JJA

subota, 08.08.2009.

Kozmetika petkom

Pitanje, iako su se neki trudili pomoci, hvala Zvrk, hvala Mila, ja jos uvijek nisam pronikla u tajne blog rolla-a ili slicnog, pa tih 30-ak blogova (pola ih nije na blogu.hr) obilazim pjesice i lose ih obilazim.
Ako ima koja dobra dusa da mi u navali empaticnosti izradi html kod ili sto vec treba, da mogu staviti na blog listu blogova koje citam i da se lista naravno samoaktualizira, zahvaljujem.
Isprobavajuci neke alate sam u trenutku neopreznosti otvorila blog na blogeru, prazan je, igrom slucaja se otvorio, to kad stisnete previse gumbica odjednom, a bila sam zapravo u potrazi za blog roll-om.


Podocnjaci



Iako sam visekratno pisala o ovoj temi, a i recenzirala neke wunder proizvode, novi wunder konj za trku je i vitamin K. No prije toga da ponovimo osnove. Jako tanka koza bez vlastite masti koju NI U KOJEM SLUCAJU ne trljati, natezati ili ribati. Sve sto radite, jagodicama prstiju i to nijezno. Ne tako. Jos nijeznije. Izbjegavajte proizvode sa alkoholom, a vecina tonika ima alkohol!rolleyes

Osim sto sam navela dugu listu tekucih pudera i korektora koji dobro pokrivaju i sto je cinjenica da protiv pravih vrecica ne pomaze nista manje od estetske kirurgije, sto jos mozemo uciniti, a sto moramo preskociti?
Dakle vitamin K tehnickog imena phytonadione, topiv u masti, u kozmetici ga se koristi za ublazavanje krvozilnih stanja estetske prirode tipa podocnjaci, rosacea, popucale
kapilare itd. Studija koja je pratila efekte ovog vitamina na podocnjake je ispala porazavajucih rezultata (rezultati iz Journal of Cosmetic Dermatology). Uz to koncentracije koje su bile koristene u tim testiranjima su daleko vece nego cete ih ikad naci u nekom proizvodu na trzistu. U studiji je 2/3 osoba bilo bez rezultata, a 1/3 sa manjim rezultatima i to u proizvodima gdje je bilo jos sastojaka pa se uspjeh ne moze iskljucivo odnositi na taj vitamin.
Ako ipak zelite probati i ovo, proizvod koji ima puno tog vitamina je Donell Super Skin K-Derm Cream ($44.95 za 75 ml, a gel verzija kosta isto ali ima manje tog vitamina)



I naravno mazanje vasih populacih kapilara ovime nece uciniti da iste nestanu ili cak izblijede, jer uopce ne bi bila dobra vijest da vitamin moze uci u zilu i tamo raditi reda eek jer bi onda i vase zdrave zile imale opake probleme. Dobro je da taj sastojak to ne moze. On moze utjecati na neke stvari kad se nalazi u tijelu, jetri i kad tamo radi.

Ako ste skloni pucanju kapilara izbjegavajte saunu, sunce, vruce kupke, pusenje, agresivnu kozmetiku, ako letite ili imate duge voznje pred sobom uvijek kompresijske carape. Za uklanjanje je dobar neabrazivni laser, injekcije (pod nazivom die Verödungstherapie) su jeftinija opcija, no s njima nemam dobra iskustva. Sa laserom imam mnogo bolja.



Tretman kosta ovisno o tretiranoj povrsini i njenoj velcini od 50-100 eura, i nakon par tjedana vidite konacne rezultate, sprica me kostala oko 25 eura, bila je bolna, zamatanja u elasticne zavoje su bila opterecujuca i neugodna i mogucnost upale je bila veca. Dakle treba vam tri puta vise vremena, pogotovo ako se uracuna nemogucnost tusiranja i zavoji doma. Na sunce ne smijete nekoliko tjedana nakon tretmana.



