kupus_vulgaris

nedjelja, 27.05.2018.

lifting

- kako se ja tebi činim?
- super!!!
- to si reka samo da me otkantaš!
- nisam, da sam te mislija otkantat ne bi se voliko godina mučija sa tebon
- eto! a šta san ja rekla! tebi je život samnom muka!!!
- nije meni život s tobon muka ali me svake godine kad počne sezona kupanja pitaš kako ti meni izgledaš, a to s godinama, moraš priznat gubi smisao.
- kako to misliš gubi smisao!?
- lipo! ti neš bit mlađa, a i meni su mogućnosti izbora ograničene. uostalom da još jednom proživljavam traume oko uparivanja ne da mi se, a neman ni vrimena.
- aj dobro, izvuka si se, andrija moj :))) nego stvarno, kako ja tebi izgledam?
- za svoje godine si ti meni ka zrela kruška.
- kako to misliš ka zrela kruška?
- pa lipo. zrelu krušku moraš fino upakirat da se ne razgnjecavi.
- a jebate šta si bezobrazan!!!
- šta san bezobrazan??? kad idemo vanka staviš puš-ape i obučeš one rastezljive rebatinke, a kad ideš namore kažeš da na tebi sve visi. šta ne uzmeš jednodjelni kostim da sve to drži na okupu?
- neču! jer mi onda trbuh nikad neće vidit sunca!
- je. trbuj ti neće vidit sunca al ćeš zato sebe gledat u ogledalu ka šta te i ja vidin :)))
- jebate! koji si ti primitivac! recimo, da odlučin ić u plastičara za podignit sise, šta bi ti na to reka?
- da je puš-ap jeftiniji od plastičara.
- jebate, skin ja živin!!!

27.05.2018. u 12:02 • 25 KomentaraPrint#

subota, 26.05.2018.

curva

po engleski 'curve'. izvorni oblik riječi dolazi od latinskog 'curva' što se u prijevodu na hrvatski prevodi kao 'krivulja' što smatram nedovoljno dobrim prijevodom jer je značenje same riječi puno dublje i označava nekakvu devijaciju ili odmak u odnosu na pravolinijski smijer gledanja.

e, ta rič se uvriježila za etiketiranje 'dama noći' i to u pogrdnom obliku, a označava upravo to što sam prije naveo, zastranjenost. ne znam kada su je počeli upotrebljavati za takvo etiketiranje ali sam siguran da u starom rimu, iz čijeg jezika riječ i potiče nije imala isto značenje, mislim nije se odnosila na zastranjenost 'dama noći'. zašto tako mislim razlog je to šta je u starom rimu seksualnost bila društveno prihvačena. potvrda tome su i freske sa istaknutim falusom (jebate šta se fino izražavan) u spavačim sobama u vulkanskim pepelom zatrpanim pompejima i koje su sačuvane do današnjih dana kako bi mi danas imali uvid u društveni život starog rima.

dakle, ako ta rič tada nije imala pogrdno značenje onda se nameče zaključak da je njeno značenje, onakvo kakvim ga mi doživljavamo danas, nastalo puno kasnije, najvjerojatnije usporedno sa širenjem krščanstva po svijetu a kako bi se prikazala devijantna ponašanja onih koji se nisu uklapali u zacrtani pravac društvene svijesti, a za nešto takvo ima mnoštvo primjera, od inkvizicije i progona vještica sve do prikupljanja potpisa protiv instanbulske konvencije iako je u jednom trenutku razvoja društvene svijesti bilo sasvim legalno biti 'curva'.

upravo ta legalnost bavljenja najstarijim zanatom na svijetu i jest kamen spoticanja odnosno prijepora te devijantnog ponašanja današnjeg društva, isto kao što je to bila prohibicija nekad a zabrana pušenja danas. zašto je tome tako razlozi su više nego očiti. sve što je ilegalno može se dobro unovčiti, a to za sobom povlači mrežu organiziranog kriminala. kada je nešto dostupno i legalno onda konkurencija ruši cijene, čisti zakon tržišta, ali ono što je ilegalno otvara prostor za sva devijantna ponašanja kao što su to npr. pedofilija, seksualni zločini, zločini iz strasti i tome slično.

