KICKBOXING

srijeda, 02.05.2007.

Kickboksači, trk po lovu u vladu


Kickboksači, treneri, izbornici, pazi vamo!

Vlada Lijepe nam naše donijela je UREDBU O KRITERIJIMA ZA DODJELJIVANJE DRŽAVNIH NAGRADA ZA VRHUNSKA ŠPORTSKA POSTIGNUĆA

Evo što, između ostaloga, piše u toj uredbi:

Državne nagrade za vrhunska športska dodjeljuju se kao javno društveno priznanje športašicama i športašima pojedincima, športskim ekipama, trenerima i uz njih djelatnim stručnim športskim osobama (izbornik, športski liječnik, fizioterapeut), koje utvrđuje nacionalni športski savez, za osvojene zlatne, srebrne i brončane medalje, odnosno za osvojeno prvo, drugo ili treće mjesto na olimpijskim, paraolimpijskim igrama i olimpijskim igrama gluhih, te svjetskim i europskim seniorskim prvenstvima u olimpijskim i paraolimpijskim športovima i disciplinama te u olimpijskim športovima i disciplinama za gluhe. Mogu se dodijeliti kao priznanje i športašu, športskoj ekipi ili stručnoj športskoj osobi za osvojenu zlatnu medalju, odnosno prvo mjesto na svjetskim i europskim seniorskim prvenstvima u neolimpijskim odnosno neparaolimpijskim športovima s duljom tradicijom u Republici Hrvatskoj u smislu ove Uredbe.

Neolimpijskim športovima odnosno neparaolimpijskim športovima koji u Republici Hrvatskoj imaju dulju tradiciju smatraju se: automobilizam, boćanje, daljinsko plivanje, karate, kickboxing, kuglanje, motociklizam, orijentacijsko trčanje, padobranstvo, planinarsko skijanje, ragbi i športsko penjanje.

Novčane nagrade dodjeljuju se za osvojene medalje na sljedećim natjecanjima:
1. Olimpijske igre – paraolimpijske igre
2. Olimpijske igre gluhih
3. – svjetska prvenstva u olimpijskim seniorskim kategorijama
– službena svjetska seniorska prvenstva po IPC sustavu
– Davis cup u muškoj i Federation cup u ženskoj konkurenciji u tenisu,
Invacare world team cup u tenisu u invalidskim kolicima
4. Svjetska seniorska prvenstva u neolimpijskim športovima
5. Svjetska seniorska prvenstva gluhih
6. – europska prvenstva u olimpijskim seniorskim kategorijama
– službena europska seniorska prvenstva po IPC sustavu
7. Europska seniorska prvenstva u neolimpijskim športovima
8. Europska seniorska prvenstva gluhih.


Nas u kickboxingu naravno zanimaju natjecanja navedena pod 4 i 7. Za osvojene medalje slijede sljedeće novčane nagrade:

1. Svjetska seniorska prvenstva
- zlatna medalja
60.000,00 kuna športašu u pojedinačnim športovima
50.000,00 kuna svakom članu ekipe u ekipnim športovima

2. Europska seniorska prvenstva
- zlatna medalja
35.000,00 kuna športašu u pojedinačnim športovima
30.000,00 kuna svakom članu ekipe u ekipnim športovima


Ali to nije sve:

Osim športašima novčane nagrade dodjeljuju se trenerima i stručnim športskim osobama i to u pojedinačnim športovima najviše tri osobe. Za osvojene medalje stručnim športskim osobama dodjeljuje se pojedinačna novčana nagrada do najviše 80% iznosa utvrđenog za športaša. Ukupan zbroj iznosa tih nagrada ne može biti veći od najvišeg iznosa nagrade športašu za jednu osvojenu medalju.

Ako na istom natjecanju ili u istoj disciplini športaši osvoje više istovrsnih medalja ili više medalja različitog reda, trenerima i stručnim športskim osobama dodjeljuje se novčana nagrada kao da je osvojena samo jedna medalja i to u iznosu nagrade za osvojenu medalju najvišeg reda. Iznimno, ako je u istom športu istovremeno održano natjecanje i u muškim i u ženskim disciplinama odnosno kategorijama, trenerima i stručnim športskim osobama dodjeljuju se nagrade kao da su održana dva zasebna natjecanja.


I na kraju, najvažnije je ne zakasniti:

Nadležni nacionalni športski savezi dužni su u roku od osam dana od dana završetka natjecanja podnijeti ministarstvu nadležnom za poslove športa prijedloge za novčane nagrade.

Što reći? Hvala Bogu da i nas nešto dobro potrefi. Stoga, kickboksači, ufatite se posla, rukavica i vreća - isplati se.


Ako imate kakvih pitanja, pitajte vladu, ne mene!



- 23:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #