kursor kursor kraj

VinogradAvuša sadi vinograd
Sve tvoje, sve tvoje loze vinove


Kad u daljini zablista vinograd, tada su prisutna i pusta polja ljeta što upotpunjuje sliku godišnjeg doba, zato što ona ostaje, a doba brzo prolaze.

Danas kopam jedan sat, jedan sat
a sutra ću ceo dan, ceo dan

Sa prozora majka viče
sta se tebe tiče mangupče


Kamen i vinske sorte. Vinograd. Vinograd znači život, bivstvovanje, moje, tvoje, naše. Bivstvovanje smo uvijek mi sami, a to bogatstvo "njegovosti" nam pruža život. Biti znači stanovati, stanovati znači graditi, čuvati, njegovati, djelati, raditi i obrađivati - vinograd.

Kopa cura vinograd, vinograd
otud ide momak mlad, momak mlad

Dobro jutro curo mala
jel' si okopala vinograd


Svijet je vinograd, a berba simbol njene plodnosti. Život u izobilju i radosti znači i znojiti se u vinogradu. Berba grožđa oduvijek je bila inspiracija umjetnicima.
U vodi sa izvora prebiva svadbena svečanost neba i zemlje. Ta svečanost prebiva i u vinu iz ploda vinove loze u kojem su vjereni zemaljska hrana i nebesko sunce. U poklonu vode u poklonu vina svagda prebiva nebo i zemlja. U vinu je radost. Radost života.

- četvrtak, 12.10.2017., 21:59 - Komentar: (8) | Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se