kako_ti_kupus

nedjelja, 28.05.2017.

zatopljenje

evo kako su došla toplija vrimena oma su se ovi znanstvenici šta proučavaju globalno zatopljenje javili šta nas čeka ako temperatura na zemlji poraste za 4 stupnja celzijusova, faranhajti se ne računaju jer su oni duplo manji. nije nužno neophodno da si meteorološki znanstvenik važno je da pripadaš akademskoj zajednici, ali ka i svugdi i tu ima kukolja jer se ne slažu svi po pitanju globalnog zatopljenja.

daklem, oni šta zagovaraju zatopljenje kažu da će polinezija nestat pod morem, šta i nije neko čudo jerbo je nastala na koraljnim grebenima ili na ostacima vulkana a to pak znači da im je najveća nadmorska visina kopna 1- 1,5 iznad razine mora, jerbo koralji opstaju samo u morskom okruženju, onda kažu da će se južna indija i pakistan potopit jerbo će razina mora narast za 2 metra, za ovo naše dinaridsko područje di su visine iznad mora priko 1222 metra su morali smislit drugi scenarij jerbo se ne može potopit pa kažu da će juoistočna europa postat pustinja, afrika i bliski istok su ionako već pustinja, a Skandinavija, sibir, sjeverna kanada i grenlad postat će svijetske žitnice, i sve je to iznija vodeći svjetski stručnjak za globalizacijsku strategiju.

e sad, meni nešto tu nije jasno. recimo oni rimljani su prije 2000 godina šeteli rimon u pamučnim togama a vojnici su im imali suknjice šta znači da in je tada bilo vruće, a ako in je bilo vruće priko cile godine onda su i oni bili pod utjecajem globalnog zatopljenja šta opet nije za čudit se jerbo su tada i vulkani bili aktivniji, eto cili gradovi i otoci nestali pod njima, a kad vulkan izbaci svoj pepel u ariju to ni sve krave ovog svita ne mogu isprdit. da, šta se čudite? jedni drugi znanstvenici također tvrde da krave prdenjem ispuštaju u atmosferu više co2 nego auta! posljedično šta ima više ljudi na svitu to ima više krava šta prde, ne računajući one svete, al i one prde.

tako da je meni ova priča sa globalnim zatopljenjem vrlo sumljiva. ja to gledan ovako. ka prvo; oče se dobro prodat zemlja na grenladu sjevernoj kanadi i sibiru jer sad tamo niko ni u ludilu nebi iša pa ništa ni ne vridi, aljaska nije spomenuta ali je to isti kurac. ka drugo; hrvatska je i sada šta se tiče naseljenosti pustinja pa nas ne triba zato bit straj, a fala bogu dinaridi su nan blizu. ka treće; kažu da je globalna temperatura porasla za 0,5 stupnjeva, celzijusovih of kors od kada se vrše mjerenja, a to je zadni 150 godina, dakle, dok poraste za 4 stupnja celzijusova, of kors, proč će još 1200 godina dotad će nestat nafte pa neće bit ni povečane emisije co2 u atmosferu i ljudi će se okrenit obnovljivim izvorima energije. tako da po meni ovi znanstvenici seru kvake i oče nešto prodat. jedino me zabrinjavaju ove krave šta prde jerbo nisu svi vegetarijanci a broj svetih krava je u porastu.

28.05.2017. u 20:04 • 7 KomentaraPrint#

četvrtak, 18.05.2017.

puži

daklem, vako!

prije 3 dnana san vidija da je geomir objavia sliku puža na spliskom pazaru. to me oma sitilo kako san ka mladi kupus jia puže na gulaš i dalo mi ideju da oden kupit puže. kupija san 2 kila puža i mislija se kako i spremit. prije nego nastavin volija bi da se odma razumimo na početku. kuhanjem sam se počeo bavit prije par godina i ne bi volio da se ovo svati ka neki preserung ali mi je želja to iskustvo podijeliti s vama.

undak, mislin se kako spremit puže. oma mi je prošlo kroz galavu da tribaju bit očišćeni a ne u kućici i da to triba bit neka varijanta toća. sritnen putem prijatelja, nu koincidencije, i pričamo koja mi je nakana, a on kaže da njemu prijatelj sprema puže na dolče garbo. mislin se, ne znan sve u vezi dolče garba pa ću proguglat.

