24

srijeda

srpanj

2013

KAKO JE CAR NASTRADA OD COLE

Eto, Car završija na Hitnoj zbog Cole. Nije uopće vijest za zezat se. Posebno meni, koji volim to američko smeće. Cola je draga mnogima. A mnogi kažu da nije zdrava. Tako smo neki dan imali debatu s Caron. On stalno pije Colu. U velikim količinama. I kako mu je doktor u Splitu preporučija Colu, da mu je reka da je Cola najbolja za smanjit šećer. Car ima problema s šećeron pa je mislija dobit invalidsku mirovinu. Ali doktor mu reka da to i nije baš neki ozbiljan problem, da se za to ne daje penzija, nego mu je lipo reka kako će smanjit šećer i kako će sve bit ok. Ko neko čudesno ozdravljenje. Pij Colu. Zamisli doktora. Koja da je menadžer firme iz Atlante, a ne neki primarijus s Firula. I tako Car nastavija pit Colu. Može i Pepsi. Može i čuvena Cola kralja Željke iz Kule. Može i ona najeftinija što kolje za oči dok je piješ, samo da je Cola. I tako mi neku večer u Kuli, dok pijemo specijalni edišen Kraljeve cole, razmatramo, koliko ustvari Cole triba Car pit da bi održa šećer u normali. I normalno, tu su i protivnici bilo kakve treapije s Colon. Ima onih koji misle da je Cola totalno nezdrava. Oni misle da će Cara Cola doć glave. Al Car se ne da. Car rješava sve probleme na ovome svitu, od talačke krize u Mihenu 72 do povrata imovine duvanske stanice u Vrgorcu. On za sve ima rješenje i papir. Čak i poznaje sve javne pravobranitelje, odvjetnike, novinare, poznaje svu tematiku od prodavanje šparoga na pijaci do bijega Ive Sanadera, za kojega misli da je samo privremeno oša i da će se Ivo vratit. Zato Car još uvik čuva plavi šuškavac s potpisom najdražeg Ive na leđima. I sad ćeš ti takvom znalcu kazivat da će ga Cola doć glave. Zato smo konstatirali da Car može dnevno popit bocu Cole bez ikakvih posljedica. Boca od 2 litra. Da se razumimo. To je samo 60 litara misečno, tj. 720 litara godišnje. Pa, ljudi popiju toliko vina pa in ne bude ništa s jetron. A di ć bit Caru išta od te Cole. A nije Car baš neki špatan tip. Ima Car 100 kila. Malo ga jebu noge, pa nosi štap, ali ipak je to komad čovika. Doduše Car je malo osta nizak rastom pa tih 100 kila izgleda ko da nisu lipo raspoređeni, ali ipak je to stotka.
I odjednom vijest, Car završija na Hitnoj. Nastrada od Cole. Navodno je bija u nesvisti kad su ga doveli u bolnicu. I ajde, oden do Željke da vidin, šta se ustvari deseilo? Kad imaš šta čut. Umalo pravo tragedija. Dobro je proša.
Kako je bija upeka vruć dan, baš čelopek, Car krenija u Jukića kupit bocu Cole. I uša Car u dućan i normalno, vrcon tamo do frižidera s Colon. I otvorija Car Colin frižider i rukon pipa koja je najladnija. I utvrdi Car da su one malo nazad najledenije, tj. one koje stoje gore visoko. A Car mali. Ustvari nije narasta koliko je triba. Ili su ovi frižideri van standarda, previsoki. I čupa tako Car ladnu colu iz frižidera, kad iz gornjeg red poleti staklena boca Jamnice i punim pogodi Cara u nos i čelo. Pade car na pod, rasiklo mu nos, odma izbila kvrga, a krv šiknila. I onda su Cara odveli na Hitnu.I tamo objašnjavali kako je nastrada od Cole. Koja laž!
Zar niko nije moga reć istinu. Car je nastrada od mineralne.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.