utorak, 11.12.2007.

Recepti

Na satu matematike učenici 6. razreda vježbali su razlomke na receptima iz Azijske kuharice, poglavito onim japanskim receptima. No umjesto razlomaka, koje su vježbali učenici vam šalju ovaj jednostavni recept za japanska jelo koje možete pripremiti i kod kuće…

ONIGIRI – tradicionalno japansko jelo

Sastojci: riža, sol, alga Nori, sezam, mrkva, svježi krastavci

Priprema:
1. varijanta – skuhati kratko zrnatu rižu u slanoj vodi (ne smije se ispirati)
- malo je ohladiti, tek toliko da je možete držati na dlanovima
- žlicom uzimati rižu na dlan i slagati male kuglice i uvaljati ih
u sezam

2. varijanta – na algu Nori, po cijeloj dužini staviti skuhanu mlaku rižu
- po sredini riže staviti skuhanu mrkvu narezanu na štapiće
- pokriti mrkvu rižom i sve zamotati algom
- alga treba prekriti rižu
- na kratko je zarolajte u valjak i ostavite da se hladi
- uz mrkvu u sredinu može se staviti i krastavac



HLADNI CAJ S JABUKOM

Priprema: Vrećice čaja prelijte vrućom vodom pa poklopite.
Nakon 5 minuta izvadite vrećice i čaj dobro ohladite.
Umiješajte sok od jabuka pa pos

- 14:11 - Komentari (1) - Isprintaj - #