Za one kojima je vrijeme izgovor za ne biti njegovan. Za to vam ne treba vrijeme nego redovitost i rutina i mozda 5 minuta na dan. sretanDakle ne treba vam tri razna seruma, dva peelinga, okolocna krema, pa gel ovaj, onaj dosta vam je kvalitetan i blag cleanser/wash, dobra krema po danu sa SPF i ako imate suhu kozu mozda blagi bezalkoholni tonik koji cete pustiti da upije do pola i na njega onda krema. To je to. Vecernja rutina minus SPF ali zato neka dobra retinolska kremica.

U fazi sam kad dovodim reda i jednostavnosti u svoj zivot, cega nije ni kozmetika postedjena. Dakle manje je vise. Ali pazite cega manje.

Za one koji si zele priustiti nesto specijalnih tretmana i izgubljeni su u moru kolagenskih injekcija, profi kemijskih peelinga i jos kojecega nut, danas kratak osvrt na jednu metodu iz dermatoloske ordinacije. Napisane laicki da ih razumijete, a ne da ja vama dokazujem da baratam strucnim terminima.

TCA peeling je vrsta kemijskog peelinga koji koristi trichloroaceticnu kiselinu (suprotno od AHAs i BHAs). Najpoznatiji takav peel je Obagi’s Blue (TCA) Peel
ciji je tocan omjer sastojaka tajna, a mozda mu sva tajnovitost i lezi u dodatku plave boje naughty. Budite skepticni ako vam dermatolog preporuca samo jednu metodu i to bas neku odredjenu najskuplju, naime da bi smjeli izvoditi Obagi tretmane morali su prvo platiti skupe tecajeve za obuku istoga i logikom stvari zele vratiti tako ulozeni novac. Dobar doktor ce vam navesti barem 2-3 opcije i navesti prednosti i nedostatke istog, jer svaka metoda ima obje strane. Neki idu u reklami toliko daleko da kazu da je ta metoda
mnogo bolja od neabrazivnog lasera. Pausalno nista nije "bolje", nego sve zavisi o tome sto zelite postici, kakvo je stanje vase koze, koliko rizika ste spremni podnjeti itd.
Obje metode nose odredjeni rizik poremecaja pigmentacije koze ili minornih oziljaka, ako su izvedeni od nevjeste osobe.
TCA metoda se radi jednom, jedan premaz ovisno o tome zelite li jacu ili slabiju potenciju, a laser (tipa cool touch) trazi nekoliko tretmana. Uz to pazite se ponude da vam netko napravi dva plava premaza uz veliki popust, osim ako ne stavlja neke smijesno male koncentracije to samo znaci da vam nudi unistiti kozu, a vi cete to jos i platiti.



Avene Cleanance K 40 ml i 11 eura



Generalno i ukratko o ovoj firmi: imaju dobre cleansere, neke zamjene za retinol (retinaldehyd) - tj. jedan od derivata te neke odlicne kreme za suhu i osjetljivu kozu. Svi proizvodi sa SPF-om su pouzdani. Neki dobri AHA proizvodi.
Lose: za one sa aknama i pristicima nemaju neka rijesenja (nedostaje dobar BHA proizvod), nemaju nista za poremecenu pigmentaciju, neki proizvodi za osjetljivu kozu (vec sam ih opisivala ranije) sadrze vrlo iritirajuce sastojke, pogotovo proizvod za rosaceu.

Dobra lagana AHA kremica, iako na proizvodu pise AHA/BHA ove druge ima premalo da bi ista postigla. U AHA dijelu ima glikolne i lakticne kiseline, ako imate pristice onda je
za vas bolji BHA proizvod.

Krema za (pre)osjetljivu kozu, novo od Avene, zadnjih par mjeseci na trzistu, 40 ml i 10-11 eura.



Baza je mineralno ulje, na koje je malo njih alergicno, nema nesto njegujucih sastojaka, ali ova krema vas sigurno nece iritirati.

