Janko od Papuka

nedjelja, 12.02.2017.

Weed

Danas su žena i Ivor utvrđivali gradivo engleskog jezika.
Postupak je jednostavan, žena uzme rječnik engleskog jezika, mali stane u stavu pozor ispred nje i prevodi riječi sa hrvatskog na engleski.
Dok su oni vježbali ja sam slušao spotove Lidije Bačić, naravno ugašenih tonova da im ne smetam.
Počela ga žena ispitivati:

- Ivore kako se na engleskom kaže noj?
- Ostrich.
- Bravo sine!

- Ivore kako se na engleskom kaže nebo?
- Sky.
- Bravo sine!

- Ivore kako se na engleskom kaže vartogasac?
- Firefighter.
- Bravo sine!

- Ivore kako se na engleskom kaže trava?
- Weed.
- Molim? Tko ti je to rekao?
- Dad.
Pogledala žena u mene, zamahnula onom knjižurinom i kaže:

- Ugasi tu kuju i dođi u kuhinju, moramo razgovarati o ovome.
- Šta??

Tek mali kaže:
- Turn off that bitch...

- 21:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 01.02.2017.

Vojni rok

Pošteno sam odslužio svoj vojni rok prije 17 godina i ne žalim niti dana provedenog u vojsci. Pamtim samo lijepe stvari, a bilo ih je puno i to svakodnevno.
Jedna od glavnih tema muškog društva je prepričavanje doživljaja i iskustva iz vojske, bar nas koji smo domovini dali godinu dana mladosti. Sad kada bi vojni rok trebao trajati 28 dana ja si pokušavam zamisliti kako će se cijeli vojni rok moći prepričati u deset minuta.

Naravno priča počinje sa: "Dečki kad sam ja bio u vojsci u Čamagajevcima 2017."

Dovezla me mama prvi dan u vojarnu, taj dan su nam uzeli osobne iskaznice, razvrstali nas po postrojbama i rekli da je buđenje sutra u 06:30.
Drugi dan su nas ošišali i zadužili smo odore i čizme.
Treći dan smo vježbali koračnicu za svečano postrojavanje i prisegu, ali ja sam od cjelodnevnog koračanja dobio žuljeve, pa sam odmah četvrti dan otišao u stacionar gdje mi je doktor dao poštedu od 7 dana koje sam preležao u sobi.
Deseti dan smo imali prisegu, bilo je lijepo, prošli su me žuljevi, došli su nam roditelji, a nas su taj vikend prvi put pustili kući.
Kada sam se vratio sa vikenda, odmah sam ispd jastuka izvadio džepni kalendar i prekrižio trinaesti dan vojnog roka, pomislio sam "Ovo nikad neće proći"
Četrnaesti dan ujutro nam je zapovjednik na postrojavanju rekao da je u vojarnu došla ekipa iz tranfuzijske medicine i da ako želimo možemo dragovoljno dati krv, a za uzvrat ćemo dobiti 3 dana dopusta. Svi smo dali krv osim par djevojaka koje su odbili jer su imale menstruaciju.
Kada sam se vratio sa nagradnog dopusta zadužio sam jurišnu pušku i kamionom su nas odvezli na gađanje, bio sam sav uzbuđen. Sutradan mi je zapovjednik rekao da sam odslužio 20 dana i da moram koristiti redovan dopust u trajanju od 5 dana.
Tih par dana sam iskoristio za odlazak na more. Vratio sam se crven kao rakovo djete, pa sam opet otišao u stacionar gdje sam dobio poštedu od 2 dana zbog opeklina od sunca.
Dvadesetosmi dan sam proveo u kantini kao pravi džomba i sa suborcima uz pivo proslavio sutrašnje skidanje...

- 21:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.