JEDAN OD NAS

26 srpanj 2012



U osami svoje komore JHVH je sjedio za stolom i kopao jedan od svoja tri nosna otvora dok je drugom rukom riješavao križaljku staru preko pedeset zemljinih revolucija.Zapeo je na kemijskom znaku za kvaziberilij i bio je ljut do zla boga.
Taman kad je iz nosnice isčeprkao jantarni grumen koji se presijavao na svjetlosti noćne rasvjete broda,začulo se šištanje vrata komore.
U unutrašnjost je stupio arkturijanac Gabr´iel sagnuvši se da prođe kroz vrata.JHVH se uvijek čudio sličnosti arkturijanaca sa zemaljskim rodom.Nije ni čudo kad su od njihovog sjemena proizveli zemaljsku rasu.Sve je bilo isto,osim tih prokletih krila.Kad bi ušli u sezonu parenja,arkturijanci su imali tu lošu osobinu da se mitare po cijelom brodu.Perja je bilo svugdje,pa i u njegovoj kabini.
-„Mitariš li se,Gabr´iele“ upitao je JHVH.Nesretni Gabr´iel je izašao iz kabine i JHVH ga je čuo kako vani otresa krila,nakon čega je ponovno ušao u kabinu.
-„Nosim loše vijesti iz proizvodnje“,poče Gabr´iel,“prikupljanje straha ide po planu,čak smo i premašili kvotu,otkada su Rimljani krenuli u osvajanja.Kristalizacija lijepo napreduje,ali nam nedostaju ljubav i samilost da bi dobili onaj plavi odsjaj na kristalima koji je sada tako tražen.Ako se ništa ne promijeni,mislim da ćemo u slijedećoj turi poslati samo treću klasu“.
Dovraga,pomisio je JHVH,samo mi je još to trebalo.
Preuzeo je zapovjedništvo nad rudarskim brodom zvjezdane flote koji se nalazio u orbiti oko Zemlje prije samo pet stotina zemljinih revolucija i do sad je sve teklo po planu,a vijesti iz tvornice za preradu i kristalizaciju emocija do sada su bile samo dobre.Civilizacija je lijepo napredovala,dobijali su sve nove i nove lepeze emocionalnih izboja koje su onda plazmatskim usisavačima povlačili u tvornicu gdje su se u komorama kristalizirali u drago kamenje od kojeg se izrađivao još neprevaziđen nakit za ljubavnice i supruge članova Velikog zvjezdanog vijeća.
-„Pa šta da radimo,bogamu“,ljutito je uzviknuo JHVH i pogledao Gabr´iela,kojemu je od straha otpalo jedno od velikih krilnih pera.
-„Židovi još uvijek čekaju svog mesiju,kako je najavljeno,možda je vrijeme da ga pustimo dolje,inženjeri iz Plana i analize su mišljenja da je došlo vrijeme....“,počeo je nesigurno Gabr´iel
-„Pa kako se samo nisam toga prije sjetio....da...da...briljantna ideja dostojna budućeg Admirala zvjezdane flote“,počeo je JHVH plješčući rukama,“Donesi mi odmah one nove zemaljske kiborg zametke koje smo dobili opkrbnim brodom prije pedeset zemljinih revolucija“

Gabr´iel se naklonio i sagnuvši se izašao uz šištanje vrata iz zapovjednikove komore.

JHVH je gurnuo prst u nosni otvor s lijeve strane i odsutno počeo kopkati po unutrašnjosti dok su mu kroz glavu prolazile misli kojima se često zabavljao i koje su mu tjerale dosadu u dugim zemaljskim rotacijama oko svoje osi.Bio je najmlađi zapovjednik broda u rudarskoj floti i bio je još dovoljno mlad da otplati špilju na Belzebubu,gdje je živio sa svojom obitelji,ženom i dvoje tinejdžera koji su bili obaspolci,što je među njegovom rasom bio rijedak slučaj i na što je bio izuzetno ponosan.Možda bude u mogućnosti dignuti kad se vrati jedan veći kredit kojim bi zatvorio ovaj kredit za špilju i možda kupio mali komadić tekuće lave na HAD-u 2,gdje su on i supružnica proveli posljednji godišnji odmor prije njegova polaska u ovu pripizdinu.
Iz maštanja ga je prenulo šištanje vrata koje je sa sobom donijelo i Gabr´iela koji se prije ulaska u komoru dobrano otresao.
-„Evo ga zapovjedniče,svježe,kao da je jučer iz proizvodnje“ i izvadi hermetički zatvorenu epruvetu od debelog stakla zatvorenu metalnim poklopcem na obje strane.
-„Odlično,odlično....pročitaj mi deklaraciju“,reče JHVH
-„...LJUDKIBZAM“.d.d.,samo za lokalnu uporabu,rok trajanja....tri sheitana“
-„To bi bilo oko....hmmm...trideset tri zemljine revolucije oko sunca,ako se ne varam“,zamišljeno reče JHVH,“Jebemu,u ovoj nedođiji uvijek nam pošalju najgoru robu,šta ćemo sad?“
-„Ne znam“,reče Gabr´iel slegnuvši ramenima,od čega mu otpade još jedno malo pero ispod lijevog krila našto ga JHVH ošinu pogledom.
-„Pa mogao bi se teleportirati u Judeju,pošto tako sličiš njihovoj rasi,oplodi neku seljanku ovim zametkom i vrati se natrag,prije toga odnesi zametak u informatički odjel neka ga programiraju“,reče JHVH gledajući nesretnog Gabr´iela u oči.
-„Mogu li uzeti plameni mač iz oružarnice,znate,zbog dojma“,sa trunkom uzbuđenja izusti Gabr´iel.
-„Možeš,proklet bio,gubi mi se sada s očiju“,reče JHVH i ruka mu krene prema križaljci.
-„A što ćemo kada mu istekne rok trajanja“,Gabr´iel upita s druge strane vrata.
S prstom u desnoj nosnici i ponovno zadubljen u križaljku,JHVH ga više nije doživljavao.
-„A smislićemo već nešto,sigurno“ sebi u bradu reče Gabr´iel dok je koračao hodnikom velikog broda prema informatičkom odjelu.


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.