Judenrat u Zagrebu

ponedjeljak, 23.01.2006.

FIZIČKI NAPAD I PRIJETNJE ČLANOVIMA VIJEĆA

U nekoliko nastavaka, opisat ćemo navedene ispade Krausovih jarana iz Općine, koji nikada nisu dospjeli na dnevni red Krausovog demokratski izabranog Vijeća, kojem je dobrobit Židovske Općine iznad svega.

Nakon održavanja Glavne Skupštine Židovske općine Zagreb, 28.06. 2005. godine, u hodniku Općine došlo je do sukoba između Davora Bienenfelda i dr. Ive Goldsteina u kojem je mlađi Bienenfeld prijetio Goldsteinu. Nakon nekoliko trenutaka, umiješao se član Vijeća Jakov Bienenfeld, inače Davorov otac i fizički napao Ivu Goldsteina.
Sudski postupak protiv Jakova Bienenfelda je u tijeku.

Od tada je prošlo 6 mjeseci.
Ovaj sramotni incident, koji definitivno "šteti ugledu" Židovske Općine, niti Kraus, niti bilo tko od zabrinutih vijećnika, nije se udostojio niti jednom prokomentirati na službenom sastanku Općine.
Vrana vrani oči ne kopa.

petak, 13.01.2006.

JUDEN (K)RAUS!!

Vijeće Židovske općine Zagreb na sjednici održanoj 21. prosinca 2005. donijelo je slijedeću

ODLUKU

N.N. isključuje se iz članstva Židovske općine Zagreb.


Obrazloženje:

N.N. potpisnik je zahtjeva za brisanje iz evidencije vjerskih zajednica Židovske općine Zagreb, koji je 5. prosinca 2005. zaprimljen u Središnjem državnom uredu za upravu kojim se nanosi šteta ugledu Židovske općine Zagreb. Članak statuta Židovske općine Zagreb izrijekom propisuje da članovi imaju dužnost svojim istupima i ponašanjem ne narušavati ugled Židovske općine Zagreb. Stoga je riješeno kao u izrijeci.

dr. Ognjen Kraus
Predsjednik


Daklem, inicijativa članova općine za intervencijom relevantnih državnih tijela kako bi se spriječio nastavak kriminala i malverzacija u Židovskoj općini, pod dirigentskom palicom Ognjena Dide Krausa naziva se "nanošenje ugleda Židovskoj općini".

Slijedi spisak stvari koje ne nanose ugled Židovskoj općini, prema Krausu:

Fizički napad na člana Vijeća
Prijetnje članovima Vijeća
Nerezidentni bankovni računi u Austriji
Malverzacije oko parkirališta u Praškoj
Ilegalno oružje u sefu Općine
Utaja poreza
Neuplaćivanje doprinosa djelatnicima Općine
Klevetanje Glavnog Rabina Izraela
Klevetanje članova Općine u sredstvima javnog informiranja
Fiktivne konverzije na Židovstvo

ima toga još...

U svakom slučaju, pravda je spora ali dostižna.

Ognjen Kraus drži govor na Vijeću Židovske općine Zagreb:





subota, 07.01.2006.

HRVATSKA U BORBI PROTIV KORUPCIJE

Jedan od najvažnijih problema s kojima se Hrvatska susreće pred prijem u EU je svakako neučinkovitost sudstva i korupcija u pravosudnim organima, kao što to navodi JUTARNJI LIST.
Kad je o zakonodavstvu riječ, valja otvoreno reći kako ne samo da Hrvatska obiluje nekvalitetnim, često nejasnim i proturječnim zakonima, koji se uz to učestalo mijenjaju, što uzrokuje posvemašnju pravnu nesigurnost.

ili
Iznimno je važno uspostaviti djelotvorne i autoritativne mehanizme kontinuiranog nadzora nad radom sudaca, i to ne samo u formalnom, nego i u kvalitativnom smislu.

Stoga nas raduje činjenica da je Vlada Republike Hrvatske riješavanje ovog problema postavila kao jedan od prioriteta, u 2006. godini.

U skladu s gore navedenim, stigao nam je anonimni e-mail, i u njemu ilustrirani horoskop za 2006. za Ognjena Krausa i Predsjedništvo Židovske općine Zagreb.




ponedjeljak, 02.01.2006.

OGNJEN OPET MULJA LI MULJA, VEĆ MU SE POLA GRADA SMIJE IZA LEĐA

kaže naš Ognjen u Jutarnjem listu od 29.12.2005. :

Dana 27. prosinca 2005. na sedmoj stranici Jutarnjeg lista, novinar g. Pavičić objavio je tekst pod naslovom “Hanukija produbila raskol među Židovima u Zagrebu”. Budući da sadržaj istoga ne odgovara istini, radi objektivnog informiranja javnosti iznosimo sljedeće:

Židovska općina Zagreb i Habad Hrvatska 25. prosinca 2005. organizirali su paljenje prve svjećice na Hanukiji na prostoru srušene zagrebačke sinagoge u Praškoj 7. Dozvolu za isto izdalo je Povjerenstvo Gradskog poglavarstva 22. prosinca 2005., a temeljem zamolbe Habada Hrvatska od 25. studenoga 2005. te zamolbe Židovske općine Zagreb od 21. prosinca 2005. upućene Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport, a u kojoj Židovska općina Zagreb moli da se izda dozvola za prostor u Praškoj 7, vlasništvo Židovske općine Zagreb.

Upitno je kako je novinar došao u posjed dijela ukupne korespondencije s Gradom Zagrebom, neovlašetno koristeći dio iste, posebice dio dopisa od 15. prosinca 2005. koji spominje u članku, istodobno ne spominjući druge dopise vezane uz ovu temu. Necjelovitim informiranjem, izvlačeći iz konteksta informacije, g. Pavičić je javnosti, ne prvi put, pružio iskrivljenu informaciju. Isto tako, Židovska općina Zagreb nije primila nikakve intervencije, nakon kojih je navodno odobreno postavljanje svijećnjaka na prostor u Praškoj ulici, a kako u članku navodi g. Pavičić. Intervencije spomenute u članku (veleposlanika Izraela, Udruge za vjersku slobodu i rabina srednje Europe) obične su izmišljotine g. Pavičića.

Dr. Ognjen Kraus,
predsjednik Židovske općine Zagreb


Ovo blebetanje je toliko očigledan pokušaj obmane, da mi nismo u stanju od smijeha napisati komentar gore navedenog, nego ćemo vam samo priložiti presliku pisma Ognjena Krausa upućenog pročelniku za kulturu...itd., 15. prosinca 2005.



Bitno je naglasiti jedno : Ognjen Kraus i Židovska općina Zagreb, NISU ORGANIZIRALI paljenje svijeća na Hanukiji u Praškoj, nego su taj događaj opstruirali i pokušali spriječiti, što je iz gornjeg dokumenta i vidljivo.Tek nakon što su temeljito oprani od pola svjetskih židovskih organizacija, okrenuli su ploču i počeli se predstavljati kao organizatori.
Ništa novo.
Ognjen Kraus se već godinama predstavlja kao Židov...

A, ovo je još, po njega, najbenigniji dokument, kakvi sve kolaju po raznim gradskim i državnim tijelima.

nedjelja, 01.01.2006.

PREPORUČENO ŠTIVO ZA NOVOGODIŠNJE PRAZNIKE - GLOBUS