uzmimo npr. da danas žena kaže mužu 'večeras nema seksa'. kakav on izbor ima kad je napanjen? nikakav! nema legalnih javnih kuća di će se otič ispraznit nego kao kriminalac mora obilazit punktove 'dama noći' pod stresom da ga ne uhvate u ilegalnoj raboti, ako je k tome nekakav dužnosnik bilo klerski ili laički stigmatizacija samog čina je tim veča. da su bordeli legalni stigmatizacije ne bi bilo, a i bili bi zaštičeni od spolnih bolesti jer su sve djelatnice javnih bordela, u ne tako dalekoj prošlosti, morale prolaziti lječničke preglede, ovako, delegalizacijom najstarijeg zanata na svijetu direktno se ugrožava zdravlje šire populacije društva jer za seks ne treba uvijek plačati, ima i onih koji to rade iz užitka, ali nije uvijek dostupan kad ti se prohtije i tada 'curve' gase požar od testesterona i estrogena.

je doduše 'seksualna revolucija' napravila neke pomake po tom pitanju, ali kad malo dublje zađemo u evoluciju iste onda se može zaključiti da nije donila ništa nova šta prije dvi ijade godina nije postojalo. problem nastaje kod onih šta svoj testesteron susprežu nametnutnim normama pa je tako sve više seksualnih delikata. da se di imaju legalno ispraznit sigurno bi i taj broj bio manji, pogotovo zato šta bi oni/one koji daju uslugu bili zaštičeni, ne samo od spolnih bolesti nego i od izopačenih i devijantnih mušterija, a kad je nešto ilegalno svak to želi zataškat i stavit pod tepih, što otvara prostor daljnjem devijantnom ponašanju, jer svatko tko je u nezakonitoj radnji proša 'lišo' misli da to i dalje može nekažnjeno činit, dok ga ne uhvate.

dakle, kao što su sufražetkinje zabranom točenja alkohola progurale zakn o prohibiciji koji je doprinio jačanju kriminalnih organizacija tako će i feministkinje dovesti do sve većih slučajeva seksualnih delikata i iskorištavanja bijelog roblja isto kao što je i naftna industrija u americi konoplju proglasila zabranjenom biljkom pošto se od iste dobija najkvalitetniji benzin. princip je bio jednostavan, indijska konoplja se od industrijske ne razlikuje ama baš u ničemu pa se rješenje nametnulo samo po sebi, stigmatizirajmo konzumaciju indijske konoplje i zabranimo njen uzgoj, pošto se ne mogu razlikovati zabraniti ćemo ih obe. pitam se samo da li bi isti scenario bio za uzgoj uljene repice od koje se dobija eko dizel da fosilni lobi u tome nije vidio svoj interes? no to je opet priča za sebe.

26.05.2018. u 10:58 • 17 KomentaraPrint#

četvrtak, 17.05.2018.

smisao

svi se neki kurac pitaju o smislu života. na osnovu toga su proizašle i mnoge filozofije od, sokratizma, budizma i konfucionizma, religijska tumačenja da niti ne spominjem, ti su se tek raspojasali po pitanju smisla života.

smisao života je preživljavanje. kada si već tu imaš izbor, ili ćeš se boriti da opstaneš ili ćeš pokleknuti, treće nema. ako si poklekao život prestaje a samim tim i pitanje o smislu, točka. ako se boriš za opstanak onda prihvati na sebe sve ono što te snađe, kako pohvale i hvale tako i kuđenje i poruge, ako se sa time ne možeš nositi onda život opet gubi smisao.

sve tlapnje o nekom višem smislu života padaju u vodu jer se još nitko nije vratio iz mrtvih da to potvrdi a bogami i ovi živi sve šta rade, rade da zadovolje svoj ego u skladu prema svojim vjerovanjima. ako ćemo to postaviti u kontekst prirodnih zakonitosti onda se može primijetiti da je smisao života jedne krave da nahrani svekoliko pučanstvo isto kao što je i smisao života jednog lava da sebe i svoje potomstvo hrani govedima. zašto bi se ljudi razlikovali od krava i lavova? uostalom ako malo dublje uđemo u genezu ljudskog ponašanja onda ćemo lako uočiti da među ljudima postoje 'krave' i 'lavovi'. goveda bi bili oni šta ih svak muze, a kad više nisu za mužnju mogu se prodaju ka friška govedina. lavovi pak taru svakog ispred sebe, osim slonova, kada je preživljavanje u pitanju, i to tako traje dok se ne pojavi neki mladi lav željan publiciteta i pažnje lavljeg harema, jer lavovi jebu ono šta se jebat dade. isto je i kod ljudi. neki su goveda koja služe lavovima a drugi su pak slonovi koji su zbog svoje posebnosti vrsta u izumiranju.

