...lako je sarat po tudjim jajima

petak, 25.01.2008.

.....zasto sam zavolio Tita

Josipa Broza-Tita sam tako rekuc zavolia neki dan,bez obzira sto sam dio njegove povijesti i on mojega ditinjstva.Ustvari,za vrime njegovog stolovanja,ja sam bia dite i igra se s franjama u prasini. Izmedju ostalog spominjem ga se kroz traume cekajuci ga na solinskoj cesti da bi se on u punoj brivi sjuria nizbrdo prema rivi i dalje prema svojoj vili.A i utakmica sa crvenom zvizdom je prikinuta,a meni bilo skroz ok na stadionu,mora sam zalit ka i svi drugi,a da nisam zna za kim uopce zalim.
Jebalo me to sto bi se mora obuc ka pionir i tamo sa svim klincima iz svoje skule blejat na zvizdanu i trpit nervozu nase drugarice-nastavnice,jerbo i njoj je sve to islo na zivce,a pored svega morala je i nas divljake gledat.
Pa zasto sam onda zavolia Tita ako mi je sve to islo na zivce?
Pa jozo je bia lik iz price,to danas vidim,on je pusia vele cigare,mlade kubanke su samo za njega na svojim bedrima motale najfiniji duvan.I on je to zna cijenit,pusia ih je s manirom najboljeg holivudskog glumca,dok je hodia po oderanim kozama tigrova i leopardih iza njega je ostaja u pravilnin razmacima vonj najboljega duvana.Klanjali su mu se carevi i kraljevi,pazi ovo Tito-Nehru-Naser.Sta mores danas cut,a.
A spominjen se da su se posprdno smijali,da di gi vrag nosi dole medju divljake,da cedu ga ljudozderi izist.Ja nisam ni zna da ljudozderi postojidu,mislia sam da samo lav more izist covika.
Ma ga nije niko izia,vraca se svaki put sve to lipji i sve to rumeniji,a za njim je klapala svita poltrona ka ruzna pacad za materon labudicom.
Ma je reka jozo,tin isti sta je kuva prajca glavu svojoj braci,da nema ni rusima ni amerima blizu,da odjebu svi koliko ih ima sa svojim paktovima i sranjima.Ma je reka, nas ne bu niko prcal,a prcali smo se sami posli njega, toliko dobro da smo se na kraju tako dobro izjebali da je sve nestalo u picinu dimu.
Osta je iza nas vonj strasnega smrada i jada,dok se jos uvik dade u ponekim istancanijim nozdrvama cutit vonj onih finih kubanskih cigara.Gremo u Nato bez da iko ikog ista pita,da nas moredu cuvat od sebe samih,dali smo dusmanima dusu a sad cemo im dat i tilo,dali smo bosancima more da se rusi mogu kotit ondi,pa zasto bismo onda branili slovencima da lovidu nasu ribu i nami je prodajedu posli konzerviranu s povrcem.
I zato sam "PROTIV" zabrane pusenja i "ZA" nekog novog reinkaniranog jozu,samo sto ga vise nema.
Izili ga ljudozderi.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
- 16:49 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se