JJA

subota, 12.04.2008.

Extreme Makeover



Ovim tekstom se osvrcem na poznatu tv seriju, poznatu i u Hrvatskoj, gdje ekipa strucnjaka uz vasu manju ili vecu mentalnu prisebnost izrezuckaju od vas - savrseno drugo ja. Barem fizicki. Uz fotke, ajmo malo komentirati temu.



Link na tipican before i after, grupna fotka.

I jos.





Da li bih isla na to? Pri zdravoj pameti ne bi. Mozda sam umisljena, ali lijepa sam si sa svim svojim nedostacima. Znam da ih imam i mazim ih i pazim zubo. Njegovani, odrzavani zubi i koza, malo dobre sminke i frizura koja odgovara obliku lica i to mi je dosta. I naravno kilaza u granicama.
Operativni zahvat za zdravlje da, za ljepotu ne.
Radije jedno divno putvanje oko svijeta od tri mjeseca. Umjesto novih cica.
Kad bih si nesto placala, platila bih si vrhunsku vizaisticu da me nauci sve trikove suptilnog nature look-a i platila bih si godinu dana nekog okrutnog trenera i to svaki dan da sa mnom vjezba prije posla. I da mi sastavi jelovnik i isti pojede skupa sa mnom jer ne volim jesti sama! zubo

Kad promatrate ljude koji su otisli na takve operacije (pri tom meslim na esktreman makeover, kad naprave po 3-4 ili vise operacija), nakon nekoliko godina opet su nesretni, samo necime drugime. Jer nisu rijesli ono sto ih je unutra bolilo.

Sto se reformacije tijela tice, poslala bih sve nezadovoljne istim na tecaj discipline. To im je dosta. Sve ostalo ce doseci sami.

Sve to kako izgledate, posebno nakon 30-ete je samo odraz onog kako se prema sebi ponasate. Ne mozete se zlostavljati u vidu nespavanja, cigareta i neurednog zivota godinama i ocekivati da necete dobiti racun za to. Ili slucaj 56-godisnjeg tate iz istoimene serije, tate koji ne zeli da ga zamijene sa djedom 2-godisnjeg djeteta. Helou? Pa si zato ide napraviti plasticno lice?bang Za kakve sve bolesne ideje djeca sluze kao prividni izgovor.

Da, slazem se, svi kandidati barem na stranici, izgledaju lose i ofucano na slikama before, ali ne zato jer ih je strefila neka gadna ruka sudbine nego jer su se godinama sistematski zapustali.
Najtuznije je kad se tako malo zareckaju, malo uvuku, malo pofutraju te malo zategnu - da vise uopce ne pasu partnerima koje imaju! Pa odjednom zena sa 50 godina izgleda cudno 10 godina mladje ili cak vise i ne pase muzu od 55 kojeg ima pored sebe. Ne zato jer se on ofucao nego jer se ona utegla.

Nije za zanemariti da se na slikama before:
- lose drze, pognuto i jadno
- da je rasvjeta losa
- da su im skinuli svu sminku
- i kosu vrlo vrlo okrutno oblikovali u odnosu na lice

Te da je u slikama nakon: osvjetljenje profesionalno, drzanje modela na razini profesionalaca itd.



Nazalost je tv stanica abc maknula neke od najdrasticnijih fotki i nudi sad samo video isjecke i to samo americkim gradjanima. No evos to photoshop radi http://www.youtube.com/watch?v=aHLpRxAmCrw.

Steta sto ih nisam sejvala na vrijeme ali sto je tu je.

Evo jedne sasvim tipicne price: Liz, a 51-year-old resident of Houston, Texas, hobnobs with her city's high society scene. However, she feels that her chinless face has held her back. But a routine procedure turns into an emotional roller-coaster ride for Liz, as what was supposed to be a short few weeks of recovery stretches into three months of distress. No holds barred, "Extreme Makeover" unflinchingly documents Liz's tough recovery and her conflict over her decision to go through with the operations. Will her story have a happy ending? Liz had a face and neck lift, cheek implants, upper and lower eyelid lift, chin augmentation, liposuction of abdomen and thighs, upper lip augmentation, photo facial, V-Beam laser treatment for rosacia, porcelain veneers, upper dentures, zoom whitening and Lasik eye surgery.

Primjetili ste sto je sve promijenila?