prema tome kada sve to staviš u kontekst smisla svodi se samo na jedno, 'kada si već tu neka život bude ugoda dok traje, ionako poslije toga nema ničeg što bi činilo veći smisao'. neki se s ovom tezom neće složiti iz prostog razloga što čine sve kako bi svoje potomstvo naučili kako da budu lavovi umjesto goveda, ali neka se osvrnu iza sebe i pogledaju samo koliko je takvih opstalo, mislim na one šta se diče plavom krvi, ma što to značilo, jer scenu su preplavila goveda, slonovi su ionako vrsta u odumiranju, a lavovi su tu da stvore prirodnu ravnotežu.

dakle, jedini smisao života je preživljavanje uz što veću ugodu i višeg smisla od toga nema. tko god misli drugačije neka se ustane iz groba na petom kolinu i to opovrgne.

17.05.2018. u 16:37 • 26 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 07.05.2018.

otok

evo čitam kako jedan srednjodalmatinski otok doživljava svoju novu mladost. ne znam da li je to predviđeno razvojnim planom za otoke ali je sasvim sigurno da otok donosi prihod. kako su smještajni kapaciteti na otoku za vrijeme rata bili korišteni za prihvat izbjeglica iz bosne tako su isti devastirani, uostalom kao i svi oni drugi koji su bili u džavnom vlasništu, bez obzira na namjenu i tko je u njima boravio. što od izbjeglica što od nemara iste je trebalo obnoviti kako bi dobili svoju uporabnu vrijednost. naime otok je dan u koncesiju stranom investitoru na duži vremenski period koji je na njemu obnovio smještajne kapacitete, izgrađene za vrijeme omrzle nam države i sada na njega dolaze mladi bogataši iz cijeloga svijeta, samo noćenje u šatoru za jednu osobu košta od 70 - 90 eura plus cijena ulaska na otok i prijevoz, tko ne misli noćit ima se vratit zadnjom linijom nazad u šibenik.

da, riječ je o obonjanu, otoku mladosti. koji je bio zamišljen kao 'ljetovalište' za sve mlade s područja omrzle nam države i koji je izgrađen novcem radnog naroda, jer ipak, u mladost treba ulagati. istina da je tako osmišljen program služio i za indoktrinaciju koja na kraju nije polučila neke rezultate jer se država raspala ali je ujedno i pružao nešto toj mladosti. danas nam nisu potrebni programi za indoktrinaciju, sretan kad mladi mogu naći posla preko sezone, a ako je cjelogodišnji posao onda tu nešto smrdi. pa neka, lipo je to da mladi rade pa sve i kao konobari ili sobarice mladim amerikancima i britancima koji to mogu platiti, možda se i okupaju u sumrak na nekom skrovitom dijelu otoka, ako ne ništa drugo nisu morali otići trbuhom za kruhom u strane zemlje ipak će viditi svoje u slavoniji preko zime, kad završi sezona, ali nije lipo da se od onoga što zarade ne mogu prehraniti cijelu godinu. kad su digli tihu revoluciju i odbili raditi za crkavicu po robovlasničkim uvjetima država je opet našla rješenje, povisila je kvate za zapošljavanje stranih radnika i to opet, vidi vraga, istih onih koji su možda jednom u mladosti bili na obonjanu iz drugih djelova omrzle nam države.

no, dobro, otok mladosti je poslije četrdeset godina ipak ispunio svoju svrhu, čak i premašio, okuplja mlade bogadaše iz svih djelova svijeta. e ali što je sa razvojem drugih otoka i obnovom njihovih smještajnih kapaciteta? jer, eto, sve više je kriminala, naročito u sferi privrednog kriminala ali premalo smještajnog prostora pa se onda slabo koga i procesuira, ili nam i za to trebaju strani investitori ka i u americi di su zatvori u privatnom vlasništvu jer od naših niko nije zainteresiran da sebi gradi ili renovira smještajne kapacitete na otocima. ne znam šta vi mislite o tome?

