30.11.2008., nedjelja

tinta..

Oduvijek sam tezila razlijevanju tinte. Kao dijete ona me veselila dajuci mi oblike koje sam promatrala zacudjeno. Uvijek sam voljela drzati nalivpero i njeznim potezima ispisivati stranice a sad se pitam jesam li jedina cudakinja koja pise njime?

Oduvijek sam voljela one dobre stare navike. Mogu satima sjediti pred kompjuterom, zuriti u stranice i citati novosti trazeci licemjerno kakvu tragediju koja ce me odvuci od vlastite. Uvijek sam voljela citati novine a sad se pitam jesam li cudakinja sto ih kupujem kad ih besplatno gledam na internetu?

Oduvijek sam voljela glazbu. Mogu satima sutke sjediti i slusati tonove kako se preplicu i ispreplicu i smiruju me. Uvijek sam smatrala da ukus u glazbi govori mnogo o ljudima a sad se pitam jesam li cudakinja sto sam to ikad smatrala?

Cudakinja sam, bar u sadasnjem svijetu i okolini. Usamljena i nista vise. Idalje nisam tuzna vec placem samo od srece kad cujem glas majke i procitam mail oca. Jedna od dobrih starih navika su i pisma koja volim a mi smo ih mnogo izmjenili tijekom godina...

Cini mi se da je moj zivot poput one "pisem pismo, tinta mi se proli.."..
- 15:42 - Komentari (1) - Isprintaj - #

24.11.2008., ponedjeljak

sve u svoje vrijeme..

sto za vas znaci taj naslov? jel uopce taj izraz koristite?

Ja ga koristim u posljednje vrijeme sve vise i vise. No, neki ga ne razumiju.

Dani mi prolaze, nekad brze, nekad sporije, al prolaze. Koliko god mami bilo tesko, cini mi se da je svima nama jos i teze jer trazi paznju (iako negira da ju trazi), trazi ohrabrujuce rijeci (iako govori da ih ne trosimo kad nemamo zasto brinuti), trazi hranu (iako je ne smije jest) i ljutita je sto joj nedaju.. treba je razumijeti.

Ja sam rastresena i rastrgana, nekako razapeta na zeljeznickoj pruzi dugackoj 700km! Htjela sam otici k roditeljima samo da se malo odmaknem od Metropole u kojoj sam sama i ocajna. Decko idalje postoji i ne mogu slomiti onu ljubav koja je nastala onoga dana kad sam ga ugledala. Nastojala sam mu pomoci da me razumije, teska sam osoba i to priznajem. Nastojala sam mu reci kako da mi pomogne al dosad je samo odmogao. Sada nije vrijeme za novi teret i novu bol, za odluke za koje cemo kasnije zaliti..sve u svoje vrijeme i kad bude vrijeme za to!

Mozda odem slijedeci tjedan u svoju voljenu Pulu udahnuti malo morskog zraka i docekati roditelje siroko rasirenih ruku. Mozda. Zapravo, trebala bih ucit i ostvarit njihove zelje, tome bi se puno vise radovali od mog zagrljaja.

No, nije sve ni tako sivo posljednjih dana. Eto sunca u Metropoli da razdraga ljude i nema veze sto ne grije. Bar je sunce i ja idem u setnju. Secuci nasipom i gledajuci odurnu Savu moci cu bolje sve sagledat i razumijet. Nisam tuzna, samo sam zbunjena..
- 20:10 - Komentari (2) - Isprintaj - #

20.11.2008., četvrtak

strah me..

You're love keeps me breathing
You're love is my healer
You're love keeps me trying
You're love brings me humour
You're love always finds me
You're love gives me meaning
You're love is my master
You're love stops me kneeling
You're Love is my Father
You're love stops me dying
You're love is my brother
You're love has got me on my knees
You're love is my mother
You're love is like my sister
You're love floats around me
You're love is like no other
You're love keeps me breathing
You're love is my healer
You're love keeps me trying
You're love brings me humour
You're love always finds me
You're love gives me meaning
You're love is my master
You're love stops me kneeling
You're Love is myFather
You're love stops me dying
You're love is my brother
You're love has got me on my knees

Nemam hrabrosti nositi osmijeh kad suze razlijevaju sminku pred ocima slucajnih prolaznika. Toliko me strah da se vise ni ne sminkam ni ne vozim tramvajima.

Vani je neko zubato sunce i sivilo i tim manje zelim van iz svog stancica jer tu sam na sigurnom i na toplom. Sutra je operacija. Sjecam se prosle kao da je bila jucer. Satima sam zurila u ekran nadajuci se da cu primiti kakvu vijest. Nisam spavala, nisam ni plakala..bilo je pretesko i kao da je Svijet stao toga dana. Ovoga puta nismo razgovarale, ona nije htjela. Svaka njena rijec ili recenica sto je uspjea izustit bilo je kao da odlazi. Kako mi sad nebi bilo tesko?

Iznevjerila sam ju. Od mog rodjenja do danas, iznevjerila sam ju. Uvijek je zeljela imati curicu al za nju nije imala ni vremena ni volje. Ne zamjeram joj. Zeljela je da i brat i ja budemo najbolji u svemu sto radimo. On je njenu zelju ispunio a ja sam podbacila. Tesko mi je sto je tako..

Strah me da je vise nikad necu cuti i necu imati prilike reci sve sto sam ikad htjela a nisam imala hrabrosti. Strah me..