Njihovo mlijeko za suncanje SPF 30 ili 50 (odlican mineralni SPF thumbup), odlicni proizvodi, sto se zastite od sunca tice, na njegujucoj strani bi bilo nice to have - vise antioksidanata. 100 ml, 15 eura, vodootporan (sto samo znaci da vas stiti u vodi, te nakon izlaska morate ponovo nanijeti mlijeko ili ako ste u vodi duze od 40 minuta)



Cleanance Soap-Free Facial Cleanser/Seifenfreies Reinigungsgel (cijela linija je za problematicnu kozu) 200 ml, 10 eura.



Prodaje se pod dubinsko ciscenje. To ne cini, nego normalno cisti kozu i dobar je za sve osim za suhu kozu, a najbolji za masnu. Kazu da je pH prilagodjen kozi, pa to je najmanje sto ocekujemo, to je kao da vam kazu da je cokolada slatka i to napisu na omotu.zubo I naravno smijete koristiti ovaj proizvod i ako nemate pristice.

Sapun u maniri cold cream. AVENE Cold Cream rueckfettendes Syndet 100 grama i 6 eura.



Ovaj soap-free sapun (seifenfrei), nedostaje mi hrvatska rijec, je svakakom blazi od klasicnih sapuna tipa Palmolive itd. Ali i dalje jest isusujuci, pogotovo za suhu kozu.
Ne ispire se lako, ostavlja kozu vrlo suhom (kao i vecina sapuna) i moze uzrokovati da odjednom trebate jacu kremu. Odgovara masnoj kozi.

Retrinal Cream 0.1 ovako izgleda americko pakiranje, 30 ml i 64 dolara,



te europska verzija, Eluage Korrigierende Anti-Aging-Creme 30 ml i 28 eura.



Ima i verzija sa 0.25 retrinalom (retinaldehyd) za vecu potenciju, ovo je dobar proizvod, ciljani anti age proizvod za kojeg vam nazalost vecina apotekarki nece reci da je uz koristenje ovoga SPF nuzan i nezaobilazan kako bi izbjegli dubinska ostecenja koze. Sitnica koja vas moze kostati vaseg mladolikog izgleda. Ako ste osoba cija koza ne podnosi dobro retinol, ovaj proizvod sa slicnim ucinkom koza bolje tolerira. Naravno posebne jacine dobijete na recept, ali uz vecu potenciju ide i veci rizik nepodnosenja.
Avene sluzba za potrosace je dobila moj poduzi mail jer ne razumijem razlike nekih anti age proizvoda, identicno su ih opisali, a i na La Roche sam poslala par pitanja, pa ocekujte recenzije i toga uskoro.

Estee Lauder Nutritious Vita-Mineral Lip Treatment, 15 ml i 20 i nesto eura, izgleda kao sjajilo samo ovo je sa puno E vitamina. I njeguje. Sto sjajila ne rade. Ima i ostalih antioksidansa i nesto stanicnih komunikatora. To vam dodje kao kremica za usne, ne jeftina, ali zgodna, skup labello.



Dalje, za sve one koji se pitaju gdje nabaviti povoljnu a dobru Dove i Olaz kozmetiku, u zadnje vrijeme nekih Dove proizvoda za kice (a ovdje recenziranih) kao dobrih tipa,


i svih Olaz proizvoda ima u dm-u. Njihov serum recimo koji pobjeduje sedam wink znakova starenja koze, a ako moderatorica Frauke vec tako kaze, onda nema da omane.
Salu na stranu, dobar proizvod, za solidnu cijenu, sa peptidima, nianciamidima, zaista opticki osvjezi kozu, dobro je pakiran i cuva vrijedne sastojke. Nije za one sa suhom kozom. Radi se o proizvodu Total Effects 7-In-1 Anti-Aging Moisturizer, Mature Skin Therapy/Total Effects Glättendes Serum mit Soforteffekt 16 eura i 50 ml. Proizvod o kojem pisem je drugi s lijeve strane, bocica





Ona brand reklamira jer je dobila dobre novce za to, kao sto reklamira i Gala kavu i jos par stvari, dobro je unovcila svoju popularnost, dakle bez obzira cije lice je na coveru neke reklame, proizvod vrijedi samo onoliko koliko ima dobre sastojke.