07.05.2018. u 19:56 • 6 KomentaraPrint#

subota, 05.05.2018.

zajeb

evo je počelo. opet se sjatilo pun kurac turista u grad a još nije ni šesti misec, neznan kako ćemo izdurat kroz sedmi i osmi ali prema svim najavama smo najebali, šta oće reč da će se država na kraju sezone hvalit sa premašenim očekivanjima u turizmu, a nama kurac (anči molim te ne obraćaj pažnju, kurac je samo stilska figura). sve je to počelo još u starom rimu, i nije mi jasno koji ga kurac glorificiraju kad je samo donija nedaće onda šire poznatom svijetu. u svakom slučaju meni je interesantan samo jedan car koji je nas zajeba, za ostale me boli kurac, a riječ je o, već i sami možete pogodit, o deioklecijanu.

dakle, ota linčina o'cara je izgradija svoj palac baš na mistu današnjeg splita. zašto? da bi moga plandovat, oli ti narodski rečeno otić na godišnji i drkat kurac. kad su ga zvali nazad da popravi stanje u carstvu svi je odjeba i reka da sadi kupus. neznan koliko je kupusa posadija ali bogami se nije puno satra da se prirani, šta ovi njegovi podanici nebi mogli reč. svi su se po ugledu na dioklecijana dali u plandovanje i iskoristili njegovu ostavštinu kako bi je mogli unovčit, doduše on nije ugošćava svakog, samo odabrane, ka npr sv. duju, pa nije ni bila neka velika navala na palaču, sad od stranaca nemoš proč kroz podrume a da ti se ne zapliču pod noge, što nam je usud idući četri miseca, ali bogami nemoš ni parkirat na rivu jer je blagdan sv. duje. dobro, blagdan ko blagdan proč će za dva dana, pošto je vikend za tri, ali će proč, ostat će ovi šta oče vidit to čudo od palače u idućin misecin i stvarat gužvu oko koje će se svi trsit kako izmust što više eura od turista.

e ali, šta ti turisti meni nose u darove? nose mi kurac od ovce jer sa njima dolaze i poskupljenja. jel bilo bolje da je oti deioklecijan izgradija svoj palac negdi drugdi pa neka onda njima dolaze turisti koji će in se motat pod nogami, a da smo mi onda, silon prilika uspostavili neku industiju, je doduše da smo nekad imali industriju, al očito se nije isplatila, osin oni šta rade zakovice a brodova nigdi, pa se ljudi, kad su već vidili da mogu unovčit dioklecijana pribacili na hoteljerstvo i apartmanizaciju i eto ti novog zajeba. oti apartmana se namnožilo toliko da i nemoš sve popunit pa jedni drugima ruše cine, osim onima u getu, tako ispada da su oni sa margina društva najbolje prošli u post dioklecijanovom dobu jerbo svi oće bit šta bliže palači, a ovi šta su digli kredite za apartmane na kili, kmanu oli brdima su popušili jerbo se turisti, ka ni dioklecijan, neće šetat pet kilometara da bi vidili to dioklecijanovo čudo o'linosti.

u svakom slučaju slijedi još jedna sezona koju triba otrpit.

05.05.2018. u 12:53 • 13 KomentaraPrint#

utorak, 01.05.2018.

brak

najrtije da izvijestim svekoliko blogo čitateljstvo koje je već počelo postavljat pitanja, zabrinuti da mi se nešto nije dogodilo, moš mislit, cili san se raznježija, da san na godišnjem odmoru iliti ga skraćeno g.o. a kad san na godišnjem onda odvedem mozak na ispašu. no, ne lezi vraže uvik se neki kurac mota po možđanima naročito kad kosiš cili dan, koji ćeš kurac mislit o tome jel si tavu pokosija dva centa od zemlje il' pet, isti je kurac kaš radnju ponovit za petnaj'st dna ali, pošto ne moraš mislit o onome šta radiš onda ti svakeake pizdarije padaju na pamet pa san ja tako, dok mi je mozak bija na ispaši malo vrtija po možđanima instituciju braka. najprije mi je ukurcu da se to naziva institucija. jebate, zna se šta su institucije, to su sva ona tijela koje moraš oblječat ka kobac da bi neki kurac ukeba, a biće od toga i brak dobija sinonim institucije jer i tamo moraš oblječat ka ona tica šta gradi gnjezdo pa mu dođe ženka koja ga cilog raščepuša jer joj se ne sviđa interijer i da baza bude veća radi se o trntku. jebega ženka u zdrav mozak zato šta nije kobac.

eni vej, stvarno, za koji kurac je brak institucija tj. zašto se ljudi žene, mislim da to šta su zajedno i registriraju tj. obznane cilon svitu? jel to zato da bi mužjak moga reč 'ovo je moje', jer za isto ima certifikat, il zato da ženka more kazat 'ja san ududana'? i odakle nekon ideja da se to mora stavit na papir? zašto? ja mislin da je sve to uspostavljeno zbog kontrole i interesa.

