KICKBOXING

četvrtak, 18.01.2007.

I opet najuspješniji sport u Hrvatskoj

Lijepo je u utorak, 16. siječnja navečer bilo gledati televiziju i vidjeti sva ona lijepa priznanja koja se dodjeljuju najboljim sportašima koji su ostvarili najbolje rezultate u 2006. godini.

Isto tako i kickboksačima je bilo isto tako lijepo jer prvi puta su kickboxing i njegovi sportaši nominirani za izbor najboljih. To su bile Marina Lelić i Hrvatska kickboxing reprezentacija u aero kickboxingu u sastavu Valerija Lukani, Marina Lelić i Jelena Urošević, a kojima je trener Rudolf Oliva iz Pule.

Pregledavajući tog dana izdanu brošuru "Veliki dan hrvatskog sporta" gdje su objavljeni svi službeni rezultati svih sportskih saveza dolazi se do još jednog ugodnog iznenađenja, a to je količina vrhunskih rezultata koje su postigli kickboksači.

Pogledajte:




Iz tablice je vidljivo da su Hrvatski kickboxing savez i njegovi sportaši u 2006. godini postigli do sada nezapamćen uspjeh. Čak 170 medalja - 45 zlatnih, 48 srebrnih i 77 brončanih. Znatno više od trećine svih hrvatskih medalja kojih je bilo 401.

Opet se kickboxing pokazao kao najuspješnji sport u Hrvatskoj. Kako kaže glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora g. Josip Čop - zbog kickboksača se je 45 puta svirala Lijepa naša, 170 puta se vijorila hrvatska trobojnica na jarbolima najboljih širom svijeta, kickboksači su se svaki drugi dan prošle godine penjali na pobjedničko postolje.

Ovome samo treba čestitati.

Bravo kickboksači

.

Čim prikupim malo više podataka, eto i detaljnijeg prikaza ostvarenja.

- 23:59 - Komentari (6) - Isprintaj - #