JJA

petak, 08.02.2008.

Kozmetika petkom

To buy or not to buy:

Cosmedicine (ne nema nista medicinskog u liniji) Healthy Cleanse for Oily Skin Clarifying Cleanser and Toner in One
35 dolara , znaci oko 23 eura za 180 ml za 2u1 proizvod. Ima saliciline kiseline i ulja cajavca ali NEDOVOLJNO da rijesi probleme osoba sa pristicima, inace o.k.
link: http://dyn-images.hsni.com/is/image/HomeShoppingNetwork/266193?$pd300$
Njihov Medi-Matte Oil Control Spray ima silikone koji daju matirani finish, nema dodatka parfema i kosta isto oko 23 eura, iako ako umjesto toga uzmete puder u prahu ili kamenu i cetkicu zasto bi vam trebao ovaj proizvod???
Dalje, Elisabeth Arden ima divnu okoloocnu kremicu ali oh zalosti u teglici! Divna svilena tekstura. Intervene Eye Pause & Effect Moisture Eye Cream, .5 oz./ 15 g

za 28 eura, a njene proizvode mozete kupiti posvuda pa i u njenom shopu
http://shop.elizabetharden.com/home/index.jsp. Za narudzbe iznad 50 dolara imaju besplatnu dostavu (naravno unutar zemlje).

ALI – nemojte jos stisnuti iksic na njen shop, ima divan ruz koji usprkos imenu Ceramide Plump Perfect Lipstick nije plumping proizvod, uglavnom za ne tako visoku cijenu ruz u rangu Chanela, Shiseido-a i slicnih, 14 eura.



Za one koji se pale na dizajnerske marke (koje su po pitanju kozmetike redovito ispodprosijecne do lose, tipa Boss kozmetika) Giorgio Armani, u vlasnistvu L’oreala, ima svoju Cremu Neru za ponosnih 160 eura s nekim egzoticnim mineralima iz lave kao ultimativnom tajnom njegovanog izgleda.

i link http://www.fashionfm.it/news/giorgio_armani_presenta_crema_nera_1615.asp.
U kremi ima dosta parafina, i nema mnogo jako skupih sastojaka, je, ali ime Armani je skupo ne? Naravno da nas (vecinu) najvise i privlace skupe i nedostizne kremice i da bi barem jednom htjeli i mi natrackati se se tim svetim gralom mladosti, cisto da isprobamo. E pa ovo mozete preskociti.. Ako vam nije zao dati 60 eurica za kremu onda je tri puta bolji Estee Lauder i njihov Perfectionist u bocici.
Armani za svoju teglicu tvrdi da je kreirao "one crema for a lifetime, I want one product that does everything" – naravno, svi mi to zelimo. Ali njegov proizvod, a ni mnogo drugih ne ispunjava to. Nema SPF, nema kemijski peeling ni mehanicki i tako jos neke stvari i kako bi on mogao ispuniti sve potrebe koze? Osim toga za suhu kozu ce jednostavno biti preslab, a ima i puno parfema - oprez osjetljiva koza!

Crna lista: Kinerase Clear Skin Moisture Light
za 50 eura navodno vas njeguje i oslobadja pristica well, well, kremica je o.k. za suhu kozu ali zgusnjivaci u kremi ce vase pristice uciniti jos gorim ima i saliciline ali je pH neadekvatan...
Nismo dugo spominjali La Mer, sad su izbacili i okoloocni koncentrat, samo 170 eura za 15 ml LOL i to u teglici! I sa uljem eukaliptusa za osjetljivu kozu oko ociju? Jos jedna stvar koju mozete prekriziti sa desire list...
. Onda cak ona krema za cijelo lice i nije taaaako skupa jer dobijete ipak 30 ml i to za
manje novaca nego ova okoloocna i ak je ta za lice takav wunder sto bi vam onda trebala JOS JEDNA krema za jos 100 i nesto eura??? Dakle, daju na akciji wink 30 ml 124 eura, 60 ml 222 eura, 250 ml 740 eura. Ste vidjeli kak se i ovdje isplati kupovati na veliko? zubo
Da ste kupili 8 pakiranja za 30 ml platili bi sve skupa 250 eura vise nego ako odmah uzmete 250 ml! Mozete doma reci da ste i ustedili !
Evo linka na sve proizvode i sve cijene ove firme.

M.A.C. ima cleanser Lightful Cleanser, 180 ml za 14 eura. Solidan, nista poseban cleanser za normalnu i masnu kozu, lose za suhu kozu. Slican a povoljniji proizvod je od L’oreala linija Dermo Expertise Hydra Fresh wash u pjeni za manje od 5 eura i 180 ml.
Link.
Nude i Brow Finisher koji slijepi obrve i mirise na vosak i to sve za 17 eura i 5 nijansi

. Ono sto M.A. C ima i odlicno je su pigmenti sjenila, divne nijanse divne, link na nijanse.

