...lako je sarat po tudjim jajima

subota, 26.01.2008.

zasto ne legalizirat prostituciju ako je novinarstvo legalno

Jesu li sve kurve,kurve i jesu li svi novinari kurve?
jedni i drugi se jebu za novce,ovi prvi siru lazi i dezinformacije dok ove druge siru noge i guzove.
Zasto su mi draze kurve od velikih novinara?
iskrene su,imaju cjenik ko osrednji restoran,oralno toliko,vaginalno toliko,analno posebno toliko i da se razumimo nema ljubakanja .Na kraju krajeva otvorene su,ne stide se svojeg posla,cist racun duga ljubav,plati pa se rugaj.
Razlikuju se uvelike od novinarskih faca sto sidu s desne i live strane sto im se nezna cjena za rad na crno jer ono ispod stola sto dobiju nikomu ne recedu,Kod kurvih se zna hierarhija i kako se dolazi do titule mama san,a kako se dolazi do urednickih i direktorskih pozicija niko nezna.
Kad malo bolje razmislim,vidim da su u pravu,jer da su u nas legalizirane imale bi svoj krov nad glavom di bi obavljale svoje ulazno-izlazne posle,ljecnicku kontrolu, zavjetrinu od kise i bure i sve sto ide uz to kako i kod drugih legalnih,citaj regularnih zanimanja.Te bi mogle sasvim legalno priko kurca doc do pozicije mame san.
Pa jesu li bas sve kurve korektnije od novinara?
pa i nisu,postoje kurve i kvazi kurve,sto je velika razlika.
Ove kurve-kvazikurve koje nikad za sebe to necedu priznat,a dio su istog laznog,crkvenog i politicko-novinarskog lanca.To sto se valjaju po uredskim stolovima,sto direktorima i presjednicima pusidu na radnim mistima,sve zbog meksih katridi i visih interesa.One su dobro pozicionirane,njihova radna mista su legalna,imaju placu,socijalno i mirovinsko osiguranje.Gibira ih bozicnica i 13 sta placa,bolovanje i godisnji odmor.
Pa onda jesu li bas svi novinari isti?Gori od kurvi?
pa i nemore ih se bas sve tako jednostavno ocrnit,istina postojidu i oni novinari koji se bavidu ovozemaljskim ozbiljnim nevojama.Oni nas ucidu,svituju i oci otvaraju,o tomu sto se sa drzavom,zemljom i cilim planetom desava.Oni su nepriznati i odbaceni,ali jednako tako su i dil opce novinarsko politicke scene,sastavni su dil svake novinske i televizijske kuce,tamo moraju bit ,mada ih niko nejebe.,Jednom ricju ilegalci u svojoj kuci.Oni nikad necedu postat sefovi niti cedu sidit s desne ili live strane.
Tko su oni?
anonimci koje prepoznaje samo mala saka citalaca i gledalaca,samo zato sto nemaju svoje misto pod suncem,njihovi clanci su losije zastupljeniji cak i od osmrtnica u novinama,njihove emisije su u kasne ure ili u vrime kad niko televiziju negleda.
Oni su ka i kurve-ilegalke,postoje a nemaju pravo glasa.Zar jedan BB,otvoreno,zatvoreno,usridu, cetvrtak ili sto ti ga vise znam ima vecu prednost,prioritet od kakve pametne emisije o ekologiji i sexu
Zar je sex nesto sto se mora toliko tajit i na kraju bit apsolutno neprihvatljivo.Ubit se more,pucat se more,ali jebat nemore.Oli svi moramo virovat u bezgrisno zacece.Jedan put se prodala prica o bezresnom zacecui bas me interesira ko jos ima muda ponudit istu danas.Zar je normalno da se na ekologe i biologe gleda kao na nekog antidrzavnog neprijatelja,nekog ko oce samo nesto sorit.Zar se politicari i crkva toliko bojidu plasticne kese i gole picke.
Svi ti novinarcici i osvjesteni aktivisti vodidu rovovsku bitku,a oce li jednog dana skupit force i kuraza i iskoraciti iz tega blatnjavog i popisanog rova, suocit se prsa u prsa sa crkvom i politikom i rec istinu javno u lice.Dovest ljude na ulice i rec,u kurac sve,ovako vise nemore.
Dali ce dobit rat protiv velikih novinara,popova i morona,koji siridu lazi i dezinformacije,koji nemaju cinu za kurvarluk koji cinidu
Ocedu li kurve dobit bitku i protiv onih samozatajnih kvazi-kurvi koje cijenu ne izgovaraju,koje halapljivo gutaju dok im se svrsaje usta,koje se rastezedu po nasipima,sumarcima i ovalnim stolovima dok im familija doma broji ovce u big brader kuci.
Bojim se da necedu,ako nista onda ne bar za neko skoro vrime.
Na vlasti ce ostat oni isti dupelizci,krpelji i siboguzi.Njihove usluge se nece mirit kroz male suskave novcanice,njihova cina je puno veca,nije javna i nama obicnim smrtnicima ce ostat vjecita tajna.
Nama cedu ostat iste mete,ista ostojanja,isti popisani rovovi,naslovi i obecanja,izmrceni prsti novinskim lazima od oih faca novinara i crkvenih velikana.
- 12:03 - Komentari (8) - Isprintaj - #

