
+91 kg - Marko Tomasović (Cro) - Hafiz Bahsaliyev (Aze)
-48 kg - Željana Piteša (Cro) - Olesya Gladkova (Rus)
-56 kg - Jelena Radoš (Cro) - Zsuzsa Szuknai (Hun)

Pa, čitamo se sutra. Nadam se.

- 20:21 - Komentari (4) - Isprintaj - #