Simple foods

ponedjeljak, 18.06.2018.

Every journey begins with single step

Nije baš originalno staviti otrcanu frazu za naslov prvoga posta na blogu složit ćete se dragi čitatelji. Doduše nije baš originalno u današnje vrijeme pisati gastro blog ili blog posvećen hrani, ili do vraga blog općenito. Ali eto iz nekog nepoznatog razloga upravo to radimo.
Prije nekoliko dana napustio nas je Anthony Bourdain... čovjek zbog kojeg sam zavolio emisije o kuhanju i putovanjima, čovjek zbog kojeg sam zavolio kuhanje više nego što sam mislio da je moguće, čovjek zbog kojeg sam zavolio i pisanje o hrani. Listajući po tko zna koji puta njegove knjige rekao sam si pa zašto ne bi i ti nešto napisao o hrani? Zašto ne bi podijelio neke dojmove o restoranima koje posjetiš? Zašto na kraju krajeva ne bi iskoristio onaj fotoaparat koji skuplja prašinu na polici i tu i tamo uslikao hranu koju pripremiš? Ionako to radiš na instagramu. I tako dok sjedim u uredu došla mi je ideja da kreiram ovaj blog. da podijelim sa ljudima oko sebe svoju strast prema hrani, prema vinu i svim onim užicima koje nam donose.
Mi (a volim se smatrati jednim) gurmani uživamo u svakom zalogaju hrane koji stavimo u usta, a ako ste kao i ja cijenjeni moji čitatelji sigurno veliki dio dana razmišljate što ćete skuhati za večeru kada se vratite doma s posla? I dok bi netko rekao, ma hej kako ti se da nakon posla još stajati za štednjakom i kuhati, mi na to odmahnemo rukom. Takvi ljudi nikada neće shvatiti koliko užitaka i opuštanja čovjeku donese onaj fini miris dinstanja luka, pucketanja vrelog maslaca, a to je tek uvod, jer kakav nas osjećaj obuzme kada na stol stavimo tanjur a na njemu savršeno kremasti rižoto koji se puši, naribamo gore malo sira i zalijemo sa domaćim maslinovim uljem. Možda se drznemo posipati i malo svježega vlasca po svemu tome. No, nema većeg užitka kada prvi zalogaj stavimo u usta, kada se svi oni okusi razliju po usnoj šupljini, kada nam osjetila zatitraju, a za savršeni užitak pobrine se gutljaj savršeno ohlađenog vina, recimo jedan lagani Rose.
Mi gurmani težimo upravo tome. Nadam se cijenjeni čitatelji da sam Vas makar malo zaintrigirao ovim uvodnim postom i da ćete rado svraćati na ovaj blog, jer tko ili što sam ja bez Vas?
Ostajte mi dobro internet gurmani i tipkamo se nekom drugom prilikom.

Oznake: gastro; hrana; vino; hedonizam

18.06.2018. u 14:13 • 5 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  lipanj, 2018  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Lipanj 2018 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Cijenjeni čitatelju koji si namjerno ili slučajno nabasao na Simple Foods želim ti dobrodošlicu.
Ako si gurman i hedonist kao i ja na ovom blogu ćeš uživati.
Pisat ćemo dojmove o restoranima, fino ćemo kuhati i još finije jesti.
Sve ćemo to zaliti dobrom kapljicom i guštati i uživati do besvijesti.
Naći će se tu ponešto za svakoga, a tebi cijenjeni čitatelju želim da dio znanja ili inspiracije
koje stekneš ovdje preneseš dalje i širiš naš krug gurmana za koji sam siguran da nije malen.
Svaka je sugestija dobro došla, stoga te molim da se ne libiš napisati komentar, pokudu ili pohvalu.

Linkovi