kako_ti_kupus

srijeda, 13.09.2017.

evolucija

nikad nisan puno virova u onu darvinovu teoriju da je čovik posta od majmuna isto ka šta ne virujen u priču da je čovik sletija na misec. po ovoj prvoj teoriji tribalo je pet milijuna godina da nastane čovik, a opće je poznato da čoviku triba samo pet minuta da postane majmun. tako da ta teorija ne drži vodu isto ka šta ne drži vodu da su sletili na misec jer da jesu već bi obilato crpili mjesečeve resurse i ratovali radi prevlasti tako da su to sve tlapnje za praznovjerne. to je isto ka da žena kaže kako je nevina a ostala trudna.

no kako danas stoje stvari izgleda da nikad nećemo sletit na misec i da će buduće generacije učit od majmuna kako se guli banana. dobro, danas se može ostat trudan i bit nevin samo šta ja u tome ne vidin užitka. no da se osvrnem na banane. sidin ja tako na pjaci kad eto ti matere sa ditetom, bili u kupnju knjiga za školu pa malo odanili. bidna mater tegli one knjige, a onda opet kad promisliš da će sve to teglit dite u školu uvati te straj od tog pustog znanja šta će oti mališan upit tokom svog školovanja. po slobodnoj procjeni mora bit da je kreča u drugi ili treći razred osnovne.

side oni tako, mama naruči kapučino a mališan pago. donese konobar mami kapučino i ditetu pago, lupi po dnu boce da nabije tlak kako bi lakše otvorija bocu i boca učini plop, mališan se nasmije na taj zvuk a konobar mu sa smiješkom natoči pago u čašu u kojoj je već bila slamka. piju oni tako to svoje piće, normalno dite se samo približilo stolu i naslonilo usnice na slamku i srče kad u neko doba pita mater malog 'oš bananu'. kaže mali oću. izvadi mater bananu, jer usput je svratila kupit spizu i da ditetu bananu. kad, kaže mališan 'mama, oćeš mi je očistit' a mama odgovori 'provaj ovog puta sam, pokazala sam ti'. 'ali mama...ja to ne znam'. uzme mama bananu, očisti je tako da su kore visile i doda ditetu .

??? jebate!!! dite ne zna očistit bananu, a jebate!!! sidin ja tako i mislin se, a u pičku materinu najebali smo kad ovi ne zna ni bananu očistit. šta bi bilo da mora otvorit konzervu i to da ima nožić za otvaranje, a nisam baš siguran da bi zna otvorit i onu šta se samo potegne poklopac. jebate, pa majmun zna očistit bananu, ne samo to nego baca i kokosove orahe sa palme na kamen kako bi se raspukli. borba za opstanak naučila majmune kako se prehranit, a ovi bi i pored živi pilića umra od gladi, ma koji pilića, odusta bi i od banana na stablu jer je ne zna očistit. a jebate moj darvine mora bit da si bija mortus pijan kad si slaga tu teoriju, a i ti tesla sigurno nisi sa ovoga svita kad si izmislija struju.

13.09.2017. u 20:26 • 12 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 11.09.2017.

gps

svi oni katastrofičari šta najavljuju smak svijeta i na taj način, igrajući na kartu nesigurnosti, plaše priprosto pučanstvo kako bi izmuzli novce, ka one vračare po regionalnim televizijama šta čitaju sudbinu, svjesni da je smak svijeta već počeo i da ga treba dobro unovčit.

prije neki dan je razvedenica napisala jedan post o tati koji je izmislio i instalirao na sinovljev mobitel aplikaciju koja je prekidala sve radnje koje trenutno obavlja i prisiljava ga da se javi ocu na poziv. bilo je raznih komentara koji su se uglavnom vrtili oko odgoja. međutim, postavlja se opravdana sumnja koliko odgoj uopće može utjecati na neka događanja i razvoj dječje osobnosti ako ono to ne želi?

