Pravo(m) u glavu

02.11.2011., srijeda

''Pozivam sve FB prijatelje da mi budu izborni stožer za izbore za Hrvatski sabor kao nezavisnog kandidata - zastupnik nacionalnih manjina. Radi se o pet nacionalnih manjina koje jedine mogu kandidirati i birati jednog zastupnika - manjine Albanaca, Bošnj




Bošnjaci Albanci Crnogorci Makedonci Slovenci
20.755 15.082 4.926 4.270 13.173

Sulejman Tabaković
rođen je 20. III. 1952. u Bosanskoj Dubici, Bošnjak
Oženjen je i otac dvoje djece.
Pravni fakultet završio je u Zagrebu; položio je i pravosudni ispit 1982. godine.
Od 3. XI. 1987. radi u državnoj Upravi. Najprije kao šef Pravne službe Ureda za opće poslove Izvršnog vijeća sabora SRH; zatim je u doba osamostaljena Republike Hrvatske, od 23. X. 1990., postavljen za načelnika Odjela za investiciono i materijalno održavanje, Ureda za opće poslove i protokol RH; od 23. X. 1994. načelnik je Odjela za upravno-pravne, personalne, opće poslove. Od 2004. godine je premješten u Središnji ured za državnu upravu, danas Ministarstvo uprave Republike Hrvatske gdje radi i danas Odjel za nacionalne manjina.
ZA JEDNAKOST PRED ZAKONOM
ZAJEDNO
Kao pripadnik nacionalne manjine ne želim biti građanin drugoga reda!
Zato ću svojim radom u Saboru izmijeniti tu protuustavnu poziciju, jer sam za taj posao školovan, imam potrebno znanje i iskustvo rada u državnoj upravi (24 godnine), što mi daje pravo da mogu jamčiti da ću to i ostvariti.
IZBORNI PROGRAM
Sulejmana Tabakovića iz Zagreba,
samostalnog kandidata za zastupnika nacionalnih manjina (albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske) koje biraju jednoga svoga zastupnika u Hrvatskom saboru:
ş Poštovane i poštovani, pripadnici nacionalnih manjina, dozvolite da Vam predočim svoj Izborni program i s nekoliko rečenica pokušam uvjeriti Vas, nagovoriti i objasniti zašto biste trebali glasovati za mene i moj izborni program. Dakle:
ş Ukoliko mi na predstojećim izborima ukažete povjerenje. glasujući za moj program i mene, uvjeren sam da ću se u Hrvatskom saboru izboriti za takve zakone, i njihovu primjenu, koji će nam jamčiti da se u našoj državi, Republici Hrvatskoj, ne osjećamo kao nacionalna manjina, nego kao ravnopravni građani. To nam prema prihvaćenim EU poveljama, konvencijama i direktivama i pripada, a što je RH u pregovorima i prihvaćanju mjerila poglavlja 23. i dužna provesti.
ş Naime, pravna znanost kaže da Vlast nije ništa drugo do Ugovora između birača i izabranih, a ja znam način kako će se taj Ugovor poštivati na svim razinama, u čemu će mi pomoći 16-godišnje iskustvo rada na vrlo odgovornim poslovima u državnoj upravi. Upravo zato iskoristit ću zakonsko pravo i budem Vaš uspješan zastupnik u Hrvatskom saboru.

* OBITELJ * ZNANJE * TRADICIJA * KULTURA * VLASNIŠTVO


Bošnjaci Albanci Crnogorci Makedonci Slovenci
20.755 15.082 4.926 4.270 13.173
ş Naravno da ću kao pravnik s dugogodišnjim iskustvom u državnoj upravi uporno inzistirati da se provode zakoni koje je donijelo najviše zakonodavno tijelo – Hrvatski sabor. Jer pravednost nije ništa drugo do efikasne primjene zakona, u kojemu neće biti ravnopravnijih, budući da Ustav Republike Hrvatske, Ustavni Zakon o pravima nacionalnih manjina, kao i navedeni EU standardi jamče apsolutnu ravnopravnost svim hrvatskim građanima, što mi, bez obzira što smo nacionalne manjine, zaista jesmo!
ş Ustav Republike Hrvatske je najviši pravni akt države, i mora biti svetinja s svima u Republici Hrvatskoj. Stoga ću se, kao pravnik, državni službenik, i Vaš zastupnik, znati izboriti za njegovu potpunu primjenu u našoj državi. Moje nastojanje za primjenom ustavnih prava i zakona ogledat će se posebno:
Ď u povratu nepravedno oduzetih stečenih prava koja smo imali na dan 31. XII. 1990. jer nam to omogućuju međunarodni ugovori koje je Republika preuzela kao i mjerila i obveze iz poglavlja 23. pravosuđe i temeljna ljudska prava
Ď u ostvarivanja prava na domovnicu i prava na odštetu za štetu koja vam je nanijeta, jer još uvijek niste ostvarili pravo na dionice poduzeća u kojima ste godinama radili i svojim radom pridonijeli njihovoj uspješnosti;
Ď u ostvarivanju prava na mirovinsko zdravstveno i socijalno osiguranje koje vam je bilo uskraćeno zbog nepravodobnog priznanja statusa državljanstva;
Ď u ostvarivanju jednakih prava i priznanja svim sudionicima Domovinskog rata, pa tako i pripadnicima nacionalnih manjina;
Ď u ostvarivanju prava na povrat imovine kako fizičkim tako i pravnim osobama na području RH.
Ď Zastupat ću Vas, svim svojim znanjem i iskustvom, u ostvarivanju svih vaših prava, propisanih Ustavom i zakonima, u Vašim pravima kao što su kupovine nekretnina, firmi, dionica, dobivanje dozvola, dobivanje poslovnih prostorima..., pred organima i Institucijama RH.
Ď Štitit ću Vaša Ustavna i građanska prava, koliko to Ustav i Zakoni Republike Hrvatske propisuju, u svim pitanjima u kojima su ugrožena, osporena ili sporna vaša ustavna i građanska prava.
Ď Zastupat ću prava žena, koje u našoj državi čine više od 52 % stanovništva i koje su, unatoč tome što su i obrazovanije, zapostavljene – i kao naše ljepše polovice, i kao naše majke, i kao naše sestre, i kao naše kćeri, i kao naše često podcijenjene suradnice i kolegice na radnim mjestima.
Ď Moj ured u Hrvatskom saboru bit će vam uvijek otvoren i, jamčim Vam da ćete u tom Uredu uvijek biti dočekani dobrodošlicom, jer želim biti PRIJATELJ I ZASTUPNIK, uvijek na raspolaganju svojim biračima.

* OBITELJ * ZNANJE * TRADICIJA * KULTURA * VLASNIŠTVO *
Sulejman Tabaković je sudionik Domovinskoga rata, 1990. – 1992. godine, štoviše pripada onim rijetkima koji su među prvima uvršteni u borbenu jedinu nazvanu Saborska straža, o čemu svjedoči njegov status Hrvatskoga branitelja i Spomenica Domovinskog rata 1990. – 1992.
Za izuzetne zasluge u obrani zapadne Slavonije, novogradiško Gradsko vijeće odalo mu je priznaje dodijelivši mu Plaketu Nove Gradiške.
Za zasluge u Domovinskome ratu i u obrani Bosne i Hercegovine, nekoliko brigada Hrvatske i Bosanske vojske proglasilo ga je svojim počasnim članom


- 12:08 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< studeni, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi

ISTINA I JOŠ PO NEŠTO