HOME
01001010 01000001 01011010 01111010
Izbornik

Opis bloga

Autori tekstova

Nagradno pitanje


Linkovi

Welcome back, dear geeks, dorks, losers, lamers and punks!

subota, 09.10.2010.

Ne. Vjerujem.

EPOC neuroheadset

Based on the latest developments in neuro-technology, Emotiv has developed a revolutionary new personal interface for human computer interaction. The Emotiv EPOC is a high resolution, neuro-signal acquisition and processing wireless neuroheadset. It uses a set of sensors to tune into electric signals produced by the brain to detect player thoughts, feelings and expressions and connects wirelessly to most PCs.

Haaa???

URL: http://www.emotiv.com/apps/epoc/299/

- 01:20 - Komentari (1) - Isprintaj - #

nedjelja, 26.04.2009.

Zvijezde masturbiraju!

Ne znam jeste li gledali u emisiji "Nedjeljom u 2" gosta prof. dr. Normana Sartoriusa? Izuzetno zanimljiv gost i još zanimljivija tema: može li itko danas za sebe reći da je sasvim normalan. Slušajući ovog skromnog čovjeka, za kojega na žalost nikada ranije nisam čuo, mislima mi je proletjelo nekoliko scena iz paralelnog svemira prepunog duševne i mentalne medijske masturbacije:


 • Simona
  Ante i Simona Gotovac: intelektualno priprosti ljudi, koji su postali svojevrsni medijski gladijatori u areni niskih strasti i žutog mediokriteta malograđanštine, što beskrajno zabavlja mase
  - Simona Anti na Farmi: "Ljubavi, daj se operi, obuci si čiste gaće, majicu i čarape.. operi si lulicu da ti ga bakterije ne izgrizu, jer ćeš onda opet biti živčan i nadrkan na mene bez razloga!"

 • Tereza
  Tereza Kesovija: pretpotopna pjevačica iz vremena Noe i jadnih životinja na arci, koje su čak i tada stavljale sir u uši u pokušaju obrane od ove napasti
  - Moram priznati da je ipak gore od slušanja ove naše pjevačice upravo - način njenog vlastitog doživljavanja sebe, kao megazvjezdane veličine. U zadnjih par dana (prije njenog nastupa u Lisinskom), imali smo prilike vidjeti njena dva intervjua na HRT-u.

  - U prvom razgovoru s Karmelom Vukov-Colić dijelile su me sekunde od katastrofe izazvane mučnim grčenjem u crijevima. Tereza je toliko nakaradno laprdala o svojim ranim počecima, da me to podsjetilo na izjavu dotičnog Branimira Mihaljevića novinaru Glamour Cafea. Naime, na direktno pitanje: "Oprostite, kako se zovete?" - ovaj mali histerični prištavac je odgovorio drskim frtkanjem nosa u zrak uz rečenicu: "Za Boga miloga, pa to je stvar opće kulture!". Da, na žalost, dobio sam jak osjećaj da i gospođa Kesovija misli kako je stvar opće kulture znati je li ona počela s harmonikom, flautom, orguljama, cimbulama, ili guslama - svoju prvu dernjavu.

  - U drugom razgovoru (već sljedeći dan) s Brankom Nađvinskim, Tereza je ipak uspjela riješiti moj problemčić s grčenjem u crijevima u trenutku kada je uobičajenim procedurama medijskog ulizivanja željela ostaviti dječji "slatkasti Hello Kitty" dojam dodvoravajući se naciji, kako joj "nema ljepšeg od pjevanja pred domaćom publikom". Slušajući u nastavku njene priče, pompozni osvrt na njene početke, tko ju je i kada otkrio, pjevanje u pariškoj Olimpiji - stiče se dojam da se njeni uspjesi jednostavno ne mogu mjeriti ni sa čime ovozemaljskim. Moj TV ekran je bio nedvojbeno premalen za tu veličinu koja mi se ukazala u tom produhovljenom trenutku njenog veličanstva Tereze Kesovije, 71-godišnje pjevačice, koja gleda s prezirom na mlađu konkurenciju (umjesto da im pokuša dati neki konstruktivan savjet, pa da konačno ode u "penziju" sa kakvim takvim stilom). To treptanje "okicama", u želji da ostavi dojam obične, plahe, skromne, ali savršene veličine, koja je jako patila u životu, ali je zadržala veseo duh - bilo je previše za moja crijeva. Ma kakva Sensia! nut

 • Katja
  Katja Kušec: Biće koje proizvodi čak i mučnije tegobe izazvane meketanjem (od same Tereze). Katja je dokazala kako ni Hrvatskoj ne treba nužno lijepo pjevanje u samom natjecanju lijepog pjevanja, već nam treba - freak show! Napravi što veću budalu od sebe, da ti se smijemo - to bolje. S obzirom da kod nas ima toliko ljudi koji putem telefona glasaju za Katju Kušec i njeno pjevanje, koji novcem kupuju glazbu Simone Gotovac, onda mi je potpuno shvatljivo kako i Tereza još uvijek može ispuniti dvoranu Lisinski.

  - Meni je jasno da nam fali kvalitetniji zabavni program. Pretpostavljam da je nekima urnebesno smiješno kako Katja pjeva i opravdavaju svoje telefonske glasove nemaštovitim - "pa barem se trudi". Pitam se bi li i meni netko dao kakav telefonski glas iako nisam poznat, a da se trudim još i više od Katje i da podjednako tako - ne znam pjevati? Sumnjam. Medijska vidljivost u tom pogledu postaje sve sličnija uličnoj prostituciji. Svi te znaju i svi zvižde za tobom, pa čak iako jako loše hodaš i mašeš bokovima.

 • Lisica
  Goran Lisica Fox: Ova slika vrijedi barem 10 tisuća riječi, pa je time i ovaj komentar nemjerljivo duži od svih prethodnih!


Pitam se kakvu bi dijagnozu prof. dr. Sartorius dao za ovakve društvene fenomene.

- 16:24 - Komentari (8) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 24.11.2008.

- 23:39 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Laser Flashlight Ultimate Hack
Laser Flashlight Ultimate Hack - For more funny movies, click herePovećanjem dostupnosti tehnologije, istovremenim spuštanjem cijena, svakim danom raste mogućnost da ta ista visoka tehnologija završi u krivim rukama. Kada to kažem, ne mislim na neke imaginarne vojskovođe zločestih zemalja, već i na klince koji se iz zafrkancije bave svakojakim glupostima. Posljedice ne moraju biti filmski katastrofalne, dovoljno je da netko npr. gore opisanom metodom ošteti nečiju rožnicu i da tragedija bude dovoljno velika, a nakon toga, povratka na žalost - nema.

- 15:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 01.03.2008.

"FERovci" by Nepoznati Autor

Ako niste upoznali ferovca, propustili ste jedinstven primjerak narcisoidnog idiota koji sebe i svoj faks diže u nebesa, istovremeno pljujući po svim ostalim faksovima.S tim da, ako idete na tehnički fakultet koji nije FER, onda eto, može to stat, ali FER je FER, elitni faks gdje je matematika teža i od onoga što rade PMF-ovci, a kamoli ne neki tamo strojari i građevinci i ostala gamad. Ali ako idete na netehnički fakultet, čuvajte se. Netehnički fakulteti su tečajevi koji samo stvaraju gužvu na burzi rada, štancaju diplomirane pitajisusaštoveć koji neće imati posla u struci jer ih ima ko govana i na kraju će raditi u dućanu i na baušteli. FER-ovac naročito mrzi ljude s filozofskog fakulteta, prvo zato što se na filozofskom ne radi ništa i to je sve hrpa komunjara, lijenčina i napušenih hipija (što, budimo iskreni, donekle i jest), a drugo i najgore, filozofi nemaju svoju menzu i dolaze jesti na FER. Katastrofa, pošteni ferovac koji je na faksu od 8 ujutro do 8 navečer i ima hrpu labosa mora moći jesti onda kada to poželi. Ovako, ferovac dodje s predavanja pun predivnih tehničkih znanja koje je upijao sat-dva, a kad tamo šta, slova mu stave. Pun red jebote, i to sve neke debele žene s filozofskog koje studiraju indologiju i onomastiku ili bohemistiku i cillit bangistiku. Od toga ih je 60% skroz u crnome, 95% ih ima dredove, svi imaju žute prste jer samo puše duhan, valjda od nervoze jer su svjesni da su potratili 4+ godine života na nešto što neće nikada raditi i od čega društvo nema nikakve koristi, i svaka druga žena ima ili one šarene dokoljenke koje izgledaju kao gay zastava, ili traperice i iznad njih suknju. I kako sad da ferovac čeka u redu, ne može on, labosi ovo ono, i ferovac, jer je na svom faksu, ferovska menza ferovcima, love it or leave it, ferovac primijeni svoje tehničko znanje pokupljeno iz kolegija "Preskakanje reda I i II" i "Ulazak u red odmah tamo di su tacne, i pritom sa sobom povući barem 10 kolega iz grupe".

