Morske radosti

subota , 05.08.2017.

7:50, sunce i jutarnje cakule zrikavaca. Vec sam desetak dana na moru i mislim da sam se barem nagustala sto se plivanja tice. Rekla bi moja majka koja me i naucila plivati tako da je prevrnula gumeni camac (meni su nekada potrebne rigorozne mrtode) da sam kao riba u vodi i sto je, je, meni najbitniji dio mora - kupanje, zadovoljen je. Zasto uopce to spominjem kad sam jos ovdje i gustam jutarnju kavicu uz malo brljavljenja po morskom stoljnjaku s motivima skoljkica i morskih zvijezda, pitao bi se netko, no, kako to obicno biva s mojim boravcima ovdje, uvijek se neki neocekivani kufer dogada. Bar nikada nije dosadno!

Pred neki dan smo napunili cisternu s vodom, da bi istu vecer vidjeli da pusta jer je puknuta. U ova tri dana istekli su gotovo svi kubici ove dragocjene tekucine, sto znaci da cemo vjerojatno sutra biti bez mogucnosti sranja u vlastitu skoljku. I bez mogucnosti tusiranja. I prosle je godine bila situacija da je krepao hidrofor, taman kad sam dosla s prijateljicom. Sada je situacija ipak malo zesca, cisterna kosta par somova kuna (ova je bila 8600) koje trenutno nitko nema, a i nova ce se morati zazidati jer ove plasticne nisu namijenjene da budu na ovakvim temperaturama. Danas bi trebao doci susjed i pogledati rupu na njoj pa da vidi kako ce ju zakrpati. Onda mora tako zakrpana stajati 24 h barem. No dobro! Nama je i dalje lijepo, igramo jampica po citave dane, a imamo i jednog susjeda s kojim zaigramo belu u troje. Redovito jedemo sladolede s plaze, imaju jako finu cokoladu, a moj slatkim opsjednuti jezik rado se time casti.

Imam nekakav osjecaj da se lagano pozdravljam od godisnjeg i to zato sto sutra dolaze baka i teta koje borave u sobi do. Ne bi to bio sad toliki problem da ne postoji veliko razilazenje u stilu zivota i da imamo svoju privatnost, zbog koje smo se, na kraju, i zaputili na odmor. Cure su trebale doci tek za tjedan dana i da nismo slucajno pitali opet dolaze li tada, iznenadili bi se jako jer nam uopce ne bi najavili svoj dolazak koji je- sutra! No sve je dobro, always look on a bright side, ako nista, pomoci cemo malo oko bake jer je bolesna pa ce se teta moci okupati koji put. Naravno, ako ne dode do drama radi razilazenja u svemu i svacemu i klasicnih pizdarija koje su bile ucestale zadnjih 30 godina.

Inace, imala sam priliku upoznati super curku koja je dosla u tetin apartman kao gosca prosli tjedan. Obicno me ne zanimaju niciji gosti u ovoj kuci, no kako nista nije slucajno, tako nije ni to da su ovog puta dosle mama i kcer s kojima smo totalno kliknule. Majka je imala drustvo slicno sebi, a ja i curka smo redovito vjezbale yogu na krovu, zalijevale grla pivom i zajebavale se na plazi.

Da se Bog brine za sve dokazao je i izlet na kojemu smo bile s tim goscama i mojom prijateljicom, kada sam na povratku srela bhakte. Naravno da sam se ubrzo raspitala tko su i dobila vec za sat vremena poziv da se nadjemo pa sam se tu vecer nasla na kraju otoka na plazi gdje smo zasvirali bhajan. I to je bilo zanimljivo iskustvo, a ti bhakte su bas simpaticni.

Eto kratki morski report prije kasnog jutarnjeg kupanja (obicno smo vec u pol 8 u moru, ali sam ja danas izuzetno lijena). Vani je sto stupnjeva, ali imamo zato moreeee. I otvorio se novi Tommy i nova pizzerija. Badic mi dobro stoji usprkos visku kilograma. Ma super je sve, valjda cemo jos ostati neko vrijeme.

Puno morskih pozdrava salje vam Atma sa skrgama! Evo i koja slika s odmora.

Oznake: more, Ljetovanje..

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.