utorak, 13.03.2007.

Sexy depilacije na vocni dan

Kao sto vec znate, dale smo natjecaj za urednicu ili urednika subotom. Pa eto, ako ima zainteresiranih, pogledajte natjecaj i javite nam se na mail kluba koji imate u boxu.

Danas nastavljamo s depilacijom, da utvrdimo to gradivo do kraja, pa se mozemo baciti na druge teme koje nam kozmetika i njega tijela donose. Pa eto, danas nesto vise o egipatskoj depilaciji i depilaciji obrva.

Egipatska depilacija - recept koji poboljsava sex

Image Hosted by ImageShack.us

Topliji su dani pred nama, a mnogima je prva asocijacija priprema tijela za izlaganje dnevnoj svjetlosti. Neizostavan dio toga kod vecine je zena (a sve cesce i muskaraca) depilacija.
Pitate se moze li ovaj proces biti manje bolan a dugotrajniji te poboljsava li 'brazilska' seksualni zivot? Egipcani ce vam odgovoriti potvrdno.
I danas je tijelo bez ijedne dlake pitanje casti u Egiptu, a ritual depilacije zapocinje s prvom pojavom dlaka. S vremenom one tako gotovo u potpunosti nestaju, a zanimljivo je kako se 'skida' apsolutno sve.
Egipatskoj je depilaciji stilski mozda najbliza depilacija voskom. No prednost "smole" jest ta sto zahvaljujuci cinjenici da nije ogranicena trakama, koje se kod voska koriste, lako dopire do svih dijelova tijela.
I mozda najvaznije – zbog koristenja iskljucivo prirodnih sastojaka ova se depilacija moze primjenjivati i kod osoba s izrazito osjetljivom kozom. Smola u potpunosti obuhvaca dlacicu te ju cupa s korijenom, tako da je i ponovno izrastanje usporeno, s vremenom se prorjeduje i njihova gustoca, a sve skupa boli manje nego kod klasicnih metoda.

I dok su se kod nas vec uvrijezile depilacije nogu, bikini-zone, pa cak i ruku, u Egiptu zene depiliraju bas sve, misleci pritom na takozvanu brazilsku depilaciju, odnosno depilaciju intimnih dijelova tijela.
Za Egipcanku bi naime bila sramota leci pored muza u dlakavom izdanju. Doduse, kako se kod njih s cupanjem zapocinje odmah, sam proces ne izaziva toliko muka kao kod onih koji se za njega odlucuju u kasnijim godinama, no s vremenom, i na ovom se podrucju vidno primjecuje poboljsanje, a s time i olaksanje. Dlacice ne urastaju, a razmaci izmedu depilacija sve su dulji.

Cini se da, 'brazilska' i kod nas dobiva sve vise sljedbenika, a ono što definitivno iznenaduje jest da ista potrazivanja imaju muskarci. Neki su od njih sportasi, neki manekeni, pa im depilacija cijelog tijela nekako odgovara uz posao, no sve je vise mladica koji su ili zbog vlastitog zadovoljstva ili zbog zadovoljstva partnerice posegnuli za uklanjanjem dlaka sa svih dijelova svojeg tijela.
A ovdje sad zalazimo u jednu sasvim novu sferu, jer ako je vjerovati nekim slavnim imenima poput Eve Longorie, depilacija intime cini cuda za seksualni zivot.
Ona je, navodno, tek nakon 'brazilske depilacije' prvi put dozivjela orgazam. A svi koji su svojedobno vjerno pratili epizode 'Seks i grad' sjetit ce se da je isto svojim prijateljicama preporucala i Samantha Jones koja je, ako nista drugo, od njih cetiri imala najburniji i najraznolikiji seksualni zivot.

Bez obzira zelite li se uvjeriti hoce li vam 'brazilska' promijeniti zivot, borite li se vec godinama s dlacicama koje urastaju, ili jednostavno smatrate kako zasluzujete njegu kakvu su sebi priskrbljivale zacetnice kozmetickih tretmana, slobodno se raspitajte za kozmeticki salon u vasem gradu koji nudi istu. Cijena se dogovara ovisno o stupnju dlakavosti te o tome koji ce se sve dijelovi tijela depilirati. S obzirom da su na pomolu i topliji dani, razloga za cekanje uistinu nema.




Depilacija i oblikovanje obrva

Osim ako nemate vrlo osjetljivu kozu, depilacija je brza i relativno lagana alternativa cupanju obrva. Iako je najbolje depilaciju prepustiti profesionalcima, slijedi nekoliko jednostavnih koraka da to probate kod kuce...

