srijeda, 19.04.2006.

Madonna

Madonna prvi put kreće u potragu za srećom 1977. kada se iz rodnog Michigana seli u New York s željom da postane balerina. Plesala je s grupom the Patrick Hernandez Revue, koji su imali hit "Born to Be Alive". Na jednom putovanju u Pariz upoznaje Dan Gilroya, s kojim započinje vezu i grupu the Breakfast Club, u kojoj je ona na početku svira bubnjeve, a naposlijetku postaje glavni vokal. 1980. napušta grupu i osniva novu - Emmy s novim dečkom, no ubrzo se njih dvoje rastaju i Madonna započinje solo karijeru nakon što Mark Kamins, poznati DJ i producent u njoj zapaža potencijal, te producira njezine prve singlove "Everybody", "Physical Attraction" i "Holiday".

Madonna izdaje svoj glazbeni prvijenac jednostavnog naziva "Madonna" 1983. Singl "Holiday" postaje njezin prvi Top 40 hit, a "Borderline" prvi u Top 10, te tako postaje prvi u nizu od 17 Top 10 hitova koji će uslijediti. S tog albuma najbolje je prošla pjesma "Lucky Star" koja s popela do četvrtog mjesta. Sljedeće godine Madonna debitira na velikom platnu u filmu "Tražeći Susan".

Iste, 1984. izlazi Madonnin drugi album "Like a Virgin", a naslovni singl postaje njezin prvi broj 1 i tamo se zadržao šest tjedana, a zapaženo su prošle i pjesme "Material Girl" i "Crazy for You". Do 1985. Madonna postaje svjetski poznata zvijezda ne samo zbog svojih pjesama, već i zbog svoje osobnosti, zanimljivih videospotova i cjelokupnog stylinga. 1985. je za nju bila vrlo uzbudljiva godina; odradila je svoju prvu turneju, film "Tražeći Susan" je došao u kina i postigao velik uspjeh, no istodobno su je čekala neka neugodna iznenađenja: objavljen je niskobudžetni erotski film "Certain Sacrifice" koji je snimila 1979. i objavljene su njene obnažene fotografije iz Penthousea i Playboya koje je snimila 1977. Slava je došla brzo i naglo, no ni takva neugodna iznenađenja nisu je uzdrmala s obzirom na potporu supruga, glumca Seana Penna za kojeg se udala te godine.

"True Blue", ambicioznija i kompletnija inačica prethodna dva albuma, izlazi 1986. te postiže velik uspjeh; zauzima prvo mjesto u Americi i Engleskoj i prodaje se u više od pet milijuna primjeraka samo u Americi. Singlovi "Papa Don't Preach" i "Open your heart" također zauzimaju prva mjesta top ljestvica, kao i naslovni singl istoimenog filma "Who's that girl?". Dok joj je glazbena karijera dosizala vrhunac, unatoč velikoj želji, kao glumica se nije uspijevala dokazati.
1989. se razvodi od Sean Penna i objavljuje svoj najuspješniji album, "Like a Prayer", koji je vrlo uspjela mješavina rocka, dancea i popa.

Album je bio planetaran hit i lansirao je nekoliko hit singlova ("Express Yourself", "Cherish", "Keep It Together", naslovna pjesma). Sljedeće godine kreće na veliku "Blonde Ambition" turneju koja je trajala cijelu godinu. Pjesma "Vogue" postaje hit broj 1 reklamirajući film "Dick Tracy" u kojem je glumila uz Warren Beattya.

1991. izlazi kolekcija najvećih hitova "The Immaculate Collection", na koju su uvrštena i dva nova singla: "Justify My Love" (popraćen kontroverznim videospotom) i "Rescue Me". 1992. je obilježila manjom ulogom u filmu "A League of Their Own", koji je bio relativno uspješan, ali ne koliko i njezin popratni singl "This Used to Be My Playground", što je situacija koja ju prati cijelu karijeru. Krajem godine Madonna objavljuje kontroverznu autobiografiju "Sex", knjigu koja obiluje pornografskim fotografijama najčešće nje same, koju su i kritika i šira javnost "pokopale". To isto se ipak nije dogodilo albumu "Erotica", koji je tematski pratio knjigu.