Za sve koji zele ovih dana nesto ustedjeti a pri tom ne staviti svoju kozu na dijetu, kucna dm marka Alverde ima solidnih a cijenom vise nego povoljnih (malo vise od 3 eura!) kremica dnevnih i nocnih na bazi ulja nocurka, goji bobica i jos par varijanti u tubama. Goji bobice su prirodan antioksidans kojeg volim kupiti u bio ducanu i zobati preko dana.
Neka vas ne zbuni sto na pakiranju pise: za zene iznad 30-ete. Glupost. Kremica je bas za svakoga. Sad zbog 20-godisnjice branda daju poklonjenih 20 ml za istu cijenu, inace bi bilo 30 ml, a sad je tubica 50 ml. Ima glicerina, ima maslinovog, shea maslaca, vitamina E, ima nesto i alkohola te NIJE za suhu ili osjetljivu kozu ali za masnu i mjesovitu je dobra. Dapace.
Nema umjetnih parfema ni boja, ima zanemarivo malo lakticne kiseline i to samo za sminku, premala koncentracija za bilo sto. No omjer cijene i kvalitete je odlican.

Osim sto mi L’Oreal kozmetika opcenito ne odgovara jer ima previse alkohola, cesto losa pakiranja u teglici i puno previse parfema, ipak svako malo izbace neki "jer ja to zasluzujem"

Paris Age Perfect Re-Cushioning Serum/ L'Oréal Dermo Expertise Age Perfect Serum (eng. i europsko ime) 30 ml i cijena 22 eura za los proizvod. Proizvod bajnog imena, koji ipak ne moze jednom opustenu kozu ponovo nategnuti, niti to ikoji koz. proizvod moze.
Cak ni najbolji serumi na trzistu, a ima odlicnih i ne moraju kostati svi po 100 eura - to ne mogu. A kamoli ovaj zbir vode, silikona i alkohola. Plus masu iritirajuceg parfema.

Elizabeth Arden INTERVENE Stress Recovery Night Cream

, 45 ml i ponosna cijena od preko 60 eura. I ovaj proizvod vam zeli reci da cete
se pomladiti dok spavate, naravno samo ako kupite njihovu carobnu teglicu. Obicna krema, ima mica-e znaci daje malo glow efekta, ima finu svilenkastu strukturu i prelose pakiranje. Konj za utrku je ovdje teprenon koji ogranicava odumiranje stanica i kod vecine institucija je klasificiran kao lijek, dakle imao bi u kozmeticki status pharmaceutical-a (o tome sam ranije pisala), ali i ne bi bio u slobodnoj prodaji.wink
Teprenon cete naci i pod imenom geranylgeranylacetone, koristi se kod gastro bolesti i u novije vrijeme za usporavanje gubitka sluha. Sve to je povezano sa takozvanim
proteinima toplotnog soka, koji su opet najaktivniji za vrijeme stresa. Ili dok pusite ili se suncate. Kad smanjite te proteine, stanice zive duze. Ovo je sve laicki napisano, da bi svi razumjeli a ne samo struka. No jedna je stvar nesto nanjeti u minijaturnim kolicinama povrsinski, a druga je to nanjeti iznutra.

