KICKBOXING

petak, 03.11.2006.

Nisu ni Sportske najgore

Daklem, u Portugalu, točnije u glavnom gradu Lisabonu održano je Europsko seniorsko prvenstvo u kickboxingu. Reklo bi se - zanimljiv sportski događaj. U 3 milijunskom Lisabonu izlaze dva sportska lista (pokrivaju cijeli 10 milijunski Portugal) i očekivali smo da će ovaj sportski događaj u oba biti značajnije popraćen.

Međutim, nije. U jednom - ni riječi, dok u drugom - "A bola" (iliti Lopta - zamislite naziva!) objavljivani su člančići svakog dana i niže su njihovi prikazi.

Inače, "A bola" je najčitaniji portugalski sportski list, koji svakodnevno izlazi na 56 stranica, a košta 1 Euro. Možete si misliti, od tih 56, njih 46, a u nedjelju i 50 je nogomet, a na ostalima su ragbi, košarka, rukomet, motociklizam i automobilizam, a zadnja stranica - opet nogomet. Karikature - opet nogomet. Čak su i na propagandama nogometaši. Ah taj nogomet.

Portugalci, organizatori EP su se silno hvalili kako su svakog dana uspjeli u svoje sportske novine ubaciiti vijest o Europskom prvenstvu. Pa pogledajte.










Naše "Sportske novosti" su također u svom minimalističkom stilu svakodnevno objavljivale vijest iz našeg tabora u Portugalu, a završni članak bio je prilično raskošan, čak crveno uokviren. Pogledajte.






Pa nisu ni Sportske najgore, zar ne?



- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #