08

ponedjeljak

rujan

2008

DOBRODOŠLO POSKUPLJENJE BENZINA



Neki ljudi su načisto popizdili što je opet poskupilo gorivo. Kao ova INA je privršila svaku miru. Neš ti od nove godine benzin je poskupija šest puta. A sad je tek peti misec. Znači malo više nego jednon misečno. U prosjeku. A to je OK. Masu toga dolazi jednom misečno. Ali to što INA radi to je jednostavno genijalno. Za narod. I za cili svit uopće. Kad su se pojavili oni pornići na benzinskim postajama o kojima san pisa, ja san zna da je INA jedna firma koja je za narod i koja čini sve da narodu bude bolje. Tako je i sada. Gorivo je u ovih nekoliko godina došlo s jedne marke na jedan euro. A plaće su ostale iste. I sad je svak tanak kad je lova u pitanju. I zato su ova česta poskupljenja jedno prekrasno rješenje. Recimo, imaš prijatelja koji živi u Makarskoj. I unda bi bija red svako malo otić kod njega. Kako je to već tridestak kilometara malo je tlaka ić pješke. Moga bi čovik sam, ali kad imaš ženu i dicu malo je nezgodno. Još ona dičija dodatna oprema. Mali ti i karavan.
I sad kad čovik izračuna koliko je to goriva, odma mu se zamanta u glavi. I ne iđe mu se nigdi. Jer stvarno je previše love dat benzinu. I unda ne odeš. A lova ti ostane u džepu. Kad se već ne iđe nema potribe ni ić u trgovinu kupit keksa, kave, čokolade i ono nešto dici, toj od prijatelja. Automatski ne triba kupovat ništa ni tvojoj dici, ono sokova za puta i ostalih gluposti. Prijateljeva obitelj odma je na dobitku što in ostaje desetak deka kave i litra soka u kući. Kako ti nisi iša auton kroz ova naša gornja sela nisi zagadija okolinu. Ni kumpire, ni trišnje ni šipke što rastu kraj puta i pridonija si da u Kljenku i na Dugin Njivan i dalje raste ekološko voće. A ekologija nan je najbitnija, kako u nas tako i u svitu. U svitu je doduše najbitnija nafta, ali i tu si da doprinos.
Jer čin nisi iša na benzinsku i ulija desetak litara naftnih derivata, automatski nisi naštetija siromašna i eksploatirana Iračka polja. Samin tin nisi pomoga američki imperij koji eksploatira i ta polja i taj narod.
I na kraju kad sve zbrojiš, ispadne da si ti jedan svjetski dobrotvor sa lovon u džepu.
A šta bi da ti nije INE i njenih poskupljenja. Moga bi se uvuć u čitav niz problema. Jer da je gorivo jeftinije garant bi nalija auto u otiša u Makarsku do prijatelja. A čin dođeš njegova žena izvadi katalog od Necermana.
Pa tvoja samo malo gleda. Da vidi šta je sad u điru. Unda za deset dana i ti saznaš šta je u điru. Kad poštar donese paket. Koji je otkupni. I normalno na tvoje ime. Kad ga platiš i raspakiraš
najrađe bi ga nogon nabija nazad u Novu Gradišku. I unda ispališ na ženu. I te njene podvale. Unda te ona malo mazi dva-tri dana. Ko fol romantika u krevetu. Kuva ti šta voliš. Pa se ti cili raspekmeziš.
Unda ti ona kaže kako bi tribali otić opet sutra u Makarsku.
Obećala je ženi da će joj doć na prezentaciju Tuperwarea.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.