Kad sam pisala o anti aging-u najzdraviji savjet koji sam vam dala popijte - svaki dan casu svjezeg soka (ne iz ducana) od grozdja i eto vam anti aging-a iznutra.thumbup




Jer istrazivanja nisu dosad potvrdila da ovaj sastojak nanesen povrsinski ima neki efekt, potvrdili su ga za oralno uzimanje, sto nije isto. Uz to nije ni posve bezopasno stavljati neispitani lijek na lice, tj. tako dugo ne, dok oni vama tu uslugu ne plate, a ne naplate ju jos od vas.rolleyes

Elizabeth Arden INTERVENE Timefighting Radiance Serum

Solidan serum, osim za jako masnu kozu. 65 eura i 30 ml. No u tom cjenovnom rangu ima i mnogo boljih Lauderovih. Zasto nije best buy? Jer sadrzi iako ne puno neke iritirajuce biljne ekstrakte, te neke parfeme koji mogu osjetljivu kozu iziritirati. Pogovo veliko NE za one sa rosaceom.



Estee Lauder Nutritious Vita-Mineral Infusing Eye Gel/Advanced Night Repair Eye Recovery Complex (europsko ime), mala crvena staklena teglica. Teglica. 15 ml. I 54 eura.
Ako vec koristite teglice za okolocnu kozmetiku onda barem nabavite malu plasticnu spahtlicu, da ne dirate kremu bas prstima i onime ispod nokta. Linija Nutritions je Lauderov pokusaj da naprave malo prirodniju liniju od postojecih. Inace odlicna kremica, da nije tog nesretnog pakiranja i ruzmarina i tandjerine, pogotovo za osjetljivo podrucje oko ociju.
Iako je u nazivu proizvoda "mineralno" tu mozete zaboraviti na minerale, ima nesto sitnicu mangana i to za sminku.

Jos malo L'oreala, cool pakiranje zar ne? Podsjeca na time kapsulu. L’Oreal Paris Advanced Revitalift Deep-Set Wrinkle Repair Night Creme/ Revitalift Tief-gezeichnete Falten, 16-18 eura i 45 ml.



Navodno dubinsko djelovanje zbog Pro Retinol-a A Forte und Fibre-Elastyl-a. Sad sve znate, ne.nut
Luksuzna tekstura, solidna kremica za suhu kozu, sto je ponovo razocaravajuce u ovom brandu je ta silna kolicina parfema losih za kozu! I to u mnogo vecoj kolicini nego njegujucih sastojaka. Iz iste linije ima i dnevna krema sa SPF 15. I ona je svakako bolji ulov od ove nocne verzije, zbog SPF-a, ne zato jer ova verzija ima nesto mnogo vise korisnih sastojaka. Osim toga je sumnjivo slicna Lancomovom UV Expert 20, sto i nije neko cudo kad su obje firme u istom vlasnistvu.

L’Oreal HIP Color Presso, lip gloss. Dobar. U cudnom pakiranju. Navodno to zato da bi vi kombinacijom dvije boje sami kreirali mnostvo vama lijepih nijansi. Lijepe boje, nije ljepljivo sjajilo, ne izbrise se odmah. 10 eura.



Maybelline New York Lash Stiletto Ultimate Length Mascara/ Maybelline Jade, znate da volim Maybelline maskare jer su kvalitetne i povoljne, kad me ulovi faza osjetljivih ociju zbog previse kompa, uzimam od La Rocha-a antialergijsku, a kad se bas osjecam sklona trosenju (ne posebno cesto), Uzivam u HR ili Lauderu. Uglavnom nova zvjezdica na maskaro-nebu, solidna, dobra ali bez wow efekata, super za dan. Cijena 8-9 eura.



Olay Pro-X Age Repair Lotion with SPF 30, 75 ml i cijena 32 eura.
Da ponosna cijena za Olaz ALI vecina proizvoda kosta toliko, a nude max. 45 ml.wink Ovo vam dodje kao kupnja dva proizvoda.

da da svi se furaju na crveno, to je dinamicna boja, koja se namece, koja je pristuna, koju je tesko ignorirati, pogotovo na polici punoj bijele ili pastelne ambalaze, upada odmah u oko.wink Bas ono sto marketing zeli. Olaz nudi uvijek pouzdanu SPF zastitu, nisam naisla jos na proizvod za koji bi naveli da ima UVA i UVB, a da je jednog nedostajalo. Dalje niancinamidi, peptidi, vitamin E i glicerin. Premalo antioksidansa, no i pored toga dobar proizvod, mozete se poslije njega odmah nasminkati, bez parfema je.