petak, 25.01.2008.

.....zasto sam zavolio Tita

Josipa Broza-Tita sam tako rekuc zavolia neki dan,bez obzira sto sam dio njegove povijesti i on mojega ditinjstva.Ustvari,za vrime njegovog stolovanja,ja sam bia dite i igra se s franjama u prasini. Izmedju ostalog spominjem ga se kroz traume cekajuci ga na solinskoj cesti da bi se on u punoj brivi sjuria nizbrdo prema rivi i dalje prema svojoj vili.A i utakmica sa crvenom zvizdom je prikinuta,a meni bilo skroz ok na stadionu,mora sam zalit ka i svi drugi,a da nisam zna za kim uopce zalim.
Jebalo me to sto bi se mora obuc ka pionir i tamo sa svim klincima iz svoje skule blejat na zvizdanu i trpit nervozu nase drugarice-nastavnice,jerbo i njoj je sve to islo na zivce,a pored svega morala je i nas divljake gledat.
Pa zasto sam onda zavolia Tita ako mi je sve to islo na zivce?
Pa jozo je bia lik iz price,to danas vidim,on je pusia vele cigare,mlade kubanke su samo za njega na svojim bedrima motale najfiniji duvan.I on je to zna cijenit,pusia ih je s manirom najboljeg holivudskog glumca,dok je hodia po oderanim kozama tigrova i leopardih iza njega je ostaja u pravilnin razmacima vonj najboljega duvana.Klanjali su mu se carevi i kraljevi,pazi ovo Tito-Nehru-Naser.Sta mores danas cut,a.
A spominjen se da su se posprdno smijali,da di gi vrag nosi dole medju divljake,da cedu ga ljudozderi izist.Ja nisam ni zna da ljudozderi postojidu,mislia sam da samo lav more izist covika.
Ma ga nije niko izia,vraca se svaki put sve to lipji i sve to rumeniji,a za njim je klapala svita poltrona ka ruzna pacad za materon labudicom.
Ma je reka jozo,tin isti sta je kuva prajca glavu svojoj braci,da nema ni rusima ni amerima blizu,da odjebu svi koliko ih ima sa svojim paktovima i sranjima.Ma je reka, nas ne bu niko prcal,a prcali smo se sami posli njega, toliko dobro da smo se na kraju tako dobro izjebali da je sve nestalo u picinu dimu.
Osta je iza nas vonj strasnega smrada i jada,dok se jos uvik dade u ponekim istancanijim nozdrvama cutit vonj onih finih kubanskih cigara.Gremo u Nato bez da iko ikog ista pita,da nas moredu cuvat od sebe samih,dali smo dusmanima dusu a sad cemo im dat i tilo,dali smo bosancima more da se rusi mogu kotit ondi,pa zasto bismo onda branili slovencima da lovidu nasu ribu i nami je prodajedu posli konzerviranu s povrcem.
I zato sam "PROTIV" zabrane pusenja i "ZA" nekog novog reinkaniranog jozu,samo sto ga vise nema.
Izili ga ljudozderi.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
- 16:49 - Komentari (1) - Isprintaj - #