najprije sam pojam institucija aludira na kontrolu od strane jednog od aktera te institucije, najčešće muškarca, ali kako je netko uspostavija tu uzancu onda se kontrola proširuje i na one koji su donili ta pravila, a kada je nešto pod kontrolom onda čovik ne more kazat da je to njegova slobodna volja, nego da poštuje propisano. s druge pak strane interes se javlja u smislu ostvarivanja nekog dobra, najčešće materijalnog, a to opet pak ovisi o imovinskom stanju prije stupanja u brak, neovisno o kojoj je strani rič, pa su iz tog razloga nastali i predbračni ugovori. zašto? zato šta nepisana pravila nisu predvidila de se netko može i raziči, jer se brak podrazumijeva do kraja života. međutim ljudi su se osvistili i uvidjeli da je sve prolazno, pa tako i brak, te su se tili dodatno osigurat. oni naivniji, koji viruju u institucije, i koji to nisu učinili na vrime su popušili, sirotinja se ne računa jer se od njih ionako niko neće okoristit pa zato šuti i trpi.

međutim, razvojem društva i braka kao institucije, vidila i sirotinja da i ona nešto može ušičarit pa se i ona počela pozivat na institucionalna pravila i zakone što dodatno komplicira odnos, jer se zbog ostvarivanja interesa i egzistencije gazi sve ono u što su se zaklinjali i kao što to obično biva najviše pate oni koji nemaju pravo glasa, dica, preko kojih se najčešće i lome koplja za ostvarenje cilja. s druge pak strane država je rekla, 'ok, to ne ide, raziđite se i podilite' e ali crkva kaže 'ne može, to je do kraja života' i eto ti dodatnog problema, sve da si se i rasta sucki ti si i dalje u braku ako si se vinča crkveno. prema tome nemoš se opet vinčat, što za sobon povlači i etička pitanja. ako nisi piništija brak crkveno, a živiš nevjenčano sa drugom ženom/muškarcem onda to implicira život u grijehu, a kako je opće poznato grešnici ne idu u raj nego u čistilište, što kod nas malo ko mari ako je zaokružija financijsku konstrukciju. tako se logično nameće i pitanje, a za koji kurac ću stupat u brak kad san i ovako i onako u grijehu?

i tako dolazim do ključne lamentacije. za koji kurac bi se neko ženija kad to samo implicira neke zajebe!? jel bolje da dvoje ljudi koji su odlučili živit zajedno, zato jer jedno drugom odgovaraju, sa sobom odnesu ono šta su u taj zajednički život i donili, a da dica nasljede sve ono što su zajednički stvorili, i lipo svak svojim putem, bez mržnje, a ne da in institucije odeđuju šta će i kako će. di je tu sloboda?

01.05.2018. u 13:11 • 21 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2018 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Veljača 2024 (2)
Siječanj 2024 (4)
Prosinac 2023 (4)
Studeni 2023 (2)
Listopad 2023 (3)
Rujan 2023 (3)
Kolovoz 2023 (3)
Srpanj 2023 (6)
Lipanj 2023 (12)
Svibanj 2023 (13)
Travanj 2023 (10)
Ožujak 2023 (8)
Veljača 2023 (8)
Siječanj 2023 (7)
Prosinac 2022 (10)
Studeni 2022 (12)
Listopad 2022 (9)
Rujan 2022 (11)
Kolovoz 2022 (10)
Srpanj 2022 (11)
Lipanj 2022 (3)
Svibanj 2022 (4)
Travanj 2022 (2)
Ožujak 2022 (4)
Veljača 2022 (2)
Siječanj 2022 (5)
Prosinac 2021 (5)
Studeni 2021 (7)
Listopad 2021 (10)
Rujan 2021 (7)
Kolovoz 2021 (6)
Srpanj 2021 (10)
Lipanj 2021 (8)
Svibanj 2021 (11)
Travanj 2021 (7)
Ožujak 2021 (6)
Veljača 2021 (9)
Siječanj 2021 (15)
Prosinac 2020 (9)
Studeni 2020 (7)
Listopad 2020 (13)
Rujan 2020 (4)
Kolovoz 2020 (9)
Srpanj 2020 (5)
Lipanj 2020 (6)
Svibanj 2020 (11)
Travanj 2020 (7)
Ožujak 2020 (5)

Opis bloga

svekolike konteplacije o smješnoj strani povijesti i inim stvarima