Olay Pro-X Discoloration Fighting Concentrate, lijepa, elegatna tubica

Sama ambalaza sugerira spot primjenu, ciljanu, puktuelnu. Osim toga ovo je jako malo proizvoda, 12 ml, obicno vam trebaju tjedni primjene, znaci mnogo ovakvih tubica. Inace je cijena 30 i nesto eura, ali amazon zna imati 50% snizenje. Za izbjeljivanje su ovdje stavili niancinamide te njihov patentirani sastojak undecylenoyl phenylalanine.
Uz hidrokinon i neke druge standardne izbjeljivace, ovaj novi sastojak treba ipak pricekati da ga testira i netko drugi osim branda samog.wink Tj. njihove maticne kuce P+G-a.

No zaista odlicni proizvodi ove serije dolje thumbup

Pro-X Deep Wrinkle Treatment, pazite i ovo je crvena tubica, da ju ne zamjenite sa izbjeljivacem! 30 ml i 33 eura. Ne znaci da bas morate dati ovoliko novaca ako zelite dobar proizvod ove firme, ali ovo ostaje solidan proizvod sa vitaminom A, dobro pakiranje koje ce sastojke odrzati stabilnima. Ukoliko zelite retionlski proizvod ove firme sa manjom cijenom pokusajte sa Regenerist Targeted Tone Enhancer i Total Effects Intensive Restoration Treatment. Ova tubica je nesto bolje formuliran proizvod od ostalih iz grupe za one kojima cijena ne smeta. No dobre retinolske proizvode ima i RoC i Neutrogena.

Pro-X Eye Restoration Complex 15 ml i 33 eura.



Okolocna i to dobra, dapace u rangu parfumerijskih linija, osim sto kofein u istoj nece razbuditi vase oci.wink Niti maknuti podocnjake jer to ni jedna krema ne moze. Mimo toga odlicna kremica za oci koja ima sve sto i neke tri puta skuplje.

Revlon Age Defying Spa Foundation SPF 18, tekuci puder 12 eura.



Reklamu nosi Elle McPherson http://www.youtube.com/watch?v=lZ4H-IEu4uY, koja izgleda potpuno neprirodno retusirano na reklami i poziva vas da za samo par eurica i vi izgledate tako. Pri tom ne kaze da su nju pripremali vrhunski vizazisti, da je imala najbolju rasvjetu, da je retusirana i da je i bez toga prirodno vrlo lijepa. Mislim to sto izgleda fantasticno joj je i pribavilo ovaj reklamni ugovor.wink
Zanimljivo pakiranje sa cetkicom, ali nikakva poseban prednost jer ionako ne mozete cetkicom razmazati puder nego i dalje trebate spuzvicu ili prste. Odlicna SPF zastita, tonovi ispadaju malo tamnije nego je na paleti prikazano, uzmite jedan ton svjetlije nego bi inace uzeli. Ima dosta parfema, oni sa osjetljivom kozom oprez.

Odlicna stvar iz ove serije je primer bilo za suhu kozu ili drugi za mjesovitu i masnu Age Defying Instant Firming Face Primer for Normal/Combination Skin 30 ml i 13 eura.



Odlican primer tj. podloga za sminku koja izravna kozu, izgladi neravnine i pomogne da puder ljepse izgleda na licu te da duze drzi, uz to ima odlicne njegujuce sastojke sto vecina primera nema.
Iz iste spa linije Elle porucuje: wait for nothing - Revlon Age Defying Spa Concealer, 10 eura.



