Balkanski tango uvijek završi na trotoaru https://blog.dnevnik.hr/jukebox

subota, 23.01.2010.

Ponekad pravi potez i nije najbolje riješenje u svijetu ne naučenom na prave poteze...

Ući ćemo u EU samo ako dobijemo Sloveniju u miraz. Ali to se neće dogodit jer joj ne možemo uzet ni metar mora, a kamoli da joj uzmemo nevinost. Već mi je dosadila hrvatska politika pa sam se prebacila na slovensku. Sigurno nešto ima u njima kad se tako mali drže za taj metar tako čvrsto, očito su neki sportski tipovi. Ovim našima je pljuvanje u dalj jedina sportska aktivnosti; čak više nije ni u dalj već na najbliže suradnike.

Kome se više da slušat kako Uskoro Bivši Vođa prijeti okolo da će slat pješadiju. Bolje da šalje konjicu, konja imamo na izvoz. Novi Vođa još uvijek nema mišljenje o tome, mora pogledat kakav je protokol u takvim situacijama.

Dok se politički kolege prepiru i podbadaju, najveći problem ima moj kolega koji je iz toga spominjanog kraja. Jednom kad krene kući preko praznika neće moći ući u zemlju jer nema valjanu putovnicu, imat će trojno državljanstvo – pod trojno mislim na Oca, Sina i Duha svetoga, jer ga nitko drugi neće pustiti ako ne sredi papire. Svi se nešto hoće otcijepit. Ajde brate, a da najbolje svi sebi uzmemo metar zemlje i zabijemo zastavu. Možda i bismo, ali ima previše papirologije, a većina nas je nepismena. Najbolje idemo svi u rat. Odmah. Kakvo obrazovanje, napredak komunikacije, evolucija. Biti će manje bolno ako počnemo rat nego da riješimo sve postojeće probleme u korijenu.

Imamo afera kao ratna raspuštenica, a nekako bi nam dala takav i naziv države. Možda sam prekritična, ali bolje da se iživljavam na državi, nego na ljudima. Ionako ovi ljudi više nisu ova država, a ova država više nije ovi ljudi.

Dosta je bilo politike, vrijeme je za proučavanje fizioloških funkcija čovjeka. Još barem ima nade da se nekome spasi tijelo, ako mu je duh zauvijek izgubljen.

23.01.2010. u 23:32 • 3 Adresiraj ovdje svoju misao*#^

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Komentari da/ne?

****************
kad mi već ne daju da budem pisac kad završim medicinu, onda ću najvjerojatnije otići u Liječnike bez granica, jer su mi ove granice nekako pretijesne, iz godine u godinu se smanjuju...




Image Hosted by ImageShack.us


Burn after reading.