Na istoj stranici se mozete registrirati pa ce vam mjesecno javljati M.A.C. novosti i mozete si tamo sloziti listu vasih "must have", da vam bude salabahter za sljedecu kupnju.

Imaju i novu maskaru Plush Lash za 15 eura, ali koja nije tako impresionirajuceg efekta kao od iste firme Zoom Lash ili Pro Longlash. Ali u M.A.C. se ide po sjenila, to definitvno! Recimo prava pravcata mat sjenila za sve vrste pa i za masnu kozu.

Inace zanimljiv sareni blog na temu kozmetike, i mnogo opsezniji nego ovaj je: http://hellodollface.blogspot.com/. Napomena: malo ima kritickog osvrta (gotovo nista) na proizvode, sve je vise manje opis ponude na trzistu. Jos jedan slican blog, na cijoj stranici imate linkove za sljedeich 15-ak tematski slicnih blogova:
http://gottaspa.blogspot.com/ kao i http://www.makeupminute.com/

Maybelline nudi maramice za odstranjivanje sminke, kojima bez obzira na firmu nisam sklona jer samo zamuljaju prljavstinu u pore i trebale bi ih se cuvati osobe koje pate od problematicnog tena. No na putu su vrlo prakticne, pogotovo ako ste se prije umili nekm washom i maramicama otklanjate zaostatke
sminke, a ova verzija i je za skidanje sminke s ociju, za 5 eura imate 50 maramica. Maybelline Expert Eyes Eye Makeup Remover Towelettes

.

Ima i ova nerazlijevajuca putna verzija natopljena uljem, otklanjaju vecinu maskari. U tubici (isto trevel friendly) za 2.50 eura Superway Lipcolor Remover.
, sa ovime cete skinuti i trajne ruzeve ali – namazite proizvod i ostavite minutu na usnama, pa tek onda skidajte, inace ne radi, cijena je savrsena! A odlicno je ako ne zelite umiti cijelo lice i sve ponovo nanijeti, nego ako samo zelite iznova nanijeti ruz na usne na naravno ociscene usne.

Od ruzeva Maybelline, gel formula sa mnogo sjaja i klick mehanizmom za doziranje, precizno nanosenje, 20 boja.

Wine Shine sam isprobala, cuvajte se Lunar Liliac osim ako nemate 17 godina i savrseno bijele zube.
Passion Red je divna nijansa crvene...cijena 5-6 eura....

Olay (americka verzija imena)/ Oil of Olaz (europska verzija imena) okoloocni iluminator,



16 eura za 15 ml-a, bez parfema, odlicno vlazi kozu, odlicno ju njeguje, ima fine stvari unutra, fino pakiranje, svilenu teksturu, mineralni pigmenti osvjeze izgled koze i proizvod je odlican za sve osim za one sa masnom kozom. Njihova Regenerist Micro-Sculpting krema nije nista bolja od klasicnog Regenerista a osim toga u teglici je, dakle zaobidjite.
link http://ecx.images-amazon.com/images/I/31plyli0lIL._AA280_.jpg.

Na americkoj stranici mozete direktno od njih i kupiti proizvode, ako kupujete kupite bolje ovo:



Jos shopping ideja:



Olay ima i za zene u pred ili menopauzi, kazu od 40 nadalje Olay Total Effects 7 in 1 Anti-Aging Moisturizer, najbolju cijenu ima Amazon, u Europi je cijena oko 10 eura za jednu odlicnu anti age kremicu.


Na netu sam nasla razna pakiranja, neka vas to ne zbuni, bitno je tocno ime proizvoda, ima od tube do bocice.

Kazu da je ovo ultimativni odgovor za njegu jer pobjeduje svih 7 znakova starenja koze (da se prisjetimo o njima sam vec pisala i svih sedam su oni sami definirali za potrebe reklame vlastitog proizvoda). Kad to sve stavimo na stranu i pripazimo na cinjenicu da proizvod nema SPF pa je odlican kao nocna verzija, ostaje zaista odlicna stvar za malo novaca jer Chanel i slicni gotovo identicne kreme nude za sedam puta vise novaca. Znaci proizvod bi trebao izjednaciti boju vase koze, dati blago polirani izgled (i daje, ali to je cisto opticki efekt jer sadrzi mineralne pigmente), trebao bi smanjiti pore (ne radi), sluziti kao obrana od slobodnih radikala, vlaziti kozu, zategnuti kozu, smanjiti bore – evo ih sedam. Od toga proizvod odlicno vlazi kozu, izjednacava ten ako ne ocekujete cuda, ima silu odlicnih sastojaka antioksidansa i inih, odlicno pakiranje, koza zaista izgleda gladja a za smanjivanje bora u rubrici krema - morate otici na neki sajt sa vicevima. Niacinamidi pospjesuju bolje reflektiranje svjetla i vi zaista izgledate bolje.