Dolazi sa cetkicom, kao sto poznajete od YSL iluminatora, neki vole cetkicu na korektoru neki ne, ja imam trenutno korektor u tubici od HR i u cetkici ovaj i cetkice su mi draze, i dalje trebam svoje prste ali za ovako male povrsine kao sto je kut nosa i oka cetkica to preciznije izvede. Pokrivenost srednja.

Rimmel Sexy Curves Mascara

vrlo vrlo obla cetkica, koja cini naonosenje teskim, cijena od 7 eura je vise nego povoljna, no necete dobiti super uvijene trepuske kako reklama tvrdi, ako zelite Rimmel, neke starije maskare su mnogo bolji izbor kao Lash Maxxx 3X Lash Multiplying Effect Mascara (crno rozo pakiranje) ili Volume Flash Mousse Air-Whipped Volumizing Mascara (srebrno crveno pakiranje).

Rimmel Stay Matte + Skinpure Complex Clarifying Matte Foundation, u ljubicastoj tubici, 7 eura.



Dobar i povoljan puder za one sa masnom kozom, ne pokriva puno, ali necete se odmah sjajiti. Rimmel spominje Skinpure Complex i pri tom misle na mrvicu salicilne kiseline,
koja u toj kolicini ne cini bas nista, samo treba paziti na de dodje u oci.

Smashbox O-Plump Intuitive Lip Plumper cijena 24 dolara, jako LOS proizvod, kao sto znate ja mislim da su svi lip plumperi losi jer provociraju oteklinu koze kako bi stvorili dojam punijih usana.



Dakle pepermint ulje, ulje ingvera, mentol, sve od cega ce se vase usne jos danima oporavljati, sasusene i iritirane. Da ponovim, lose!

L'OCCITANE Ultra Comforting Cleansing Milk, 200 ml i 17 eura.



Sokatno ali istinito evo jedan dobar proizvod te firme. Da pojasnim, vecina proizvoda je strasno namirisana i puna iritirajucih sastojaka. Blago mlijeko, koje nije tesko ukloniti.
Nema dodataka parfema. Nema konzervansa. Za sto ne znam jel dobra vijest, jer proizvodi sa vodenom bazom trebaju neki konzervans (za razliku od masnih kao sto je recimo klasicna Nivea).

Shu Uemura Phyto-Black Lift Smoothing Anti-Wrinkle Emulsion, 125 dolara i 75 ml



Los proizvod, bas los, pun alkohola, nista u njemu nema anti age efekt, alkohol unistava slobodne radikale. Ne kupujte.

Za ove ljetne dane probajte tortu od povrca, sa moje omiljene online kuharice

http://www.marions-kochbuch.de/rezept/1830.htm



Ima raznih verzija na netu sa sunkom, tunom i slicno, slozite, pustite sastojke da otpuste i rezete kao kolac i prelijete nekim neprekaloricnim dressingom.cerek Super je za ljetne tulume jer se mora pripremiti dan unaprijed, slazete u obican kalup za torte recimo kuhana jaja, (zasto kalup, zato jer oni obicno imaju zljepcic za odvod tekucine sto je u ovom slucaju vazno thumbup) da ne bi dobili gnjecavo nesto drugi dan. Dalje kristalka narezana, krastavac, zacini, luk (kojeg ja uvijek zamijenim vlascem da ne smrdim i da mi lakse sjedne na zeludac), poriluk, sunka, rotkvica, gauda, obican paradajz za unutra i ovi koktel paradajzici za po gore, paprike ako volite.

Odoh sad na bazen tu blizu, nije da nam je vruce, nije, nego da malo razgibam ledja od pukog nabadanja po tastaturi, nek mi je ovo zadnje radno ljeto. Osim toga nocno kupanje i uredovno vrijeme do dva u ponoci nisu redovito u ponudi i imaju isto svojih cari. Pogotovo kad do bazena mozete pjesice.

- 21:55 - Komentari (39) - Isprintaj - #