11

srijeda

ožujak

2009

OSMI TREĆEGA


Najgore je kad ranon zoron krenu velike rasprave. Ono za prvon jutarnjon kavon. To je toliko sneno i besmisleno da je za svakoga normalnog nenormalno. Ali kad smo mi u pitanju, o tome rasprave nema. Rasprava se mora dovest do kraja. I tako to potraje. Po vazdan.
Jer zamisli da se ne raspravi o tako važnoj temi. Je li osmi ožujak ili je osmi mart. Ili je dan žena. Je li to neki međunarodni praznik star stotine godina ili je to komunistička izmišljotina. I tako redom. Ali nikako da se utvrdi je li ožujak ili mart. Jedni tvrde da je u nas ožujak a drugi tvrde da su se žene u Njujorku pobunile puno prije hrvatskog pravopisa. I nikad kraja. Dok se ne pojavi nečija žena. Unda ona kaže osmi trećega i gotovo. Di je cviće, sram vas bilo. Zasili tu ko da je Sabor. Kakve rasprave, de poduzmite nešto. Vanka tuđi muževi dile ruže dok vi zijate bezveze. I unda nebuloza. Čiji muževi.
Ko dili ruže. Našin ženama. Kad vanka imaš šta vidit. SDP-ovci.
Njihovi ljudi na strateškim mjestima. Rasporedili se i dile ruže. Pranić u odijelu. Crvena kravata. I onako šarmerski zaustavlja žene i dili ruže. Onako usuvo. Bez poljubaca. U ime SDP-a. Nekima drago. A neke ne znaju šta bi. Ustvari znaju da bi ružu ali nekako nezgodno što je od SDP-a. Šta ako ko vidi. A nezgodno zać iza ćoše s Pranićen. Šta ako ko vidi. A jebe se Praniću. On bi baš da se vidi. Kako to SDP drži do žena. Kako je to stranka starih šarmera. Ovi novi nemaju pojma.
Kad je šarmiranje u pitanju.
A na drugon kraju grada, točnije na vr grada drugi dili ruže. Malo mlađi šarmer. Širok osmjeh i fali zub. Sa strane. Ali isto faca. Još s onin ogromnin buketon ruža. Ko da je s reklame.
Ali ista priča ko i kod Pranića. Malo nezgodno. Gori na vri pijace. Puno svita. Prije nego što dođeš doma s ružon doć će glas da si uzela ružu od SDP-a. Još onako crvena. I šta će unda muž reć. Kupuju te za ružu. Sad prid izbore. Mudraci. To je samo izgovor da je nekakav dan žena. To su oni smišljeno. Da žene glasaju za nji.
Ali lipe ruže. Još onako lipo umotana. U celofan. S crvenin srcima.
I to je problem. Šta će srca. Da nije neka tajna ljubav. Ne smiš za živu glavu uzet taku. Da procuri priča po mistu. Jer ruže su crvene a tajne su skrivene…Zato i jesu tajne. Pogotovu kad su nestrpljive žene u pitanju. Hm...nestrpljiva žena.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.