Kandidat za crnu listu je Peter Thomas Roth i njegove blaznice protiv bora Un-Wrinkle Peel Pads.

Opis sa amazona.com:
What it is:A daily hydroxy acid and peptide facial peel.What it is formulated to do:Regular use of Peter Thomas Roth Un-Wrinkle Peel Pads reveals clear, radiant skin. A unique complex gently exfoliates skin and stimulates cell turnover, while protecting skin from environmental damage and boosting moisture.What else you need to know:Convenient and easy to use, these peel pads are formulated with alpha, beta, and gamma hydroxy acids (which act as exfoliators) and amino acids (the building blocks of peptides). The result: tighter pores, clear skin and disappearance of fine lines, wrinkles and uneven skin tone. Leaves skin soft, smooth, firm and revitalized.

Cijena oko 40 eura (u Americi ova kozmetika kosta manje) za 60 blazinica. Navodno super prakticno, cist posao a vi imate ispoliranu blistavu kozu. Imaju 20% glikolne, nema alkohola, pH je 6 i to jest lose. Puno previsok pH.
Izvor: http://www.ingentaconnect.com/content/els/09269959/1997/00000009/90000001/art89510
Isti proizvodjac ima i proizvod za Akne i to Acne Spot and Area Treatment


Ima u sephori i na amazonu s time da na ovom drugom sajtu uvijek ima i lista sastojaka. Samo ime govori da se bocica od 30 ml ne stavlja na cijelo lice nego samo na pristic. 22 eura i pokoje razocaranje kasnije: krema jako jako isusuje kozu iako tvrde da ne, ima 5% sumpora kao dezinfikator, mnogo bolje efekte cete postici obicnim uljem cajavca ili u apoteci kupljenim benzoyl peroxidom ( u Njemackoj ce vam dati na recept i moguce necete platiti nista). pH od 3 daje sanse glikolnoj da malo eksfolira, ali proizvod sam po sebi nije blag. Nikako ali nikako na podrucje oko ociju.

Upozorenje ako imate osjetljiv zeludac ili upravo jedete, ne morate bas sve linkove kliknuti na donjoj temi.

Nastavak o noktima (zapocet prosle godine), tamo smo pisali sto se sa noktima smije raditi, a sto ne i to tema od 02.12.2007. Uglavnom sto kad se nokat razboli? Ili smo pokupli gljivu ili smo previse gurali kozicu ili smo previse pod stresom ili ili....Onda se ide dermatologu a ne isprobavaju se domaci "provjereni" recepti zbog kojih se bastija samo jos rasplamsa. Dermatolog ce vam uzeti probicu tkiva i znati jos isti dan dijagnozu.
Onome tko vjeruje u homeopatiju, a ta sam, pomazu kuglice saliceje i kalcija, doduse treba nekoliko tjedana da krene djelovati ali su neagresivna odlicna popratna metoda.
Moram napomenuti da sam redoviti gost sauna i bazena i da nikad tamo nisam nista pokupila pa ni kod pedikerke jer idem kod jedne ciste zenice za medicinsku pedikuru i nema tamo fensi smensi teta sa upitnom higijenom (mislim na radnice i na musterije).
Jedini put kad sam zaista nesto ulovila je bilo upravo u razdoblju kad nisam tjednima isla na bazen ali sam: bila fizicki potpuno iscrpljena, pod enormnim stresom i pila 3. tutu antibiotika za redom. Dakle to je samo bila nuspojava ionako jadnog stanja organizma.
Ovo pise za sve one manje hrabre koji misle kako se bolestine dobivaju na bazenima.
Recimo Pattela Syndrom je iskljucivo nasljedan, jedan od linkova nize.
Gljivice link



gljivice, jos jedna od bolesti.

Dermatolog ce vam nabrojiti barem 10-ak bolesti nokta i samodijagnosticiranje nema smisla.

Lomljivi nokti, moguci uzroci: infekcija, previse drzite ruke u vodi i deterdzentu, koristite aceton precesto, losa prehrana, neka somatska oboljenja, nedostatak vitamina, nedostatak zeljeza, povrijedili ste korijen nokta i ne znajuci (udarili se pri izlasku iz kade i zaboravili), problemi sa cirkulacijom a moguci su naslijedjeni problemi te nuspojava nekih lijekova koje pijete.

Urasli nokat.




Ako vam se to konstantno dogadja, svakako si dajte od pedikerke pokazati kako se pravilno rezu nokti.




Gljivice vole vlazno. Ne zaboravite da su takve stvari vrlo zarazne i ako vec znate da imate nesto, onda svakako izbjegavajte mjesta na kojima vi hodate bosi i s drugima darezljivo dijelite vasu bolest. To ukljucuje i ne hodanje bosonogi po doma.
Ujedno ako otkrijete da imate gljivice s nikim (a ne bi trebali ni inace) ne koristite rucnik doma, rucnike obkuhavajte, uzmite novi nakon svake upotrebe, dobro dezinficirajte grickalicu ili skarice za nokte ili jos bolje samo vi koristite tu jednu (i dalje ju dezinficirajte da se ne samozarazite i produzite lijecenje). Japanke i papuce isto redovito perite za vrijeme terapije. Izbjegavajte najlonke a nosite pamucne carape koje mozete obkuhati.
Nokat raste sporo i terapija traje minimalno 3 mjeseca, a najcesce pola godine kako bi bili sigurni da ste se rijesili problema, pod time ne mislim na oralne antibiotike nego na one povrsinske koje mazete na nokat. Umjetni nokti (iz meni nepoznatih razloga neki ih stavljaju i na nozne prste), mogu izazvati alergijsku reakciju i stvoriti plodno tlo za razvoj bakterija ispod nokta.
Blisters, atletsko stopalo, halux valgus (napravljen losim cipelama stvara probleme od kicme nadalje).
A tko ima ruzna stopala? Viki. I mogla bi sakriti taj halux valgus. Jo jedan
link
Kirurg ce vam preporuciti operaciju jer zivi od toga, a ortoped ce vam preporuciti ulozak po mjeri. Glasam za ovo drugo, radila sam svojedobno u sanitetskoj kuci i ljudi bi nam godinu dana nakon operacije redovito dolaziti sa istim problemom i jos gorim, naime tek onda se javljaju problemi sa kukovima i kicmom jer od stopala SVE pocinje. Sepanje, bolovi u ledjima pa i glavobolje. Zanimljivo mi je bilo obradjivati uputnice doktora koji bi svaki dan masovno slali pacijente na ovu operaciju a SEBE I SVOJU djecu bi dovodili da isti problem rijese uloscima po mjeri ;-).
Pametnome dosta.

I sama imam takav ulozak i dobro me sluzi, naime nakon jednog dugog i ne posebno udobnog puta u tenesicama dobila sam zadebljanje kosti i upalu i imala srecu da sam radila gdje sam radila i da su mi tog trena pomogli prije nego je h.v. imao sansu izgraditi se.
Uloske nosim i dalje, a cak i ako vam se h.v. vec formirao, sprecavate daljnje upale - jer ulozak naprave tako da vam odterete kriticno mjesto. Ovdje takve uloske placa zdrastveno osiguranje. Isti vam mogu pomoci i kod bolova u ledjima.
Prikaz opercije.
Nakon operacije 2-3 mjeseca iskljucivo ovakva hm cipela jer nista ne smije stisnuti operirano mjesto.

Za one koji nemaju hv godinama se kost itekako moze ispraviti tkz. nocnim sinama, preporucam firmu Bauerfeind, malo su skuplji nego oni koji ce vam kad dodjete s receptom ponuditi po defaultu ali su daleko bolji, imala sam i njihovu rucnu bandazu zbog tkz. teniskog lakta.



Zene imaju tri puta vise problema sa stopalima nego muskarci i to zato sto ih tlace na razno razne nacine. Ne muskarce, dobro i to. Ali sad na cipele mislim.

Ne moram ovdje u detalje zasto su visoke pete jako lose i za deformaciju stopala jer na tom malom dijelu nosite sve svoje kile, na onom malom jastucicu prednjeg stopala ali jos malo: deformacija kraljeznice, kurje oci, natisnuta koza, uglavnom kad dobijete te neke probleme – agresija nije pravi odgovor. Mozete kamenom plovuccem redovito malo ispolirati stopala, iako sam i sama imala, nikako ne preporucam zilete za skidanje zadebljane koze jer cak i da se ne porezete, odrezete previse koze – i ona reagira obrambeno i salje novo zadebljanje.

ovo ne http://ecx.images-amazon.com/images/I/317xptgVoBL._AA240_.jpg, ovo da http://www.dungl.com/images/produkte/steinmetze/naturbimstein.jpg.

- 23:48 - Komentari (14) - Isprintaj - #