novi korisnik

kreiraj blog!

registriraj me!

Vijesti s bloga

23

uto

04/24

Brojka između zagrada

Brojka između zagrada

"Meni nije svejedno", strastveno nastavih "cijeli život trpim to dodavanje godine viška, KRADU MI VRIJEME; a otkada su nam počeli smanjivati prihode, krasti buduće mirovine, glasove na izborima, nadu u državu bez korupcije i nepotizma, ja im naprosto ne dam tu jednu godinu, i želim da kad umrem bude točan broj godina pored mog imena, ili, dobro, ne moram baš umrijeti, kad na primjer budem zatečena u krađi ili kakvoj drugoj kriminalnoj nepodopštini želim da mi pored inicijala u novinama stoji broj proživljenih i doživljenih rođendana..."

Još smo se malo smijale, pričale i pijuckale kavu, a onda je Julka otišla.

Inače, tog dan mi je sjela plaća, 540 eura. Ušla sam u 600.

Kad prođeš 42 dana bolovanja, jer si imao peh da te neka budala pregazi autom ili da dobiješ karcinom ili nešto treće, dobiješ tu svotu. Time ti država poručuje koliko te poštuje i koliko zaslužuje da ti nju poštuješ, napisala je Lou Salome.

23

uto

04/24

Dan knjige

Dan knjige

Dinajina sjećanja:
Pročitano, dočitavano, zapamćeno, ponekad zaboravljeno, stare poredane po autorima i vremenu nastanka, tako mogu odmah pronaći onu koju trebam, a neke su poslagane pored radnog stola, tako mi je knjiga koju želim uvijek na dohvat ruke...

Lastavica piše da doprinosi Danu knjige sa sedam svojih knjiga.

Kako ćete vi obilježiti Dan knjige?

22

pon

04/24

Lomljenje travnja

Lomljenje travnja

Pristižu prvi bijeli pahuljasti oblaci.
Odlazimo s groblja.
Vozimo se na susjedno brdo. Brdo bunkera. On je kao klinac sa ekipom istraživao te utvrde sa kojih su se okupatori branili dok su osloboditelji nadirali iz pravca Grobnika, Pašca osamdeset godina unatrag. Pristižu sad već sivkasti oblaci, a mi uživamo u izletničkoj zelenoj prirodi kao da nismo u gradu. Pada nam pogled na dio kanjona Riječine, na brdašca zaleđa Rijeke, na more s druge strane i onda konačno, nakon što se nauživamo pogleda u daljinu, pada i na tlo. Šparoga. Ona tako sama ničim izazvana, bez pripadajućeg grmića stoji na putu. I krećemo, jer lako se navučeš na branje kad ta prva padne. Pa sve i da ih samo pet ubereš - radost je. Tražimo, ubiremo, grmića je mnogo, neki su već obrani, ali izrasle su nove. U nepunih pola sata sakupimo dva lijepa maca. Bit će za barem dvije fritaje i jedan rižoto. Odlično, napisala je konobarica.

22

pon

04/24

Disanje

Disanje

Disanje je potpuno spontani čin i izgleda kako nije važno obraćati pažnju na njega, nekim ljudima i nije jer pravilno dišu, većina bi se trebala pozabaviti svojim disanjem. Pravilno disanje je preduvjet dobrog općeg stanja. Većina ljudi diše plitko i prilikom plitkog disanja ne aktivira mišiće koje bi trebali, a mišići koji se ne koriste s vremenom atrofiraju , tada jedan problem postaje i drugi problem. Nikakve vježbe ne mogu zamijeniti pravilno disanje, niti aktivaciju konkretnih mišića koji sudjeluju u disanju. Kada k tome razmislimo koliko puta u danu udahnemo i izdahnemo, moramo se suočiti sa činjenicom kako ne postoji niti jedan oblik vježbi koji bi mogao tome parirati, piše Ypsilonka.

19

pet

04/24

Error code 522

Error code 522

Znate li kada sam izvan bloga bio najsretniji? U ono davano doba dok je na ovim prostorima vedrio i oblačio drug Tito. Bilo je to predivno vrijeme kada nisam osim njega znao niti jednog političara, niti me bilo briga za cijene kruha, mlijeka i deterdženta. U to sam vrijeme mislio samo na jedno, još uvijek se sjećam. Dakle da, isprana poveznica nije Tito, no mladost, ali dobro, koga to zanima, napisao je Blumi.

Danas, na blogu je sunčano, i opet svi sve znaju, uživaju u sebi i životu, ali ono što je najbitnije, svih nas par desetaka smo sretni, a znate kako se veli, usrećiš li i jednog blogera osigurao si kartu za blogerski raj, a jaj, jaj, vužgi ga Blaž.

Prikaži još vijesti...
Top bloggeri
Mrs. GalaxyMrs. GalaxyNepoznati ZagrebNepoznati ZagrebAnnaboniAnnaboni
Ruže krenuleFestival proljeća Buđenje moraDosadilo mi je čekati da prođe.Do re mi fa sol la si do...Rheinfall

<fotoblogBudi se gradMuzejiDan maslačaka Poslijeuskrsna musakaSretan Uskrs!Sretan UskrsPrirodaOna se budi6

Život bezU luksuznoj vili na Baliju

Ćaća se vraća>Šetnja do crkve posvećene prvom porečkom biskupu svetom MauruBuđenje

Statistika

Zadnja 24h

6 kreiranih blogova

148 postova

383 komentara

170 logiranih korisnika

Trenutno

3 blogera piše komentar

15 blogera piše post

Blog.hr

Uvjeti korištenja

Pravila zaštite privatnosti

Politika o kolačićima

impressum