svjedoci smo da je sve više djece razmaženo a razmazili su ih upravo roditelji jer idu linijom manjeg otpora umatajući to u celofan ljubavi. slijedom toga zabrane nemaju nikakvog efekta. ako se baš u njima i ustraje sa tv-ea se uvijek redovito emitira reklama za plavi telefon, što će razmaženo derište iskoristit i prijavit kao zlostavljanje iako svi dobro znaju da će to isto razmaženo derište izlagati i šefa i stanicu kako bi ostvarilo svoj naum i postiglo ono što želi. međutim, institucije moraju odraditi svoj posao, a dijete kao dijete niti misli niti je svjesno posljedica svoje razmaženosti zato što niti zna niti ima iskustva, njemu je jedino važno dobiti ono što je naumilo. s druge pak strane roditelji takvi kakvi su, frustrirani svakodnevnim životom pod pritiskom odgovornosti i straha za opstanak nemaju dovoljno vremena da se posvete djeci pa jedni odustaju dok drugi pribjegavaju trikovima, najčešće na emocionalnoj osnovi. koliko će nešto uroditi plodom saznati će se u pubertetu i prvenstveno će ovisiti o djetetovoj osobnosti koju je samo izgradilo.

e, sad će neko postavit pitanje kake to veze ima sa znanošću, gps-om i smakom svita. ima, ima itekako ima veze sa ovim. npr. kad san ja bija dite luta sam uokolo po brdu i istraživa nova susjedstva zbog toga nisam bija odlikaš u školi ali san se uvik zna vratit doma. jednom prilikom u priči o tome upita šefika moju mater 'pa...zar vas nije bilo strah kad bi on tako odluta?' a ova odgovori 'a nije čerce, uvik se je vrača'. e i u tome 'uvik se je vrača' leži sva mudrost odgoja i razvoja dječje osobnosti. oko toga se nije dizala prevelika frka ali ako bi napravija koje manje sranje onda je slijedila kazna ako bi se pak pobunija, dva puta ništa, treći zableuška i to uvik od strane matere, a ako bi napravija veće sranje tribalo je najprije oca malo umirit i pripremit jerbo tada ne da nije bilo plavog nego nije bilo ni telefona uopće. sve to skupa je za posljedicu imalo to da si najprije triba promislit kad misliš nešto učinit, a virujte mi bija san vražji. iskustva koja sam tako steka i ono šta sam uspija naučit u školi naučilo me razmišlati unaprijed i nikada se od strane roditelja nisam osjetio zapostavljenim a kamo li nevoljenim.

prije dva dana pita zvone, inače student završne godine elektrotehnike i računarstva, da di ima najbliža apoteka.
- eno ti je zvone na pjacu.
- di na pjacu?
- između morpurga koji je zatvorija i dizela.
- kojeg morpurga i di je tamo dizel?
- knjižare morpurgo zvone, koja je zatvorila jer nema kome prodavat knjige a dizel ti je na kantunu ispod ure u istom nizu (ko će mu još poč tumačit da je taj dizel prije bija dio apoteke koju su podilili).
- kako? pa di je tamo apoteka?
- stani nasri pjace i okreni se prema istoku, ako znaš di je istok, i ukazat će ti se sama.
- sa ću ja to riješit. i izvadi pametni mobitel, ubada 'pjaca-apoteka' i slavodobitno usklikne 'e sad znan di je'.
- jebote zvone ti si ukurcu. cili život si u splitu a triba ti gps da nađeš apoteku na pjaci?!

i sa ćete vi meni reč da smak svita nije počeja! ma e, i netriba nam kad nam dica tribaju gps za vratit se kući. sa će još napravit i remake filma lesi se vraća kući sa gps-om.

11.09.2017. u 18:57 • 8 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2017  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Rujan 2017 (3)
Kolovoz 2017 (7)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (8)
Svibanj 2017 (4)
Travanj 2017 (2)
Ožujak 2017 (3)
Veljača 2017 (10)
Siječanj 2017 (7)
Prosinac 2016 (5)
Studeni 2016 (6)
Listopad 2016 (8)
Rujan 2016 (7)
Kolovoz 2016 (7)
Srpanj 2016 (10)
Lipanj 2016 (4)
Svibanj 2016 (8)
Travanj 2016 (3)
Ožujak 2016 (8)
Veljača 2016 (8)
Siječanj 2016 (8)

Opis bloga

svekolike konteplacije o smješnoj strani povijesti i inim stvarima

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se