Ili prica mladenaca koji su prije svadbe svak otisli na 5 operacija da se srede za svadbu, kao d a nisu vec i fiziciki dovoljno zaljubljeni jedno u drugag?
Izuzmemo li ove nadasve nakradne primjere estetske kirurgije, ostaje cinjenica da meni osobe nakon zahvata (a izvrgle su se nezanemarivoj zdrastvenoj opasnosti) izgledaju gore nego prije. Po nekim standardnim mjerilima ljepote i proporcija izgledaju vjerojatno blize idealu. Ali taj ideal nisu vise oni, taj ideal samo pokazuje sto sve je na njima jos za popraviti i tu pocinje zacarani krug.
Onda cuju - a kaj dijete ne slici na tebe? Ma slici bas na mene. Prije operacije ;-). Obicno je to dio preskocenog dijaloga. Zacudjeni sugovornik pametno usuti i misli si svoje i dalje ne videci koleraciju izmedju ljupke curice sitnih usta i njene mame sa socnim usnama. Ili sa presavrsenim usima priljubljenim uz glavu od kojih podmladak itekako svojom anatomijom odskace. Koja je to poruka djetetu?

Ako zelis biti lijep kao mama – srediti ces se. Jer mama je bila kao ti i mislila je da je to ruzno.

Zasto primjer mama? Zato je neznam, ne kazem da ih nema, tate koji su se estetski uljepsali. Muski obicno odu srediti zube, srediti liniju ili pokusavaju svasta da sprijece opadanje kose ali zenske su vec prave action woman.

http://www.youtube.com/watch?v=6QSZ4Y55io0



Ljudi ne misle da mnogo toga moze poci u krivo i da ce u tom slucaju izgledati mnogo gore nego ranije, a mozda biti i dozivotno zaiknuti za neku tjelesnu funkciju.

Zapravo bih sve te ljude koji odu na ekstremne promijene izgleda prvo poslala psihologu. Neke promijene bi se tako pokazale kao suvisne. Za vrijeme operacija bi ih svakako trebao pratiti psiholog jer zena koja je odrasla sa kompleksima, ne odbacuje iste samo zato jer je nos sada drugacijeg oblika. Ti kompleksi su oblikovali nju kao osobu i ona to treba preraditi. Ne na operacijskom stolu. Inace imate zene koje se tako fizicki dovedu do savrsenstva a psihicki su jednako nesigurne i nesretne.
Ova fotka pokazuje da dobar stilist i vizazist mogu napraviti divne promijene, cesto dostatne.





http://www.smilesbyraj.com/nglg.jpg

http://www.realitytvcalendar.com/shows/makeover.html



Vjerojatno najpoznatiji primjer neuspjelog uljepsavanja



Jos fotki.

Za one sa jacim zelucem, kako to izgleda:




Morda da je divan osjecaj kad vam ispumpaju i izrezu cijelo tijelo:



Za sve koje zanima vise o tome, mozete pogledati/kupiti kucnu verziju horora



Ovako za 52 eura sam iz USA dobila. Este Lauder Perfectionist (samo on inace ovoliko kosta), dva Revlonova tekuca pudera Age Defyning SPF 30, dvije Neutrogenine kreme u boji Healthy Skin Enhancer sa retinolom i SPF 20, te dvije Netrogenine Healthy Skin kreme svaka 45 ml u tubici. Naravno platila sam i dostavu od 20 eura (jer sam htjela sve dobiti odmah u roku 48 sati, inace je jeftinije) i jos uvijek se isplatilo.
Ovdje bi me to kostalo tocno duplo.



Lauder



A sjecate se pticice od prosle godine koja nam je pjevala dan i noc (?) na balkonu, kad bi mi sjeli na isti, cudno bi pogledala, sto ju smetamo i nastavila pjevati, kad bi imali goste onda bi uvrijedjeno odletjela na drvo do balkona i stalno gledala u nas smijeh i cim bi se maknuli, vratila se na isto mjesto na ogradi. E pa, nije je bilo preko zime, ali vratila se prosli tjedan. Ja mislim da je to ista pticica. Sve druge odlete kad vide nekoga na balkonu, ona ne. Pijem kavicu a ona po citave dane pjeva, nesto nevjerojatno

- 22:33 - Komentari (49) - Isprintaj - #