14.02.2018., srijeda

Love, serija

Dosta sam izbirljiv što se tiče televizijskog programa i nije mi lako naći dobru seriju, pogotovo humorističnu (od njih sam maltene i odustao). Ne volim stvari koje svi drugi vole, osim nekih. No, nebitno, ovako nabrzinu u zadnjih godinu dana ovo mi se svidjelo:
13 razloga zašto
Kuća od karata
Stranger things
Black mirror

Tek toliko da dobijete dojam o mom ukusu. Mislim da je to to. Možda i The handmaid's tale, ali pogledao sam samo par epizoda jer nije na Netflixu i onda poludim ako uopće uspijem naći streaming pa sam zato odustao.

Onaj prvi naslov će vam reći da ne tražim "vrhunsku kvalitetu" nego nešto zabavno, ili zanimljivo, ili drugačije, ali opet da imam glad za hepiendom koju volim da mi serija utaži. Ali neću biti razočaran ako ne svrši dobro.

I ne znam kako mi se na listi našla Love. U biti znam. Pokupio sam negdje informaciju da je onaj iz Eelsa u toj seriji. (Brijem da apsolutno nitko od živućih blogera ne sluša Eelse, a možda nije ni čuo za njih - što me automatski čini najkul blogerom u Hrvatskoj. Kakvo otkriće. Najbolje su nagrade koje si dodjeliš sam. Zato što su i najgore kazne koje si dodjeliš sam. Brijem da mi nitko nije nanio tolko sranja kolko sam nanio sam sebi.)

No, dobro. Serija mi je super! Ima optimalno trajanje (od 25 do 35 minuta). Dijalozi su normalni, svakidašnji. Što ne znači da su trivijalni, ali niti da su brzi (Gilmorice, Zapadno krilo), niti premudri. Normalni je ključna riječ. Likovi, situacije, odnosi, sve mi se čini realnim. Apsolutno svatko je nekaj zajebao, svatko je bio kreten, a opet i svatko je okej. Sve skupa su možda dva sporedna lika iskarikirana, ali sve ostalo pušim. Svaka serija je propala nakon što je spojila dvoje na čijoj se nerealiziranoj privlačnosti gradila serija, ali kako su likovi sasvim realni tako su uspjeli vrlo brzo sjebati vezu koju su ostvarili na radost nas gledatelja. Najviše mi je išlo na živce kad je lik bio totalni kreten, kao i kad je ženska bila totalni kreten. Možda sam se i našao u par scena, u nekim likovima sam na tren ili na nešto duže našao neke svoje poznanike. A nažalost, brijem da sam u nekim stvarima i situacijama isti taj glavni lik.

To je to, mislim da nemam niš dodati. Prvo kak sam krenuo sam pomislio da bih mogao i inače recenzirati serije, ali možda ipak ne.


- 20:53 - Stavi u košaricu (4) - Sadržaj košarice - Blagajna

< veljača, 2018 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Loading

junac04 pri yahoo.com


- Tko je?
- Nitko, prijatelju, samo koraci u noći.


Koji smo kurac mi! Po nama se ništa neće zvati...

Tribuson


Nekad je jednostavnije odustati.

Iva


"Life," said Marvin dolefully, "loathe it or ignore it, you can't like it."

Douglas Adams

Šima 2010./2011.
Šima i Ribac 2009./2010.
Šima i Ruska 2008./2009.
Smisaoživota42 2007./2008.
Bamby 2006./2007.

Do povećanja popularnosti i broja redovitih komentatora, tron drži Šima i natjecanja se neće niti održavati.

.