counter free hit unique web

KemoTerapija

06.01.2006., petak

ORAHNJAČA ZA BLOGERICE I BLOGERE

Recept za dame i gospodu, jer ste to vi tražili.

MATERIJAL ZA TIJESTO: 40 dkg brašna, oštro, 10 dkg šećera, 2 žumanjca, 10 dkg putra, 2 dcl mlijeka, sol (sol nije zbog slanosti, nego zbog ukusa), korica limuna.
MATERIJAL ZA KVASAC: 2,5 dkg pjenice, 1 dcl mlijeka, 3 dkg brašna, 2 dkg šećera.
MATERIJAL ZA NADJEV: 75 dkg oraha; 20 dkg šećera; 3 dcl mlijeka; puna ženska ručica suhih grožđica; možda malo, ne više od 10 dkg, lješnjaka; pola dcl ruma; cimeta (ovisno koliko volite, ali svakako ne više od jedne vrećice); korice od limuna (limun daje miris i lakoću teškim orasima i nešto lakšim lješnjacima).

Tijesto se izmiješa u zdjeli ili na stolu, malo ga treba i tući (da ne bude zločesto), a onda tako izmiješano i prebijeno tijesto pokrijete čistom krpom i gotovo nehajno gurnete na neko toplo mjesto, da se malo odmori i digne. Sat odmora dovoljno je i najumornijem tijestu da se digne. Znam to iz vlastitog iskustva, još iz doba kad sam skupljao iskustva. Naravno tijesto se smiješa s napravljenom smjesom kvasca-prasca (oprostite, ne mogu bez bilo kakve rime).
Dok se tijesto stidljivo diže, pokriveno čistom krpom, samelju se orasi i lješnjak (ako ste se odlučili za nj). Tu samljevotinu poparite s tri decilitra vrelog mlijeka, a potom izmiješate očišćenim grožđicama, šećerom i fino naribanom koricom od limuna. Onda se dodaje rum i cimet.
Potom malo odmorite. Muža ili ljubavnika, koji sjedi i gleda erotske fotografije, zamolite da vam nareže limune, s kojih ste nježno ribali koricu, i od njih napravi limunadu. Dok on to radi, vi ga lako pomilujete po guzi, ali s prednje strane. Što ti je ženo božja, tiho će reći, vidjet će starci i klinci.
Hoće, vraga, koketno se nasmiješite i kao slučajno sisom dotaknete njegov lakat, starci gore gledaju TV, djeca igraju kompjutorske igre u svojoj sobi.
On kao ljutito ode provjeriti i vrati se zadovoljan. Vi tada zahvatite srednjim prstom desne ruke malo nadjeva i zamolite ga da kuša, jer morti nešto fali. Muškarci jako vole kušati nadjev ako mu ga date na srednjem prstu. Dok vam on liže i siše prst, vi kao slučajno spustite ruku i dotaknete ga točno tamo gdje ga i valja dotaknuti. Svega desetak cm niže od remena, a možda čak ni toliko.
Poslije sat vremena, tijesto se razdijeli na dva jednaka dijela, kao dvije dobre petice, ako znate na što mislim, razvalja i namaže nadjevom. Trebalo bi i nadjev podijeliti na dva jednaka dijela. Kad to učinite, savijete tijesto isto onako kako savijate palačinke. Te dvije štruce stavite u tepsiju, oliti protvanj, namazanu uljem ili maslacom, i ostavite da se još pola sata diže.
Dok se kolač diže, pažljivo u ruke uzmete dva nova jaja, ovdje ne smije biti zabune (barem ne onda kad ih razbijate), razbijete i odvojite žumanjak od bjelanjka. Žumanjak malkice istučete, a u bjelanjak bacite malkice šećera i napravite šlag.
Šlag vam ne treba za orahnjaču, nego ako se budete malo igrali nekih šlagiranih igara dok se kolač bude pekao.
Muž hoda oko vas i tepa: hoće li moja dobrica dati svome dobrome još malo nadjeva. Naravno, vi mu date cijelu zdjelu neka liže. On liže i cmakče od zadovoljstva.

Nakon što se stvar pola sata dizala, namaže se žumanjcem jaja i stavi u pećnicu na laganu vatru. Recimo 150 stupnjeva. Temperatura pećnice uvijek mora biti ista. Gotovo je kad je gotovo. Pazite da kolač ne zagori. Kad je jednolično pečen, dakle ona lijepa smeđa boja, izvadi se iz pećnice i pokrije krpom.

Kad se ohladi, nareže se samo onoliko koliko se misli pojesti, a ostalo se zamota u krpu. Tako se kolač ne suši. Zadržava svježinu i vlažnost nekoliko dana. Ako vam bude ukusno, ostavite pohvalan komentar na ovome mjestu.
Druge solucije nema. One po kojoj biste me nazvali i jebali sve po spisku.

Nije ovo jednostavno. Sve se radi normalnim redosljedom, pa ću vam taj redoslije ponoviti.
PLAN RADA: 1.sve prirediti (to podrazumijeva da vam bude sve pri ruci, a ne da se dovikujete, dodaj ovo, dodaj ono); 2. pripremiti kvasac oliti germu; 3. pustiti kvasac da nabuja; 4. kosati ili ribati limunovu koricu; 5. pripremiti brašno; 6. miješati maslac oliti putar, šećer, žumanjce; 7. dodati mlijeko, brašno i naribani limun; 8. dodati kvasac; 9. zamijesiti tijesto i povremeno ga tući; 10. pustiti da se tijesto sat vremena diže: 11. napraviti nadjev: 12. razvaljati tijesto i namazati ga ravnomjerno nadjevom; saviti tijesto s namazom u dvije jednake štruce staviti u nauljen protvanj i pustiti pola sata da se pristojno digne; peći.

NADJEV: 1. očistiti i samljeti orahe i lješnjak; 2. očistiti grožđice; 3. kosati ili ribati limunovu koru; 4. skuhati mlijeko; 5. popariti smjesu oraha i lješnjaka; 6. dodati grožđice i šećer; 7. dodati limun, rum i cimet.

Limun treba oprati i osušuti. Kad je suh riba se na ribalu, jednakomjerno. Naravno dok je cijel. Valja paziti da se ne riba samo jedno mjesto, nego valja limun okretati. Tako limun ostaje cijel. Ja tada limun razrežem i ocijedim, te napravim limunadu. U limunadu ne stavljam šećer, nego med. I to dosta meda. Potom sve stavim u frižider. To je medovina. Pije se nakon moguće zadihanosti, prouzrokovane djelovanjem oraha i drugih nježnih podražaja. Naravno, medovina je puno bolja kad je malo pojačana votkom. Pije se neposredno poslije. Zatim slijedi još malo orahnjače, pa novi gutljaj-dva medovine i opća zadihanost. Sve ponoviti tri puta.
Jebote, slina mi ide od prisjećaja.

Sutra slijedi recept za seksi pečenku iliti jebežljivo pečenje.
- 19:24 - Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< siječanj, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga