Oluja

31 kolovoz 2012

Prođe i to. U susjedstvu je bilo uznemirenih pasa, ja sam se kao i mnogi u teškim vremenima igrao bocom.






Živjela slobodna ljubav

30 kolovoz 2012

NF nas je jučer razdvojio, kaže da sam previše agresivan, da se trebam kultivirati, bitanga i princeza, vau,vau, a ja sam se samo želio igrati, što njega briga za moj način upada.



Poderimo županije

29 kolovoz 2012

Svi pričaju o neprirodnim podjelama.



Home

28 kolovoz 2012

Opet carujem svojim teritorijem i među svojima, čuvajte se, rastem, a i zubići su sve oštriji.





Kupanac

27 kolovoz 2012

Samo kratko, na moru sam bio naravno glavni, al sad nemam vremena pisati, moram vratiti stari šarm nereda našem stanu.










Nejasnoće

22 kolovoz 2012

Hoćemo na put, nećemo na put, ja moram znati, ja sam mali i trebam izvjesnost i disciplinu. A od prvog dana me zbunjujete, jedan dan velika hrvatska, drugi dan mala njemačka pelena u kutu, tko bi samo njemačku nakon domaće komocije točno naciljao...







Jutarnja

21 kolovoz 2012

Zašto su rano ujutro toliko nervozni i ljudi i psi? Nitko se ne želi igrati samnom. NF me malo pomazi pa se baci na svoju čokoladu. Al zato su tu za mene moja papuča i moj transporter kojeg sam naučio sam zatvarati kad ne želim da me smetaju.





Zamokrim polako i Krk

20 kolovoz 2012

Dva dana autom u paklenoj vrućini u dvije kolone, što je previše, previše je. Ipak vrijedilo je, sreo sam se sad s već prijateljem velikim labradorom Taoom, izmazio s tetom koja prodaje brodske karte, koja uvijek prekine posao i pomazi me kad me vidi, a vidi me kad idem na vece, tako da sad u Krku i na vece idem s radošću. Sitnice koje život znače.







Širenje teritorija

18 kolovoz 2012

To je bila Matijina fotelja kad bi dolazio u goste. Kad dođe razmislit ću. Vremena se mijenjaju.



Svakidašnja jadikovka

17 kolovoz 2012

Prvo smo se nahodali da bismo kupili za mene hranu s 30 posto popusta. Onda sam prilegao u kuhinji pa su me nagazili. Onda sam trčao za NF-om kad je došao, a on si je žurio otvoriti smrzavac za sladoled pa sam dobio po njuškici. Onda smo se pomirili pa sam piškio na pelenu kod vrata baš kad je Papalagi žurila doma, krenuo sam piškeći šapicom naprijed da je pozdravim i dobio po njuški. Ajme meni al su nespretni, ne znam što ću s njima.
Sad mi ne dopuštaju približavanje hrani pa moram trgati natikače.
Kavez, jedino sigurno utočište.







Blagdani nisu za pse

16 kolovoz 2012

Jučer smo se inatili, svađali, bio je blagdan Velike Gospe pa je valjda zato NF par puta spomenuo gospu, bio je zbog nečeg nervozan, a ja sam svoj mir i olakšanje našao ispod njezinog kipa.





Heroj iz našeg sokaka

15 kolovoz 2012

Tako me NF nazvao jučer, ne znam što mu to znači. Papalagi i on su cijeli dan bili u panici, muvali se oko mene, shvatio sam da idemo kod jedne simpa doktorice Martine, da moram pokazati da sam pravi muškarac, koliko priče, a ono obično cijepljenje, nisam ni prestao jesti kolačić koji koji mi je teta Martina dala. Poslije smo išli u birtiju proslaviti i smanjiti uzbuđenje, jedino ja sam bio miran i potpuno trezven, navečer sam se htio dalje obrazovati i NF je opet njurgao, nekad ga je zbilja teško shvatiti.







Ludilo na Krku i dan poslije

14 kolovoz 2012

U Krku sam bio stalno na terasi, svi su me pazili, upoznao sam i domaćih pasa i strankinja, sa svima sam se slagao, lajao sam čak na velikog Vucu koji mi se zatim približio, al nije mi ništa napravio, voli hrabre, a ja sam jedan od rijetkih koji se usudi galamiti na njega, vidio sam i plažu za pse al sam mali pa se još nisam kupao, tamo sve neki šminkeri.
Prvo sam upoznao Kipi, ona je pazila na mene i dala mi korisnih savjeta, zatim u jutarnjoj šeti Taa ili Rembranta, dva imena ima, NF umjesto da snimi kak se mazimo i pazimo snimio je gazdaricu samnom, a gazdu uz njega, a lajao mi je i jedan tužni stari zatvoreni pas.
Jučer je bio dan svađa, vraćali smo se u Rijeku, bili smo u koloni na suncu i to nam je svima ispililo živce, pa sam se trudio napakostiti NF-u koji taj prevoz nije bolje organizirao, a na kraju je i zaboravio hranu kod Papalagi u autu pa smo kasnili s večerom što me dodatno izbezumilo. Jutros smo se valjda pomirili.
Danas je kažu važan dan, trebali bismo na nekakvu drugu vakcinaciju pa opet na Krk, nemam pojma što je to, možda bude uzbudljivo.























Igračke

10 kolovoz 2012

Čudni su ti ljudi. Kad se pokakam vani raduju se, NF se hvali da od prvog dana pišam na određeno mjesto, što se ima hvaliti, jučer sam se za inat popišao pred društvom usred sobe i on se naljutio, htio sam mu samo pokazati da mogu biti kao i drugi psi. Društvo je bilo do ujutro, izašli su kratko i vani samnom prošetati, obavio sam svoje i kad smo se vratili pišao sam na rub svog zahoda, Papalagi me malo premjestila više unutra, gricnuo sam je i prvi put lagano dobio po guzi. Zato ja imam svoje igračke, njih mogu gristi koliko hoću one se ne ljute, Matijina kost čak pušta zvukove kad je jače i pravilno ugrizem. Kad sam se jučer lagano posvadio s NF-om odnio sam u kućicu svoju kokoš zajedno sa sobom, ona je bila samnom i prvu noć kad je bilo najteže, a imam i debelog doktora koji mi je na prvi pogled bio najdraži, al šuti što god mu radio pa ga sad ignoriram.
Zavodi me mlada maltezerica s prvog kata, al nam se NF ne dopušta družiti, kaže da to tek nakon ispita zrelosti u utorak, što mu to znači ne znam.
Rekao mi je da ću ako budem dobar večeras na otoku upoznati divnu damu , postajem lagano svjetski putnik, ne brinite ako me ne bude ovdje par dana , a o Boni koja se spominje u komentarima mi često priča, ona je isto vestica i cura iz fine obitelji poput mene.
Hvala svima na korisnim komentarima, neću lajati, ja lajem samo kad se maltezerica udaljava ili me NF ljuti, da ne pomisle da sam mutav. Idem još odspavati, noć je bila duga, ciao.

p.s.
Imam posjeta i komentara skoro kao NF, a on je već 8 godina ovdje, av, av !









Druga noć

09 kolovoz 2012

Jučer sam spavao i odmarao se cijeli dan. Dokazao sam da sam dobar i znam piškiti na pelenu u stanu, vani su cure komentirale al je lijep i zaustavljale nas, NF se pravio blesav i pitao mislite li na njega ili mene. Lijepo smo spavali, ja sam NF-u pet do šest po dogovoru grebao na vrata, no sad je nešto zbunjen i ne zna zašto ne doručkujem, e pa neka nešto i sam otkrije, ja sam zalegao u kućicu.











Stigao sam u Rijeku

08 kolovoz 2012

Evo lijepo sam putovao od Velike Gorice u Rijeku, svi su govorili kak sam dobar, mada se bojim tunela. Al kad je pala noć htio sam spavati kod Nf-a u društvu, nisu mi dali pa sam lajao, lajao, bio zločest. Nisam NF-a najbolje jutros shvatio ni za kakanje, svašta moram učiti, još se NF ljuti jer mu stalno bježim i neću pozirati. Nisam ja fotomodel.















<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.