counter free hit unique web

KemoTerapija

18.02.2006., subota

ŽIVOTINJSKA FARMA: MEDVJEDI

Medvjedi nažalost nisu domaće životinje, premda se neke domaće životinje ponašaju kao medvjedi.
Medvjed je šumska zvijer, dobrodušna i opasna, kako kad, velik je i kreće se prednjim i stražnjim pogonom. Poštuje prometne propise i podržava vladinu odluku o 0,0 promila.
Medvjed se hrani prema svome medvjeđem standardu.
Ima vrlo imućnih medvjeda koji svakodnevno bivaju bogato čašćeni s nekoliko kilograma biranog voća i slasnoga meda.
A, bormeč, ima i vrlo siromašnih medvjeda kojima se baš i ne pruža mogućnost da svakodnevno uživaju u tako ukusnim zalogajima. Oni se hrane u medvjeđim pučkim kuhinjama.
Siromašni medvjedi vremenom postaju ogorčeni zbog svoje medvjeđe sirotinjske sadašnjosti i budućnosti, pa bivaju opasni za okolinu u kojoj ih je zateklo, po njihovu medvjeđem mišljenju, neopravdano siromaštvo.
Kao takvi se izbezobraze, te napadaju na sve što se kreće i što se može pojesti. Njihovi huliganski izgredi bivaju tada toliko drski da stanovništvo njihova siromašnog okružja opravdano strahuje za vlastiti život i imovinu. Ne samo što ugrožavaju jadne i nemoćne krave muzare, te slabu i nezaštićenu stoku sitnog zuba, već upadaju u naseljena mjesta i ruše sve što im dođe pod medvjeđe rušilačke šape.

Budući da ih je u prirodi malo, vlast je medvjede zakonski zaštitila, dajući im takozvani medvjeđi imunitet, kako bi ih tako spasila od njihova mogućeg odumiranja. Međutim, česti i neprimjereni izgredi pojednih medvjeda-huligana, gdjekad iznervira i samu vlast. Takvim nekulturnim primjercima tada se ukida medvjeđi imunitet, udaljavaju se iz časne medvjeđe zajednice i prepuštaju se preodgoju u brojnim zoološkim vrtovima.
To se radi uobičajenom praksom: najprije se priredi hajka na nepoćudnika. Potom se organizira lov na nj, a kad ga se uhvati i onemogući, ostali medvjedi mogu i dalje uživati u zakonitim medvjeđim povlasticama.

Seksualni život medvjeda nije jednak u svakom dijelu njihova regionalnog područja. I to uglavnom zavisi od standarda. Tako se događa da neki dobro stojeći medvjed može uzdržavati, osim supruge medvjedice, još i nekoliko mladih medvjedica-ljubavnica. Drugima siromaštvo ne omogućuje čak ni običnu medvjeđu sudružicu. Jer ni medvjedice više nisu naivne!

Mali medvjedići su vrlo mila stvorenja. Njih je, kao i roditelje im, na medvjeđi svijet donijela neka medvjeđa roda.
Mali medvjedići ne provode svoje medvjeđe djetinjstvo u medvjeđim jaslicama i vrtićima, jer su im takve institucije suviše tijesne za tradicionalne medvjedićke društvene igre, poznate po razigranosti i nestašlucima. Zato djetinjstvo provode u prirodnom šumskom ozračju kod medvjeđih bakica i didača.

Zasad medvjedi ne igraju nogomet, premda među sobom imaju nekolicinu pravih nogometnih umjetnika. Očekuje se da neki poduzetni medo okupi takve umjetnike u klub, a onda, slijedom povijesnih primjera, možemo očekivati da će bistri medvjeđi poduzetnik organizirati i prvu nogometnu ligu.

Uglavnom su svi medvjedi nepismeni, ne služe se ni kompjutoroma ni internetom, a samo jedan mali dio medvjeđe populacije znade voziti romobil, bicikl ili motor.

Neki medvjedi, naročito medvjedice, vole cvijeće.
Posjeduju velike cvjetnjake na kojima uzgajaju pčele. Štoviše, imaju velike pogone u kojima im radišne pčele proizvode med. Ti medvjedi doslovno provode slatki život, ali im je zato smrt bolna.
Tijekom burne medvjeđe povijesti znalo se dogoditi da se nezadovoljni proizvođači meda pobune i organiziraju medvjeđu revoluciju. A onda zapjevaju revolucionarnu pjesmicu - mah, mah krilcima/ boc, boc rilcima

Naravno da su medvjedi vrlo korisne životinje, premda ništa ne rade. Njihova osnovna životna misao vodilja glasi: što medvjed manje radi, korisniji je zajednici.
Zato potpuno opravdano uživaju zakonski imunitet.
- 00:57 - Komentari (42) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< veljača, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga