KICKBOXING

nedjelja, 15.07.2007.

Znanja nikad dosta

Među ovogodišnjim juniorima Hrvatskog kickboxing saveza najuspješniji su svakako Zdravko Hasan i Ivan Romić - dva juniora iz Kickboxing kluba „Kutina“ iz Kutine, kojeg vodi trener Joža Cerovec. U jednom od sljedećih postova predstaviti ću ova dva mlada vrhunska sportaša, koji pored juniorskih rezultata postižu i vrhunske seniorske rezultate. Stvarno zaslužuju svoju priču.

Ipak, ilustracije radi spomenuti ću: ove, 2007. godine Zdravac je državni juniorski prvak u semi contactu, light contactu, full contactu i seniorski državni prvak u semi contactu, dok je Ivan državni juniorski prvak u light contactu, full contactu i low kicku te seniorski državni prvak u semi contactu.

Impresivno, zar ne?

Ono do sada viđeno i ostvareno govori nam da se od tih momaka može puno, jako puno očekivati i to vrlo skoro.

Ali, nisu zasljepljeni svojim postignutim, žele još više, bolje i jače, pa su se uputili po još znanja. Znanja nikad dosta.

U vremenu od 01. do 8. srpnja ta su dva kutinska kickboksača sudjelovali su na WFCA kampu u Pečuhu. Kamp su organizirali Holanđani na kojem je uz dvojicu naših kickboksača prisustvovalo još pedesetak boraca iz cijele Europe.

Kamp se provodio u dvorani u Kozarmisleny (12 km od Pečuha) i to u tri treninga dnevno po dva sata. Trening su vodili danski treneri i to dva treninga Thai kickboxinga i jedan trening MMA. Dok se Thai sastojao od treninga snage i sparinga za uvježbavanje tenike, MMA je bio organiziran kroz pokazne vježbe različitih tehnika koje se koriste u slobodnoj borbi.

Na kraju kampa organizirana je borilačka priredba s 35 borbi u kojoj su sudjelovali i neki sudionici kampa. Priredba je inače bila sraz mađarskih i nizozemskih boraca.






















Lijepo zar ne.



- 14:02 - Komentari (9) - Isprintaj - #