Naravno, kad udje sto ferovaca u red ispred svih ostalih, red se neće pomaknuti sat vremena, ali tome su krivi filozofi koji dolaze jest na fer, a imaju SC pet minuta dalje, mater im anarhističku. Drugi fakultet koji ferovci ne mogu podnijeti je Ekonomija. Ekonomija je simbol laganog faksa, tako rekuć večernja škola. prekvalifikacija za one koji su završili neku trogodišnju obrtničku srednju školu. Na ekonomiji oni imaju funkcije ono, iks na kvadrat plus e na iks i sve to kroz iks plus 4, i sad tu ispituju tijek funkcije, ma daj ono, to ferovac riješi u jednom redu, dok trese kurac poslije pišanja. Mada, ferovac uvijek nakon pišanja ostane malo duže tresti spolovilo jer zna se kakav je seksualni život ferovca, kao frizura od Vladana Alanovića, trč trč pa dlaka, i ono, svi pitaju što-sex, a ferovac pita cyber-što? Korijen te iracionalne mržnje ferovaca spram ekonomista je što znaju da su potrošili 4+ godine učeći kojekakve diferencijalne i Maxwellove jednadžbe i neka programiranja i ovo i ono, da bi im danas sutra šef bio neki gotovan s Ekonomije koji ne zna kako ide a plus be sve na kvadrat, integrale zove "ono sa zmijicama" i misli da je diferencijalna jednadžba nešto oko auta.


I auto mu je naravno bolji od ferovčevog koji je učio krivuljne integrale zato da bi mogao vozit Daciu Logan dok je ekonom išao na faks da bude vidjen i danas vozi Hondu R-Type i kaže ferovcu "momak, ajde odi mi po makijato i kroasan s čokoladom". Ferovac za osvetu napiše funkciju u C-u koja sto puta ispiše "Mrzim svog šefa" i onda to ispriča drugim ferovcima i svi se tome zajedno smiju. Neće njih ekonom zajebavat. Medjutim, nije tu kraj svestranim ferovcima. Kao i Hrvati, ferovci se najviše vole klati izmedju sebe. Čujem da imaju tamo više smjerova pa ono, kao, odeš na jedan smjer pa ti se ovi drugi smiju, moj smjer je bolji, tvoj je tečaj, mi radimo ovo, je a mi radimo ovo, a vama samo upisuju ocjene, a mi imamo ovog asistenta. Strašno A da ne govorim o odnosu "starih" i Primorčevih studenata. Imam frenda na FER-u po Bolonji, pričao mi je svašta i nisam vjerovao dok nisam i sam vidio i čuo. Bolonjci su za tradicionalne ferovce jedan stupanj iznad ekonomije.


To je srednja škola, stoje u istoj učionici, imaju domaće zadaće. a posebno duhoviti ferovci pitaju kad je roditeljski sastanak i moraju li se držat za ruke u redu po dvoje prije nego što udju u predavaonicu. Istina je samo i jedino da su i bolonjci i ovi originalni jednako veliki idioti. Ostale fakultete ferovci vole procijeniti po tome koliko tamo ima pičaka. Kao, ovaj faks, iako je društveni, dobar je jer ima zgodnih cura.


Cure su na FER-u kao Jetiji. Em dlakave i velike, em im je samo postojanje upitno i nedokazano. Ne znam samo što bi ferovac radio sa zgodnom curom, prvo bi joj ispričao vic o dvije funkcije i derivaciji, onda bi je pitao je li ikad overklokala procesor i na kojoj je temperaturi pod punim opterećenjem kad pokrene Super pi.


Kad ne bi zaroktala od ushićenja nego bi ga odjebala te otišla bludničiti s nekim s Ekonomije, konstatirao bi da je lezba i ogovarao je s drugim ferovcima za kriglom virtualnog piva u World of Warcraft i odmjeravao sise i dupeta oskudno odjevenih elven čarobnica.

- 11:17 - Komentari (11) - Isprintaj - #

subota, 21.07.2007.

Ljetna anketa


- 02:11 - Komentari (2) - Isprintaj - #

četvrtak, 19.07.2007.

iPhone u usporedbi s NOKIA E70

iPhone vs. NOKIA E70

Surfajući webom uz kavicu, naišao sam na još jedan komičan tekst o medijskoj napuhanosti uređaja iPhone. Maddox, kao autor teksta, uspoređuje ovaj uređaj sa svojom starom NOKIA E70. S obzirom da par mojih kolega (kao i većina ovdašnjih pomodnih wannabe geekova) jedva čeka da iPhone izađe i kod nas kako bi ih kupili, mislim da bi bilo dobro da svi vi koji ste se našli u ovoj rečenici - pročitate ovaj članak. Članak je napisan baš u stilu kako bih ga i ja napisao, a naslov mu je: "The iPhone is a piece of shit, and so is your face." naughty

Jednostavno ne podnosim današnji trend i tu šoping groznicu za svime što se nekim luzerčinama čini zgodan "statusni simbol"! Ako mislite da ste tehnički freak, kupit ćete neki uređaj koji ima funkcionalnosti koje najbolje odgovaraju vašim potrebama (BEST BUY), ali ako ste pomodni pizdek, kupit ćete nešto što će lijepo ići uz vašu Gucci torbicu i krokodilske sandale (bez obzira kakav drek kupili) - a od takvih bježim, samo što ih je danas sve više.

URL: http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=iphone

- 11:56 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se