utorak, 22.02.2011.

"Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi više od onoga što misli da može"

...I opet se ja vraćam pisanju ovdje... Pokušavam zapamtiti cijeli dan besmislice koje učimo i koje moramo znati za subotu... Da, ispit je i to u 9 ujutro :( Em moram učit, em se moram dignut rano i još pisat ispit. Pa di to ima? I to u subotu!


Integriranost podrazumijeva unos jednog primarnog podatka u analitičku bazu podataka samo na jednom mjestu, kroz jedan primarni dokument, i njegovo naknadno automatsko procesiranje u smislu generiranja određenih sintetičkih sekundarnih dokumenata.

Image and video hosting by TinyPic
Jeste li shvatili pročitano? Ja nisam. Takvih gluposti sadrže stranice i stranice dosadne skripte. Svakog dana sam sve više i više ogorčena na naše školstvo. Zašto? Jaooo, mogla bi nabrajati razloge unedogled. Na primjeru ovog predmeta recimo... Mi MORAMO učiti o aplikacijama iliti laički rečeno o programima koje je profesor isprogramirao. Znam, znam da vam nije zanimljivo to što pričam ali moram imati ispušni ventil... Zamislite, ja moram štrebat činjenice o tom programu. Zamislite da vam netko kaže da morate za neki predmet naučit sve o Winampu (bezveze bubam). Dakle od čega se sastoji, koje algoritme koristi, koja mu je svrha, prednosti, mane i hrpetina gluposti. Nebitnih gluposti za koje me nije briga. I što je još gore, lik je programirao to u DOS-u (ako se imalo kužite u programiranje, znat ćete moju ljutnju kad sam to čula pogotovo...) Dakle DOS koji je korišten u kamenom dobu! I uz te skripte, prezentacije, ČLANKE njegove, moramo gledati i još audio-vizualne prezentacije gdje on govori o svemu tome, a jedan cd ima 4 GB! Preko 40 sati moram gledat te njegove video prezentacije. I onda kažu da studenti prosvjeduju, da traže svoja prava, da luduju okolo i šize oko školstva! Kako i ne bi, molim vas draga vlado naša, kako i nebi??? Tješi me pomisao što imam još godinu i pol i gotova sam s tim paklom. Da sam znala da je ovo fakultet NEorganizacije, nebi nikada išla na njega (ili možda bi). Kad malo bolje pogledaš, niti nema normalnog fax-a. Svi te pilje u mozak. I dok izgubim sve živce, taman ću završit. Još što je najgore, kolege koji dolaze na ispit kao na plac prolaze bez problema. Stvarno neznam u čemu je problem i kvaka. Očito neki ljudi imaju i previše sreće dok neki nemaju niti malo... Sve se bojim kako će poslije biti za posao. Sad trenutno ga ne mogu naći, a kako će biti poslije, bojim se i pomišljati...
I sad dok razmišljam kako da naučim te gluposti, tako mi se neda išta raditi da je to strašno.. Baš mi je odbojno to sve, užasno... Mrzim ovaj fax.
Da čujem vas, kako učite, koliko vam treba da naučite? Kako da naučim ove glupostiii??? -.- Grrr...


18:34 | Komentari (29) | Print | ^ |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>