"Bedtime Stories" je bio mnogo nježniji i sofisticiraniji od prethodnika, no neujednačenog i nedefiniranog raspoloženja, tako da nije postigao očekivani uspjeh. Ipak, lansirao je njezin do danas najuspješniji singl "Take a Bow" koji je proveo sedam tjedana na broju 1 američke top ljestvice.

Madonna 1995. radikalno mijenja image, ponajviše zbog priprema za film "Evita". Nakon završetka snimanja Madonna objavljuje da je trudna, a krajem 1996. rađa kćer Lourdes.

Madonna je za svoj doprinos u filmu očekivala nominaciju za Oskara, no osvojila je Zlatni globus. Soundtrack za film je izvrsno prošao, naročito pjesme "Don't Cry for Me Argentina" i "You Must Love Me". 1997. objavljuje odličan urbani album "Ray of Light" koji je potpuno različit od svega što je dotada objavila; cijeli album pod utjecajem je techna i elektronike, čime je pokazala svoju svestranost i sklad s vremenom u kojem stvara. Album je kod publike i kritike izvrsno prošao.

2000. objavljuje album "Music" u kojem je vidljiv glazbeni napredak i kojim osvaja novu publiku. Iste godine rađa sina Rocca i udaje se za britanskog režisera Guy Richiea. Kompilacija "GHV 2" zaokružila je uspješno drugo desetljeće rada.

"American Life" (2003.) nastavak je spajanja akustike i elektronike i novi dokaz vječne mladosti kraljice popa. Zatim se vratila svojoj dokazanoj ljubavi i strasti - dokumentarcu sa svoje koncertne turneje, te pisanju priča za djecu. O privatnom životu s mužem Guyom Richiejem zna se puno toga, a zadnji Cicconein hir je da je nakanila režirati.

Nedugo potom Madonna redefinira zanimanje i žanr disco glazbe novim albumom "Confessions On A Dancefloor" (2005.) koji je najavio singl "Hung Up" za koji je pak Madonna iskoristila sampl i ulomak jednog od starih hitova švedske grupe Abba.

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service


Music
By Madonna
BestVideoCodes.com

| 17:05 | Reci (0) | Printaj! | #

<< Arhiva >>

Copyright © Dobro došli... - Design touch by: Tri mudraca

Komentari On/Off

  travanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Ako vas nešto zanima ili vas nešto muči javite se meni ja ču vam pomoći u tome...
Moj E-mail mi je:tomo213@net.hr

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

O meni

Ja ču vam donosit puno o pjevačima,zanimljivosti,o sportu.....coolcool
Uvjiriti ču vas da ima u meni neštosmijehsmijeh

Linkići

Blog.hr
besplatne stvari,igre,zanimljivosti...
Monitor.hr
Huby
Arkofol
cure opsednute Tokio Hotelom
Matteo
Mare i Lanči
megi
sweety14ivana.blog.hr





Nogomet i Rukomet su moja omiljena ljubav a treniram RUKOMETkisskisskisskisskisskiss


Free Hit Counter
Free Hit Counter








Ime:Tomislav
Nadimak:Tomo
Živim u Kutini
Navijam za klub:1.HNL-Dinamo Zagreb
2.HNL-Segesta Sisak
3.HNL-Moslavina Kutina
Navijam za strane klubove:Čelzi,Barcelona,Milan,Lion,
Benfika,Bajern,Ajax,PSV,Panatikos,
CSKA Moskava...
Rukometni klubovi:Zagreb,Moslavina Kutina,
Barcelona,Real...
Košarkaški klubovi:Cibona VIP,CSKA Moskva,
Maccabi...