Serem jer mogu

< prosinac, 2004 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga 
Za sada jos neznam, ali isprofilirati će se.

Možda
"Mene, gospodo, uopće ne zanima istina." CdP

Neki zanimljivi linkovi 
Flat tax - analiza
Švedski model - uspjeh?

 Bliske teme
SUNCANI KRUG (grupa blogova)

 Meni zanimljivi blog-ovi
Kross
daywalker
Drito konj
Show me the money!
pticatrkachica
Rubber
Jezični savjetnik - meni potrebno
svinje u blatu "WinstonW"
CLASHIRANJE UMA

 22.12.2004., srijeda

I tko je sad tele?

Employees are our strength
Tele2 had an average number of 3,274 (3,115) employees during 2003. The employees are in 23 countries, and 29 percent of them are women.
izvor: Tele2 - Annual Report 2003

Utjecaj na zaposlenost
Tele2 će svojim poslovanjem omogućiti u značajnoj mjeri izravno zapošljavanje kod naših hrvatskih konzorcijskih partnera i kod domaćih proizvođača. Predviđamo da će naša operacija pokretne mreže do 2007. stvoriti ukupno više od 1000 novih radnih mjesta u Republici Hrvatskoj.
Očekuje se da će planirano uvođenje nepokretne telefonije i Internet usluga od strane tvrtke Tele2 u Hrvatskoj omogućiti otvaranje još barem 100 dodatnih radnih mjesta. Također, ponovna ulaganja profita od strane Tele2 i njegovih hrvatskih konzorcijskih partnera, povećana konkurentnost hrvatskih tvrtki i stimulacija razvoja lokalnih hrvatskih sadržaja kao i aplikacija za pokretne mreže, smatra se da će rezultirati dodatnim radnim mjestima.
izvor: Tele2 - Internet verzija "Sažetak"

Već iduće godine bit će podignuta UMTS mreža, zajedno s još tri europske zemlje, a u bližoj budućnosti bit će zaposleno 1400 djelatnika. Nije rečeno koliko će u cijeli projekt biti uloženo, kao ni koji će predbroj nova mreža koristiti.
izvor: www.iskon.hr

Kaj je sad to? Tele2 ekipa veli da budu njihovi partneri zaposlili ljude jer oni dolaze na tržište.
Partneri su (bez redosljeda):
- Dalekovod
- Jamnica
- Fima Holding
- Croatia osiguranje
- Nexe grupa
- Konstruktor-Inžinjering
- Lura
- Institut građevinarstva Hrvatske
- Privredna banka Zagreb
Neznaš koji buju više imali koristi od Tele2. Evo npr. Jamnici budu sad izvori davali više vode jer je mobitel jeftiniji, a Croatia osiguranje bu imala više osiguranika jer budu svi se osiguravali od štetnog zračenja mobitela i baznih stanica. Nexe grupa bu prodavala više cementa jer treba izgraditi sve te bazne stanice, a Luri bude bolje jer krave, oduševljene novim korisničkim paketima od Tele2, budu davale više mljeka. PBZ bu pak izdal više nenamjenskih kredita za mobitele i eto, cijela ekonomija ima koristi, a kak je više posla trebalo bu i više radnika. Sam Tele2 bu vjerojatno zaposlil oko 143 radnika i direktora. To je prosjek za 23 zemlje gdje su prisutni. To znaći da partneri moraju zaposliti oko 1200 radnika. Ima 9 partnera, što znaći svakom jedno 134 radnika. Da li budu ti radnici brojani ak ekipa iz ovih firmi ode u mirovinu, a mlađi ih nasljede? Ili bu se brojali novozaposleni samo oni koji imaju direktne veze s osnovnom djelatnošću konzorcija? Jer s osnovnom djelatnošću konzorcija niti jedna od ovih firmi nema veze. Osim možda Dalekovoda. Oni imaju i podižu stupove. Sve to smrdi odavde do Stockholma. A i predizborna kampanja prije objave rezultata može parirati samo trenutačnoj predsjedničkoj predizbornoj utrci. Tele2 je bil tolko u novinama i pričal kak je super, a da su ostali papci, da ti se zmući. Mislim da to tak vani na funkcionira. Mislim, imaš natječaj, pa onda pričaš kak si ti super, drukaš dokumente, pljuješ po konkurenciji, a sve u cilju stvaranja pozitivnog javnog mijenja. Pa ovdje bi trebali sudjelovati stručnjaci u odlučivanju (čitaj Vijeće): financijski (bankovne garancije), pravni (problemi matičnih kompanija u svijetu i događanja u RH za vrijeme natječaja), tehnički (elektrotehnika, telekomunikacija i sl.). Mislim stvarno, ovo nije ni za sramit se, ovo je za streljanje (zadovoljiti će me i zatvor, izgon ili neš slično). DAJ SE DRŽITE USTAVA, ZAKONA, PROPISA I OBIČAJA kako Republike Hrvatske tako i svojih matičnih država. Materinu!
- 15:58 - Komentari (3) - Isprintaj - #