Je li fizički nedostatak razlog za nezaposlenost??

utorak , 06.12.2016.



Zapošljavanje svake osobe važan je period života, a za mladu osobu s invaliditetom to je još i više, jer put samoprivređivanju je istovremeno i put u samostalan život, što je bitan preduvjet i veća mogućnost ravnopravnosti invalida u društvu. Ipak u Hrvatskoj osobe s invaliditetom nisu dovoljno društveno integrirane.

Zapošljavanje invalida jedno je od prioritetnih područja politika država članica Europske unije (EU), jer se njime ostvaruje punopravno uključivanje u zajednicu samih osoba s invaliditetom. Prema European Community Household Panel (ECHP), vjerojatnost pronalaženja ili pokretanja posla kod osobe bez invaliditeta iznosi 66%, osobe s lakšim invaliditetom 47%, dok za osobe s težim invaliditetom 25%, a razlog tome su umanjene njihove radne sposobnosti zbog čega teže nalaze radno mjesto.
Diskriminacija pri zapošljavanju dijelom je rezultat financijskih izdataka za poslodavca u procesu prilagodbe radne okoline njihovim potrebama. Takve osobe zahtijevaju asistente u radu i obavljanju svakodnevnih aktivnosti, posebno uređenje radnog prostora u kojem rade, pristup tj. potrebne rampe, lift, prilagođeni sanitarni čvorovi... Sve su to veliki izdaci vremena i novca, a za neke i živaca.
Najveći apsurd je u tome što dio poslodavaca u javnosti aktivno sudjeluje u svim humanitarnim događanjima, donacijama, ali kada se od njih očekuje konkretan potez za zaposliti takve osobe, jednostavno se pritaje.

Smatrate li da su politike zapošljavanja osoba s invaliditetom učinkovite u Hrvatskoj i da li je ključni razlog njihove nezaposlenosti nedostatak fizičkih uvjeta za pojedina radna mjesta? Mislite li da poslodavci olako shvaćaju problem njihove nezaposlenosti?

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.