HOME
01001010 01000001 01011010 01111010
Izbornik

Opis bloga

Autori tekstova

Nagradno pitanje


Linkovi

Welcome back, dear geeks, dorks, losers, lamers and punks!

nedjelja, 26.04.2009.

Zvijezde masturbiraju!

Ne znam jeste li gledali u emisiji "Nedjeljom u 2" gosta prof. dr. Normana Sartoriusa? Izuzetno zanimljiv gost i još zanimljivija tema: može li itko danas za sebe reći da je sasvim normalan. Slušajući ovog skromnog čovjeka, za kojega na žalost nikada ranije nisam čuo, mislima mi je proletjelo nekoliko scena iz paralelnog svemira prepunog duševne i mentalne medijske masturbacije:


  • Simona
    Ante i Simona Gotovac: intelektualno priprosti ljudi, koji su postali svojevrsni medijski gladijatori u areni niskih strasti i žutog mediokriteta malograđanštine, što beskrajno zabavlja mase
    - Simona Anti na Farmi: "Ljubavi, daj se operi, obuci si čiste gaće, majicu i čarape.. operi si lulicu da ti ga bakterije ne izgrizu, jer ćeš onda opet biti živčan i nadrkan na mene bez razloga!"

  • Tereza
    Tereza Kesovija: pretpotopna pjevačica iz vremena Noe i jadnih životinja na arci, koje su čak i tada stavljale sir u uši u pokušaju obrane od ove napasti
    - Moram priznati da je ipak gore od slušanja ove naše pjevačice upravo - način njenog vlastitog doživljavanja sebe, kao megazvjezdane veličine. U zadnjih par dana (prije njenog nastupa u Lisinskom), imali smo prilike vidjeti njena dva intervjua na HRT-u.

    - U prvom razgovoru s Karmelom Vukov-Colić dijelile su me sekunde od katastrofe izazvane mučnim grčenjem u crijevima. Tereza je toliko nakaradno laprdala o svojim ranim počecima, da me to podsjetilo na izjavu dotičnog Branimira Mihaljevića novinaru Glamour Cafea. Naime, na direktno pitanje: "Oprostite, kako se zovete?" - ovaj mali histerični prištavac je odgovorio drskim frtkanjem nosa u zrak uz rečenicu: "Za Boga miloga, pa to je stvar opće kulture!". Da, na žalost, dobio sam jak osjećaj da i gospođa Kesovija misli kako je stvar opće kulture znati je li ona počela s harmonikom, flautom, orguljama, cimbulama, ili guslama - svoju prvu dernjavu.

    - U drugom razgovoru (već sljedeći dan) s Brankom Nađvinskim, Tereza je ipak uspjela riješiti moj problemčić s grčenjem u crijevima u trenutku kada je uobičajenim procedurama medijskog ulizivanja željela ostaviti dječji "slatkasti Hello Kitty" dojam dodvoravajući se naciji, kako joj "nema ljepšeg od pjevanja pred domaćom publikom". Slušajući u nastavku njene priče, pompozni osvrt na njene početke, tko ju je i kada otkrio, pjevanje u pariškoj Olimpiji - stiče se dojam da se njeni uspjesi jednostavno ne mogu mjeriti ni sa čime ovozemaljskim. Moj TV ekran je bio nedvojbeno premalen za tu veličinu koja mi se ukazala u tom produhovljenom trenutku njenog veličanstva Tereze Kesovije, 71-godišnje pjevačice, koja gleda s prezirom na mlađu konkurenciju (umjesto da im pokuša dati neki konstruktivan savjet, pa da konačno ode u "penziju" sa kakvim takvim stilom). To treptanje "okicama", u želji da ostavi dojam obične, plahe, skromne, ali savršene veličine, koja je jako patila u životu, ali je zadržala veseo duh - bilo je previše za moja crijeva. Ma kakva Sensia! nut

  • Katja
    Katja Kušec: Biće koje proizvodi čak i mučnije tegobe izazvane meketanjem (od same Tereze). Katja je dokazala kako ni Hrvatskoj ne treba nužno lijepo pjevanje u samom natjecanju lijepog pjevanja, već nam treba - freak show! Napravi što veću budalu od sebe, da ti se smijemo - to bolje. S obzirom da kod nas ima toliko ljudi koji putem telefona glasaju za Katju Kušec i njeno pjevanje, koji novcem kupuju glazbu Simone Gotovac, onda mi je potpuno shvatljivo kako i Tereza još uvijek može ispuniti dvoranu Lisinski.

    - Meni je jasno da nam fali kvalitetniji zabavni program. Pretpostavljam da je nekima urnebesno smiješno kako Katja pjeva i opravdavaju svoje telefonske glasove nemaštovitim - "pa barem se trudi". Pitam se bi li i meni netko dao kakav telefonski glas iako nisam poznat, a da se trudim još i više od Katje i da podjednako tako - ne znam pjevati? Sumnjam. Medijska vidljivost u tom pogledu postaje sve sličnija uličnoj prostituciji. Svi te znaju i svi zvižde za tobom, pa čak iako jako loše hodaš i mašeš bokovima.

  • Lisica
    Goran Lisica Fox: Ova slika vrijedi barem 10 tisuća riječi, pa je time i ovaj komentar nemjerljivo duži od svih prethodnih!


Pitam se kakvu bi dijagnozu prof. dr. Sartorius dao za ovakve društvene fenomene.

- 16:24 - Komentari (8) - Isprintaj - #