Njen zivot je kao rolling stones i ona obozava Stonse. Tvrda kao kamen, cvrsta ko celik a u dusi plaha kao srna. U mom srcu postoji vjera da ce biti dobro i da cemo se kroz kojih mjesec dana, kad se vrati, opet smijati! Ipak, prosla hospitalizacija je bila na njen rodjendan, ova je na tatin a uvijek mu je zavidjela sto je rodjen kada i Mickey Mouse! Minnie i Mickey ce se vratit...a ja ih cekam, tu pred ekranom, za stolcem, sa otvorenim knjigama i skriptama jer ako sam ikad grijesila vise necu.

A Ljubav? Nazalost ima granice al pustam jos neko vrijeme da vidim dal sam zbilja u pravu..strah me da jesam.
- 11:02 - Komentari (5) - Isprintaj - #

14.11.2008., petak

krivo vrijeme..

Nekada sam bila predanija blogu jer ipak nekada sam imala zivot kojeg sam iz dana u dan mogla ispisivati. Danas : osjecam se staro, usamljeno i isprano. Danas imam osjecaj da se taj zivot izlizao u puku monotoniju i letargiju.

Nemam tekucih obaveza jer niti radim, niti imam obitelj, niti pohadjam redovno fax. Ja sam dugovjecni kradljivac dana s previse ispita do diplome. Iz mojih ustiju mogu se cuti samo lazi jer lazem sebi, lazem svojim roditeljima, lazem svom bratu i lazem svojoj baki; lazem i drugima al njihova vaznost za moj zivot je premala da bi ih isticala.

Dane provodim u izgovorima pracena velikim nezadovoljstvom. Izgleda da sam se zbilja preforsirala u svojoj zelji da budem ona stara ja : da se posvetim sebi, svom izgledu, ucenju i uzivanju u zivotu. Meni idalje srce zna preskocit, ako i gimnasticiram ostajem bez daha a vrtoglavice su postale moje prijateljice. Vjerujte mi, za sve je kriv stres i taj pritisak koji osjecam da moram biti ona stara.

Ovoga tjedna sam svakoga dana ispocetka pocinjala "od danas ce biti tako" al nisam izvrsavala planove. U ponedjeljak su moje odluke i razmisljanja tesko pala Onome koji govori da me voli. Ono malo snage sto imam utrosila sam u besciljno izlezavanje i nespavanje do utorka navecer. Tada je uslijedilo moje mahnitavo lupanje po ekranu lapa kojeg sam od tate dobila za Valentinovo. Da, imam tatu koji svakom prigodom nastoji pokazat koliko me voli pa ne zaboravlja ni Valentinovo. No, ekran je prezivio taj surovi jad i suze i lupanje jer je moje izgovoreno "igdje" postalo u Njegovim mislima "ikada". Prezivjela sam svadju iako tesko. U srijedu sam ponovno krenula ispocetka al umjesto da ucim nagradila sam se knjizurinom kao skupim poklonom za rodjendan koji je bio pred 5mj. U cetvrtak sam zbilja krenula ispocetka al nesebicno ulijevajuci podrsku Njemu zbog ispita, zeljela sam da uci i da prodje ispit koji je pao zbog moje nesvjestice. Danas je petak i uz minimalne jucerasnje pomake mogla sam krenuti dalje al ne - opet sam na pocetku :-(

Zasto? Na kusnji sam dal ljubav zbilja nema granice?

nastavak slijedi...
- 14:47 - Komentari (6) - Isprintaj - #

< studeni, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Ožujak 2011 (3)
Siječanj 2010 (1)
Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (3)
Rujan 2009 (1)
Kolovoz 2009 (2)
Srpanj 2009 (2)
Lipanj 2009 (2)
Svibanj 2009 (3)
Travanj 2009 (3)
Ožujak 2009 (3)
Veljača 2009 (10)
Siječanj 2009 (8)
Prosinac 2008 (5)
Studeni 2008 (4)
Listopad 2008 (2)
Rujan 2008 (8)
Kolovoz 2008 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Kej ispisuje retke u potrazi za odgovorima. U svemu je volja glavna a trud ce se isplatit.
Snagu svog tijela i duha ne moze pokazati za dana medju ljudima koji ne razumiju da postoje i kod najhrabrijih trenutne slabosti a i vodjena je onom :


"Smij se i svi ce se smijati s tobom. Placi i plakat ces sam" (Wheeler Wilcow)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

autor: Spy_Kate

Kej gleda zivot kroz ruzicaste naocale vjecno nataknute jer :

"Ne zna zivjeti tko se ne zna pretvarati" (latinska)



Kej voli putovati mislima, ulicama, gradovima i razlicitim svijetovima i drzati se one :

"Pokazi put onomu koji luta" (latinska)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

autor: Kej

Kej je uvijek budna i budna sanja :

"Pravi umjetnici života ne žive dulje,ali žive više." (N.N)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

autor: Kej



Nije vazno koliko je vas zaslo u moj svijet, vaznije je da ste to ucinili.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

autor: Kej

Assilletta
Bajkoviti snovi
Dream Maker
Huntzbergerica
Ima jedan svijet
Promatram,razmisljam
Sanja ...
Santea
Smotani
Svjetlost svjetlosti
Tip koji sjedi
Zamojackiss
Walkingcloud

Grad u kojem se nisu sreli a trebali su..Free Image Hosting at www.ImageShack.us

autor: Kej

Vjeciti grad u kojem su koracali a nada se Kej da ce se i u njega vratiti.. jer svi putevi vode k njemu.. i on ce ostat Kejina vjecna ljubav bas zato sto je Nedostizni..Free Image Hosting at www.ImageShack.us

autor: Kej

design by Ruby Nelle