KICKBOXING

petak, 16.03.2007.

Obračun na 4 rijeke

Kako jednostavno ne stignem na sve strane svijeta, biti i vidjeti što se to sve događa u kickboxingu, a mislim da treba objaviti, evo prenosim s web portala za borilačke sportove PROFIGHTSTORE dijelove izvještaja kojeg je napisao Goran BAlenović, a koji se odnose na kickboxing borbe održane u sklopu večernje priredbe borilačkih sporzova i vješrina "Obračun na 4 rijeke - Noć gladijatora".

Organizator ove priredbe bio je Neno Alilović (bivši kickboksač iz karlovačkog "Tigra").

Dakle:

Ispunjena Sportska dvorana potvrdila je da je Karlovac idealno mjesto za održavanje borilačkih evenata. Neno Alilović (bivši kickboksač i član karlovačkog "Tigra") i njegov "Shark Gim" potrudili su se organizirati solidan lokalni turnir s domaćim i srpskim borcima. Iako su neki borci vidljivo manjkali u znanju i kvaliteti, nekoliko imena se istaknulo kao veliki potencijali K-1 i Slobodne borbe.

K-1
Ante Lovrić (Thunderman gym, 23 god, 110 kg) vs Nikola Jovanović (Srbija)

Borba koja je nesretno završena tek što je započela. Jovanović početkom runde pruža ruku u sportski pozdrav na što Lovrić odgovara sa dva snažna low kick-a. Jovanović završava u konopcima koji su propustom organizatora bili premeki pa je zbog ispadanja iz ringa Jovanović zaradio ozbiljnu ozljedu zgloba nakon koje nije bio u stanju nastaviti borbu. Nakon proglašenja pobjednika, Lovrić ushićeno slavi pobjedu…

Jovanović je kasnije vidno razočaran, ne sobom nego protivnikom napomenuo da je krenuo pozdraviti Lovrića, na što mu je ovaj uzvratio udarcem. Iako početkom borbe se borac mora braniti, u sportskom je duhu pozdraviti protivnika. Šteta, jer bi bio interesantan meč.

Pobjednik: Lovrić - 1R TKO zbog ozljede Jovanovića

K-1
Igor Mihaljević (Shark gym, 27 god, 100 kg) vs Radovan Obradović (Srbija)

Odličan performans Mihaljevića koji se dobro kretao po ringu i žestoko napadao Obradovića. Dobre kombinacije udaraca, dobra kondicija i eksplozivni udarci nažalost nisu bili dovoljni da atraktivno završe borbu. Obradović je glumio vreću za napucavanje. Svojom statikom u ringu podsjećao je na PRIDE borca Kaneharu koji je na internetu dobio popularni nadimak «Bag for Devastation». Iskorištavao je svaku priliku da dođe u klinč i stisne Mihaljevića uz konopce i odmara mu se na ramenu. Gotovo da i nije ispucao niti desetak čistih udaraca tijekom cijele borbe, dok je Igor neprestano napadao kombinacijama.

Pobjednik: Mihaljević - odlukom sudaca

K-1
Igor Jurković (King Poreč, thai box) vs Mario Milosavljević (26 god, 105 kg, thaibox)

Porečki borac priredio je pravi mali spektakl sa desnim high kick-om u glavu Milosavljevića koji pada pokošen na tlo. Borba nije niti otpočela, a Jurković je nakon nekoliko izmjena uspio plasirati prelijepi udarac nogom koji je okončao borbu jer se uzdrmani Milosavljević nije uspio oporaviti prilikom brojanja.

Pobjednik: Jurković - 1R KO (high kick)


Lijepo - važno je da je publika zadovoljna, da nije prevarena, bez obzira da li su bile vrhunske ili manje vrhunske borbe. Šteta zbog ozljede Jovanovića, a Lovrić je pokazao svoj sportski odgoj.

- 23:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #