Pravo(m) u glavu

26.11.2010., petak

Protest protiv cenzure i skidanja Latinice sa programa HTV-a


KULIN BAN
UDRUGA NEZAKONITO RAZVLAŠTENIH
DIONIČARA – ZAGREB
OD KULINA BANA
I DOBRIJEH DANA 10000 ZAGREB – TUŠKANOVA 21


HTV Programsko vijeće
VD urednik informativnog prograna
Hrvatski sabor
Odbor za informiranje, informatizaciju i medije
Vlada Republike Hrvatske
n/o predsjednica Jadranka Kosor





Udruga malih dioničara Na Me i članovi udruge Kulin Ban
zajedno ulažu:


Protest

protiv samovolje i cenzure VD ravnatelja HTV-a kao i VD urednika Informativnog programa

Promjenom Ustava RH koja je prihvaćena 16. lipnja 2010. unesena je odredba kojom je onemogućena zastara kaznenog dijela profiterstva te pretvorbenog i privatizacijskog kriminala.

HTV kao Javni servisi čije je djelovanje određeno Ustavom i zakonima o javnoj televiziji u Republici Hrvatskoj, koji treba da bude jamac slobodnog formiranja javnog mišljenja u svim važnim dijelovima društva, čiji je zadatak da emitirati politički uravnotežene informativne emisije i vodi javne rasprave o ključnim pitanjima u državi, skidanjem sa programa emisije Latinica iz programske sheme 29. 11. tekuće godine zbog teme o kriminalu i pljački vlasništva dioničara Na-Me uz asistenciju banaka PBZ i Zagrebačke kao paradigma pljačke u pretvorbi i privatizaciji, prekršio je sve propisane norme svoga osnivanja, svoga djelokruga i načina rada .

Postavlja se pitanje odgovornosti svih sudionika koji su sudjelovanjem u ovakvoj nezakonitoj i ne profesionalnoj odluci grubo prekršili uvodno citirane propise kao i kodekse postojanja Javne TV.

Dioničari NaMe i udruga za zaštitu ljudskih prava i nezakonito razvlaštenih dioničara Kulin Ban ovim protestom zahtijevaju i traže od programskog vijeća ponovno preispitivanje odluke o skidanju sa programa emisije Latinica sa navedenim prilozima o kriminalu u pretvorbi NaMe , te zahtijevaju da vrate u program emisiju Latinica 29.11. 2010. godine.

Ukoliko programsko vijeće i ravnateljstvo ne shvati ozbiljno ovaj protest i ne usvoji postavljeni zahtjev dioničara NaMe i udruge Kulin Ban , isti će pozvati dioničare NaMe, njih oko 9.000 i ostale prevarene i opljačkane u pretvorbi i privatizaciji na bojkot plaćanja pretplate HTV-u , te organizirati javne proteste pred veleposlanstvom EU, Hrvatskim saborom i HTV-om.





Udruga malih dioničara Kulin Ban
Marija Radošević Sulejman Tabaković



- 12:45 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< studeni, 2010 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi

ISTINA I JOŠ PO NEŠTO