oden guglat i onda kod one kulinarke naiđeš na različitie recepte. jedni ji kuvaju u kućici drugi bez, jedni kažu 45 min, drugi 2 ure. jebate koja disharmonija u ricetama, ka da slušan sabor uživo. oden ko dinke di i ona kaže da se kuvaju 2-3 ure, no svi se slažu u jednom, moraju bit mekani, tako zaključih da je najbitnija mekoća a ne dužina kuvanja. šta se tiće predpripreme znan da smo i ostavljali u vriču o' kumpira 5-15 dana da se ispurgaju, ovi sad kažu da more i 3 dana, a drugi da i se posoli, dinka kaže da i se stavi u rasol priko noći. kako bilo, ja napravija prema svom nahođenju. 2 dana drža da se ispurgaju i još po dana u rasolu, poslin i prokuva u dvi vode sa rasolom i trećon bez.

u onoj prvoj bilo je pine ka da si na morskome žalu di čarlija vjetrić mio, mora san kacijolon vadit pinu, druge dvi su bile sa vrlo malo pine, i onda slidi pepanje sa čiščenjen. kažu iglicon i izvadit iz kućice i očistit do stopala, prova pa pukne. undak se sitin i uzmen šefukinu pincetu za obrve, ide, jebate ki podmazano. najpepavije je očistit stopalo. aj dobro, sve to sredija i kad san izvaga produkt ispalo da je od 2 kila puža ostalo 25 dkg, nije nešto al čovika veseli.

prethodno pripremija 1 kapulu, 4 prsta poriluka narezanog na polumisec, btw taman mu je mijena, 3 češnja luka, jednu kavenu žlicu temeljca od povrča rastopija u vriloj vodi, prodinsta i uvalija puže, doda cca 1-2 dc pome pasate i zalija temeljcem, ostavija nešto za poslin, pustija da se pirja jednu uru vrimena i uvalija ona tri češnja luka, prstohvat (iako neznan šta in to znači jer neko ima urarske prste a drugi pak kovačke) kurkume, papra po želji, soli da ne bude prislano, 2 klinčića i mažurana, pustija da se u jušnoj atmosferi pirja 10-ak min dok se toć malo ne reducira, kuša koliko su puži smekšali i nalija bilog vina cca 1,5 dc, ostalo san popija, pustija da alkohol ispari, iz puža of kors, i dokuha dok se toć nije reducira a puži postali ka puina, skuva penete (može i štago drugog, njoke, kako kome drago) i sa čekan komentar šefike jerbo su nojzi puži do naza par godina bili bljak. pošto ona radi jutro a ja popodne nećemo se vidit pa ću vas obavijestit naknadno :)

18.05.2017. u 13:04 • 13 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 15.05.2017.

godine

meni stvarno nije jasno koji kurac ljudi grintaju na godine. pogotovo ne razumin one šta se sa sjetom sičaju nekog prošlog vrimena kada su bili mladi odnosno mlađi, ne računan one šta su prolupali pa se ponašaju i oblače ka njiova dica da ne spominjen kako in se još oće uvalit i u društvo samo da bi ćuli 'jo kako ti je mama mlada i napredna' ili 'ajme šta ti je stari cool, da je bar moj takav'. sad, ovo napredna jel se to odnosi na sise jer bi u protivnom ona sa dobrim guzicama bila nazadna il ako ti je stari cool onda je propuva. no kako bilo sve godine nose nešto svoje i kako takve nas određuju. al' ajmo kronološki.

do 11. ne razumiš ni kurca muškići skupljaju sličice nogometaša, ka da drugi sportovi ne postoje, i svaki treći misli da će bit luka modrić pa i očevi upisuju na treninge kako bi bar njiova dica postigla ono šta oni nisu mogli. ženskice skupljaju barbike a mame i vode po audicijama, nije bitno koja.

e od 11. do 21. svi pobenave. muškima se počne dizat ali još nisu skužili čemu to kad se sad ne mogu popišat dok ne padne. ženskima počnu rast sise ali one za razliku od muški oma skuže da su to njiove prednosti a ne mane.

iza 21. pa sve tamo negdi do 30. muški skuže da nikad neće postat luka modrić i prepuste se životu, spavaju ka šišmiši a jebu ka kunci, trk, trk. ženske ne spavaju nikako jer ne žele propustit dobru priliku.

e tamo iza 30. pa sve do 45. je najproduktivniji period pa i u reproduktivnom smislu. muški počnu mislit o sigurnom poslu i ozbiljnoj vezi, osim ako nisu uletili mate, jure i pilip, braća od one male ane iz dugopolja da je mora ženit jer je ostala noseća. kod ženskih je to puno jednostavnije, samo triba ostat noseća.

poslin 42. pa tamo negdi do 52. slijedi renesansa. prolupaju i muški i ženske. oni šta su se rastavili vrate se u postpubertetsko stanje. muški počnu bojat kosu, ženske navuku puš-apove i počnu izlazit sa svojin ćerima. kod oni šta su preživili renesansu počnu se javljat strahovi od vage i gubitka kose pa ženske počnu uzimat preparate za gubitak tjelesne mase a muški za povećanje obujma vlasišta.

do 50. svi su se već pomalo oslobodili svojih strahova, ko nije biće propuvan i dalje, ali svi počnu upoznavat nove prijatelje, najčešće prilikom odlaska u dućan. ako ti je prijatelj nijemac sve moraš zapisat, a sa parkinsom kao prijateljem nesmiš kupovat jaja.

iza 55. te boli kurac više šta će ko mislit ili reč jer priživija si pubertet, svoj i o' dice, renesansu, a i sa prijateljima si u dobrim odnosima.