Priprema obrva za depilaciju
Pocesljajte obrve cetkicom za obrve, tako da se definira njihov prirodni oblik. Nakon toga, izradite prirodni oblik obrva tako da stanete metar-dva od zrcala i slijedite ove jednostavne korake.

Image Hosted by ImageShack.us


Izrada duzine obrve
Drzite ravnaloili cetkicu za obrve, ili bilosta slicno, paralelno s nosom, u razini s unutrasnjim kutem oka, kako biste odredili gdje bi obrva trebala poceti. Ako su vam oci postavljene blize jedno drugom, napravite razmak izmedu obrva sirim. Ako su vam oci razmaknutije, ne depilirajte pocetnu liniju obrva previse, kako bi bile blize. Oznacite ispravno mjesto tockom.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Izrada linije obrve
Prislanjanjem ravnala ili cetkice uz donji rub nosnice mozete odrediti gdje ce biti najvisa tocka luka, i namjestite ga tako da prolazi kraj vanjskog ruba sarenice (obojenog dijela oka), sve do obrve. Oznacite to mjesto tockom.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Zavrsno planiranje
Spojite tocke u laganom luku kako biste nacrtali idealni oblik obrva koji zelite postici. To ce vam biti linija vodilja po kojoj cete se ravnati prilikom nanosenja voska. Trebali biste ciljati prema lagano zakrivljenoj obrvi, koja se blago spusta na vanjskim rubovima.

Image Hosted by ImageShack.us


Nanosenje voska
Kupite profesionalni set za depiliranje (uglavnom posuda ili tuba voska koja se moze zagrijati u kipucoj vodi i nanijeti pomocu malog aplikatora ili spahtlice i trakica za uklanjanje (obicno od muslina). Proizvodi se medusobno razlikuju, tako da je najbolje da pazljivo procitate upute proizvodaca.

Zagrijte vosak na optimalnu temperaturu i upotrijebite malu spahtlicu da nanesete tanki sloj voska na rast. Pazite da upotrebljavate male kolicine voska na spahtlici kako biste izbjegli kapanje voska nakon nanosenja. Nanesite vosak na rast dlaka ispod obrve (u smjeru urastanja dlacica). Ne morate ga koristiti u velikoj kolicini i nemojte dopustiti da se vosak osusi.


Uklanjanje dlacica
Nikad ne depilirajte iznad obrve, samo oblikujte s donje strane. Depiliranje s donje strane obrve ce vam razmaknuti oci i pomoci vam da poravnate linije. Ako to dobro napravite, izgledat cete mladje i glamuroznije. Cim ste ga nanijeli, uklonite vosak u suprotnom smjeru od rasta dlacica. To radite tako sto njezno prislonite komadic trakice na mjesto prekriveno voskom, nategnete kozu jednom i povucete trakicu drugom rukom.

Bilo bi dobro da s vremena na vrijeme uklonite pokoju dlacicu, posebno ako ih imate puno. Biti cete iznenadeni kakvu ce to promjenu vašeg izgleda takav zahvat proizvesti.


Njega obrva
Pokoja uporna dlacica, preostala nakon depilacije, moze se lagano iscupati pomocu kvalitetne pincete. Nanesite balzam ili kakvo hranjivo ulje na depilirano mjesto. Trebali biste izbjegavati jako sunce, tretmane lica bazirane na kiselinama i tekucu sminku slijedecih nekoliko sati.

Kako biste prekrasnim novim obrvama dali puni sjaj, upotrijebite olovku ili boju za obrve kako biste pazljivo popunili sve rupe, ili pojacali prirodnu boju. Ne brinite ako pogrijesite, cak i ako imate celavih mjesta ili praznih povrsina. Vjezbom cete postici savrsenstvo!


Sada se mozemo baciti na vocne recepte. Meni osobno danasnji dan nije nimalo drag. Sto vise gledam u voce u ducanu to ga imam manje volje za kupovati. Ne ide, pa ne ide. Na srecu, drzim se recepata iz nase knjigice "90- dnevna dijeta" i glodjem to voce kako ide po danima ;)

Pa evo par recepata za danasnji vocni, tj. vitaminski dan:

Dorucak: Usitnite u mikseru 1 vecu zrelu krusku narezanu na komade, sok od pola limuna, 2 dl vode i malo cimeta. Ukrasite listicima metvice, a po zelji zasladite umjetnim sladilom.

Medjuobrok: Casa soka od ribiza

Rucak: Vocni raznjici
Priredite raznjice od voca. Naizmjence nanizite 15 dag jagoda, komadice od 2 kivija, jedne banane i breskve. Izmedju stavite oprane listice maticnjaka. Raznjice pokapajte limunovim sokom i prelijte vrelim sokom od jedne narance.

Image Hosted by ImageShack.us

Medjuobrok: Saka suhih jabuka i casa soka od ribiza

Vecera: Pripremite pire od 1 banane, dodajte borovnice ili jagode, a moze i neko drugo voce. Jedite polako, zlicicu po zlicicu.


Ne zaboravite danas setati sto vise i biti na svjezem zraku!
Vasa Lorraine


Vazno
Sastanak urednistva je u petak u 20:30 !


Vazno again!
Ovaj vikend cemo objaviti vase najbolje recepte za voćni i proteinski dan. Već smo dobili dosta vaših mailova sa receptima. Molimo Vas da nam vase recepte posaljete najkasnije do petka, u Word formatu, na mail kluba. Dakle drage clanice i clanovi, malo da vidimo sta nam lijepoga vi papate ;)


- 08:00 - Dodaj komentar (66) - Print - #

0

Rujan 2008 (1)
Studeni 2007 (1)
Listopad 2007 (9)
Rujan 2007 (5)
Lipanj 2007 (2)
Svibanj 2007 (8)
Travanj 2007 (24)
Ožujak 2007 (32)
Veljača 2007 (31)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off





AJMO SKUPA?

Ovo je blog svih blogerica i blogera koji žele temeljito promijeniti svoj život ili samo kreću, recimo, na dijetu od... recimo...
BAŠ DANAS!

PRIJAVE ispod zadnjeg, najnovijeg posta.

Pišite nam na:

karakterclub@gmail.com
karakterclub1@gmail.com

Vaše priloge šaljite kao attachmente u Word formatu.


NE PROPUSTITE NAŠU ARHIVU:





UN dijeta
- link

Forum o UN dijeti - link

Drugih 90 dana - link

Recepti Karakter kluba - link



88 ČLANICA KARAKTER CLUBA

Wanda
Lorraine
101 dalmatinka
Nessa
Mala Mu
Malena
Žena s Balkana
Angie
Rahatli
Božica trenutne sreće
Podloga
Daisy Dee
Ledena
Demjan
Rubia
Neni iz bajke
Mama Bahama
Pupak svijeta
Zezalica
Tyche
Red Sonja
Zvrk
wizard lady
Klodica
Sabivena
Atlantik
Vesna
The one
Lafica
Kad kokica pukne
Ivette
Princhipessa
morfin@
Jana
Tedica
Archie The NeZaSiTnA
Tonkabest
Lina-ina
Suncokreta2
DabRicA
tenkgirl
sve za zdravlje
meredith_sa
Luki
mala debeljuca
studentica
YT
Duda
Brevis
Sarajka_djevojka
Bugenvilija
hellion
Kornati53
Windfucker-in memoriam
tAjNe JeDnE wJeShTiCe
Sultanija
trudnica na kvadrat( a nije trudna:))
*pupa*
Roxy6
Dream girl
bise
stella
tanjevka
Bezazlena
kao da je važno
Louise1
omekšivač
modri odsjaj
otherside2
piplica
M.aktualije
Simboli
Tender
Doda
bbw44
MiniMaxine
jg007
Distortion
odlucila sam smrsaviti
Ni na nebu, ni na zemlji
Lafica
Angelina
Carolica
maala
bez karaktera
kia85
kravica(:
Isabel
Andja24
Aura
Kaja

9 ČLANOVA KARAKTER CLUBA

Miško
Ribafish
Holyfighter - vuk samotnjak
Izazov
Sadistico Shy
BMI 37
Dragi Moj Junac
Shinzo
Bez!Komentara
... i ne zamjerite im ako su zli u postovima ili komentarima, jer oni su na dijeti smijeh i jebeno su ponosni na sebe zbog toga!


ČLANOVI RADI ČLANSTVA I POTPORE

Lipa Mare
Penellope
Ljelja
Rudarka
Juliere
brod u boci
...Jani29...
Gali
Orange Boy
tratinchica
Kirshna
Silvija4
Likma
CHOCO
Majstorica
Amberka
loveaddict
Florena
Big mamma

PRAVILA:

1. U klub se primaju samo oni članovi koji zaista imaju višak tjelesne mase. Dakle, to se ne odnosi na one koji su npr. visoki 175 cm, imaju 55 kg, a žele smšaviti na 45. To znači da ne primamo one koji su debeli u glavi. Kod nas se cijene cice i guzice!




Webdesign: T-MARK

Header: RUBY









Number of online users in last 3 minutes Number of online users in last 3 minutes






Free Website Counters












































































































































































































eXTReMe Tracker