...ni sam neznam sta mi je sve ovo tribalo

eto jucer sam napisa prva slova,a sad vec,prvo sto cinim nakon sto sam procita elektronsku postu trcim ovdi,a da se nisam maka s katride.Uvik smo se smijali popisanim amerima i ostalim pop korn generacijama kako sedidu,zderedu i debljaju se isprid svojih racunala.
Ili smo pisali u vitar ili smo bili u parteru dok su oni pisali s balkona po nama,kako bilo eto nas danas popisanih ovdi s njima zajedno.
Nema vise onih lipi obicaja,kad se islo do kioska i vrtila oni vrtuljak s kartolinama,pa vazmes ovu za ovega,ovu za onega,ovu cemo tamo,a o ovu ovamo poslat.Pa ih na kraju izbrojat,razdilit koje su za domace ,a koje za fureste prijatelje.Te rec onoj unutra sto jos se samo pinku glava vidila od ono silne papirusine i novina da nam da i marke.
Ma koji lipi obicaj se izgubia.Ka prvo cinila se gimnastika za uopce doc do kioska,pa ona prica sa onom zenom unutra,pa poseban odabir kemijske olovke,jerbo nije svaka bila za kartoline,neke su sarale debje i mrcile,a parkerice i njima slicne su lipo pisale tanko i moglo se tega puno vise napisat,a da bude sesno i uredno.A kartoline su morale bit lipe,marke su morale bit interesantne,jerbo je mozda neko s druge strane i skuplja te iste,pa kako ces coviku poslat skovacu od kartoline.
.A stas danas skupljat crve , viruse i trojanske konje,pritvoria se kontakt u INBOX-SEND i ostalu amerikanodu, doslo do tega da nemores nikom nista ni poslat a da se ne skenira,kontrolira jeli zarazeno.Ma od kojeg kurca zarazeno kad niko nista nije ni dira.Sve je i onako Copy-Paste.Zaboravit cemo i govorit po nasu,po domacu.
A sve po izlikom da sacuvamu planet i sume,jerbo se nece tratit papir,sve na ekranu,na memorijskoj kartici,a karepovac pun elektronike koja vridi ali nije "in" jebes kucu bez LCD ekrana.I danas nosimo memorijske kartice ka nekad prin kljuceve sta su nam ih visale matere okolo vrata.Vise nema ni te dice jerbo pucedu iz raznih pistoljih i puskih doma po kompjuterima,i nemaju kad izic van i vidit sunce.
A di je.ono na rivi,nac misto na stekatu u Bobisa,narucit kavicu sa kap ladna mlika i lipo sve raspostrit po stolu.Zapalit spanjulet i krenut pisat.Ma niti bila potriba ni od tvrdega ni mekega diska,ni roma ni rama i jebalo te se za stanje u memoriji,kad su i onako sve adrese bile u malemu notesu.Bitne su bile kartoline i rukom pisani pozdrav tamo nekom nama dragom liku.
Sad je sve islo u kurac,malo ko jos ih kupuje,malo ko jos ih pise i salje okolo.
Volim ih napisat,a jednako tako ih i primit,razveselidu me vece nego prin,jerbo znam da jos uvik ima svita koji znaju i na sitnicama uzivat.I zato kad god imam vrimena i mogucnosti,ispisen ih i posajem.To je moj nacin izrazavanja bunta i revolta.
Ali jednako tako moram bit samokritican i moram priznat da san i sam jednako tako posta sitan kotacic ovega prokleta drustva,ove vrazije elektonizacije i svih govana sto su nam ih servirali oni isti roza americki klinci sa velim dioptrijama iz mracnih garaza,koji su nam govorili kako necemo moc zivit bez kompjutera,necemo bit pismeni,necemo bit dil nove revolucije.A mi se capali ka glamci jer mi smo rodjeni revolucionari,mi smo smo nosili nacrtanega chegevaru na borsama od gas maskih nabavljenih sa vojnog buka.Mi smo tili izazove,a sjebali su nam znanje i imanje,danas tratimo na pizdarije i nicemu se vec ne veselimo.Vise nema ni originalnih grafita po zidovima kuca,jer koje vidia sarat,sporkavat ruke i trest se da te ne capi murija,kad sve to mores po racunalu,mores cinit sta te volja i srat sta ti god padne na bolesni um.
Zato i ja saram pizdarije ovdi,pisam u vitar jer znam da ovo i onako nece procitat vise od jedne osobe,zato mi dzabe vas trud i vas bis sta ga stavljam ovdi.
P.S.ali ako i toj jednoj osobi ovo bude po gustu i volji onda i nije bas sve bilo zaludu.

Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic
- 11:21 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 24.01.2008.

..e tako i godine gospodnje dvi i osme,krajem prvega miseca.....

moj mali dobia krila i odlucia napisat dvi rici.O cemu? Nemam pojma,nadam se da zna bolje od mene. I onako do sad sam stalno isa za njim,i nije me nikad iznevjeria pa nadam se da nece jos neko vrime.
Sad bi kao tribali nesto rec o sebi.Ajde onda,on je mali ,a ja nesto veci,klipan.
Star nisam,a mlad sam davno presta bit,ako nista bar od one ure kad sam prvi put reumu cutia.Govorili mi,jebe te se,to ti je teniski lakat,to samo tenisaci imaju,a tenis i ja smo imali samo audio-vizuelni kontakt priko televizije i jednom uzivo kad me pustia u dvoranu bez karte neki sokolic na porti,s tim sto sam s njim mora pricat o davnim zajednickim vrimenima kojih se ja naravno nesicam ni dan danas.Nema veze,ja usa bez karte, a dvorana puna ko oko. Samouvjereno gledam di ima za ostavit dupe ,a da nije na betonske skale.Upsss dvi katride slobodne taman kraj skala,ma kako mi je sve krenilo,sam sebi nemogu virovat.
Taman kad je dupe cutilo tvrdu dvenu katridu,pinku je ugrijalo,oko vidilo da zec prasi onega umisljenega engleza,cujem jedan umiljat glasic sebi s live strane.Skuzajte ali nam se cini da vi sjedite na nasem mjestu,kad ko, dvi kokose ko sa zadnje stranice proslog plejboja.
Jesam,priznamjem sam sebi,svercer sam,nisam ima kad kupit kartu jer sam se s broda iskrca ima deset uri i sad me jebu tu neke kokosi.Ali nema veze,nije tako ni lose zapocelo.Igra se je jos uvik prvi set,a di su tri dobivena ,tako da je prid menom bilo jos dosta za uzivanje.
To sto su se ove dvi kreveljile i usitno nesto ogovarale,zeludac bi i svaria,ali kad me je ova bliza pitala da koliko je jos do kraja utakmice.Sta utakmice,sta do kraja,sta ja ovdi cinim i ko mene zajebaje.Lipo san se diga reka im da je jos deset minuti prvega poluvrimena i cilo drugo ako sudac ne produzi malo.Stresa prasinu s gaca i krenia u grad na pivo.A u gradu lipo,nigdi nikoga ja i konobar sami.On na jedan kraj rjesaje krizaljku,a ja na drugu lizem zmul s pivom.Ma koji odmor,koja tisina, koji raj za bukom nacete usi.
Jebes tenis,kokosi i reumu koju sam dobia malo posli tega,i sigur sam da nema nikakve veze s tenisom,a ni s nicim drugim jer je na livoj ruci koja mi sluzi samo radi balasta mojeg zalosnega tila.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
- 20:14 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>