15.05.2017. u 13:23 • 9 KomentaraPrint#

utorak, 09.05.2017.

užitak

ka šta se dalo primjetit nije me bilo neko vrime. nemojte mislit da je neznan koji razlog, vrlo je prizeman, bija sa na godišnjem, a kad san na godišnjem onda mi je i mobitel sprorednija stvar na svijetu od nogometa.

dakle, ka i svim trudbenicima godišnji služi za opuštanje. kako će se ko opuštat to prvenstveno ovisi o njemu samom i njegovim afinitetima koji mogu biti različiti. od penjanja na planinu i uživanju u tratinčicama i jaglacima pa sve do zalaza sunca ili pak izlažavanju na kauću uz omiljenu seriju koja taman pčinje kad i radno vrijeme.

kako je užitak individualna stvar tako ga triba razgraničit i prema vrsti, šta oče reč da ima onih koji preferiraju bezkontaktne užitke kao šta ima i onih koji vole kontaktne užitke. ovi bezkontaktni su na razini bezgrešnog začeća pa se na njih neću niti osvrnuti, e ali ovi drugi, kontaktni mogu se podijeliti u dvije grupe: neposredni i posredni. neposredne užitke bi obuhvatili vizuelni i slušni efekti dok u ove posredne spadaju svi ostali fizički kontakti.

ja preferiram posredne užitke koji se također mogu podijeliti u dvije kategorije: gastro i sex, a koji su vrlo usko povezani oralnom podkategorijom. nemojte sad odma, kad ovo kažem, mislit na šporkarije, ne, ne, stvar je vrlo jednostavna. u usnoj šupljini i na jeziku se nalaze receptori za okuse koji su živcima povezani sa nekim centrom u mozgu isto tako su i naši genitalni organi prepuni živaca koji su povezani sa otizim centrom u mozgu. kako stimuliramo taj pojačani rad živaca ilitiga narodski rečeno, nadražujemo, tako se u tom možđanom centru stvara osjećaj ugode, znanstvenici bi to obrazložili na način da je došlo do pojačang lučenja endorfina ilitiga hormona sreće.

naročito dobri stimulansi za porast endorfina su tamna čokolada i mlada janjetina, sa kapulicom of kors, e, a to onda posredno utjeće na dobro raspoloženje. nije na odmet da se pri ruci nađe jedna, ili više boca, dubokovića a može i pelješki dingač pa će se ugodna večer oralnog zadovoljstva s lakoćom sa nepca, u opuštenoj atmosferi, prenijeti na dodatno stimuliranje endorfina što u konačnici rezultira užitkom svršavanja tj.osjećajem sreće.

iz svega iznesenog lako se da zaključiti da, ako se želite osijećati sretnima morate raditi na pojačanom lučenju endorfina. neki zlobnik bi sad mogao kazati da to vodi ka višku kila, je, istina, ali samo ako se upražnjava oralni oblik stimulacije endorfina čemu razlog može biti stres ili neko drugo nezadovoljstvo pa čak i nemogućnost opuštanja uvjetovana bezkontaktnim podražajima, ali ako isto koristite u paketu ne trebate se bojati viška kila, sve se to istopi, a stres nestaje rukama odnešen. uostalom kad ste sreli nekog mršavka/mršavicu koji nije živčan? oni jednostavno ne znaju da postoji endorfin, hormon sreće.

09.05.2017. u 14:17 • 24 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2017 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Kolovoz 2017 (4)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (8)
Svibanj 2017 (4)
Travanj 2017 (2)
Ožujak 2017 (3)
Veljača 2017 (10)
Siječanj 2017 (7)
Prosinac 2016 (5)
Studeni 2016 (6)
Listopad 2016 (8)
Rujan 2016 (7)
Kolovoz 2016 (7)
Srpanj 2016 (10)
Lipanj 2016 (4)
Svibanj 2016 (8)
Travanj 2016 (3)
Ožujak 2016 (8)
Veljača 2016 (8)
Siječanj 2016 (8)

Opis bloga

svekolike konteplacije o smješnoj strani povijesti i inim stvarima

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se