PUT DO PUTA U EUROPEIZACIJU

Ovo je vrime posebno , vrime trači, jadikovki, kritike i kritizerstva, otvoreno tržište, otvorene misli, pritvoreni najveću umovi i najveći sinovi mojega naroda, kaj ih svi napadaju ružu po njimi, pljuju i bacaju ljage na te kolosalne ljude, divove u razvijanju naše demokracije, slobode i napretka, boljitka čovika.
Više nemorem podnest da mi Ivica ( bivši gospodar satovi ) bude tuliko kriv, da se napada njevu jadnu sirotu Mirjanicu, kaj ni imela pojima kako se on siromak muči i trudi da ih podigne, da im nabavi umitničke tvorevine domačih autori i stranu valutu, tj valutu ujedinjene Evrope, naše majke, kaj smo uvik kaj njihova potkova čuvali njeve noge da nebi ki provalil u njih, a sad nećedu da nas primu pod svoje, velu radi pravosuđa i korupcije?
Pa kaj je njimi, ti su Evropljani poludeli, već nas više od deset godin zezaju sa koje kakvim problemim, zemaju nam i odvode naše cviće u svoje tamnice, natirali su najdemokratskijeg, najlipšeg i najboljeg premijera da se makne od politike i zaprili ga u crnu Austrijsku tamnicu.
On siromak kajda je znal kaj ga čeka, konda je znal kaj mu se sprema, pa je krotko janje , dragu ženicu čista obraza metnil na svoje misto, da mu čuva leđa i familiju kad on projde u mrsku Evropu, radi slik ke su delali naši Hrvatski slikari, doduše eurići još nisu naši, ali morda budu, a on je siromak to sve kaj je kun mogal zet lipo prominil pa odnesal u Ostereich (nima mašina umlauta ) i naredel „ groesse spiele „ da bi napunil njeve banke a oni nami tako?
Ma neka neka…
I onda kad su ga deli u tu crnu tamnicu, kaj je bila dost dugo tamnica Hrvatskega naroda ( to smo zaboravili ) i oni i mi( sram nas bilo) zaprili smo mu pristup do tih ojrići kaj ih je tako u potaji sabiral svih ovih godin, morda je ki tuj i tamo znal za njih ) ali tuliko je bil šparan i dobar da je samo on za to znal, jer se bal da nebi ovi drugi to potrošili!
Jaca ga je zaminila, dala mu je rić da će ostat uvik najlipši, najbolji i najveći presidnik vlade u Croatii, on i samo on i niki drugi. Ponesena na krilima ka joj je ostavil njezin Ivo ki ju je imenoval u maniri monarha za naslidnicu, zaboravila je čuvat mu leđa, letela je po svitu, bacala torbice po nakli pred stranim državnikim, ulazila i izlazila na stražnja vrata, koketirala i kuševala suseda Pahora, južinala i večerala kaj prava Ledi Magbet, sve samo za Hrvacku i tako zanemarila čuvat leđa dragom Ivici i njegovim ministrim.
Poćela je učit engleski al ni joj išlo, ni i basta, bacila se ranjeneg srca na svoj narod i nametnila mu harač. Jadno krotko i dobroćudno, nježno i plaho žensko stvorenjo, ni bilo maženo i paženo od ove otrovne oporbe, kaj su je tukli sa svih stran konda je muškarac, pa je morala tuj i tamo zvat muške kolege u pomoć a oni su i pomagali. Barba Luka je par puti moral stat na kraj tim crvenim vragima iz opozicije, a ondak je našla svojeg spasitelja.
Darkić Milinović, kršni likota, naše divne gore sin, čovik ko Trzan, kauboj, atleta, neviđene snage tila u kem je blistav um. Kad on brani svoju šeficu, to je posal, triba vam kišobran malo vrećih razmiri i opsegi da si sačuvate flizuru ili da ne izgledate konda ste se taj čas tuširali? Milone i milijarde bakterij i virisu izbljuje u političke protivnike i u medije, tako se brani čast naše Ledi… E to je muškačina i ministar, jučer je siromak izjavil da mu je jako žal kaj je i drugi čovik kaj je cipljen protiv gripe umril, ali da je ipak najsigurnije cipit se protiv gripe. Odlično, super, ako se cipimo, mirovinski i zdrvstveni fondi će procvast, ostat će ki tuj i tamo, a pitanje ćel i zato bit novac?
Moram još Jacu pofalit kaj obilazi dicu po bolnicam, moram zač su te sve predstave tako iskrene i spontane, ona je tako savladala ponašanje pred fotografim i novinarim, da mislim da je potpuno nenormalno da bude bez teg okruženja, i zato joj nemojte to zamerat, bez svite i kameri ona nemore bit svoja, pa ni to ona kriva... Prava vedeta, nima kaj? A donacije ke daje, ma kaj je onaj Bill, sa dva l na spram Jaci, ona od 21.000,00 kun plaće misećno, sabere za donaciju 250.000,00 kun. To se zove šparna žena, a ne ja, Mije veli da bi takova njemu tribala, a ne ja, ka sam morda sabrala u životu par hiljad ojrići ke imam u kofanicu kaj je privatiziran u Izgradnji, od Mijeće strane, za 0,00 kuni. E , vam je malo dosadno kaj sad branim Jacu i sprovodim kosorizaciju Hrvacke, ali prije dekosorizacije mora se provest kosorizacija, kaj i u onim predhodnim slučajevim, a sad kad sam ja medij, ja moram pomoć ostalimi i ne bit u zaostatku pa omalovažavat svoju vlastitu vladaricu ili vladarku ( ki će znat) nemorem ja sad na lokalnoj razini divanit kaj ne valja, pa samo ću par stvari onako usput spominit.
Naši su vlastodršci lipo proslavili ove sve blagdane, priredili su fešte u dužini od više od misec dani, naredili su plac na cesti i još stojdu štandi po nogostupi i čeka se da zapade snig ,tako da se narod nemore kretat, seguro se čeka Uskrs i uskrsni sajam, a ondak i Vaskrsenje, i bojim se, prije nima pospremanja…?
Šajerki u budućem parku stojdu i dalje i oni će valja stat do Uskrsa pa do Vaskrsenja, jerbo je eto već došla i druga Nova godina a od pospremanja niš?
Sve stoji konda je s neba palo i nakalimilo se pred katoličku crikvu, i čeka i čeka…
Naši su gradski oci svi lipo i zajednički dočekali sve Božiće i sva Nova leta, isčestitali jedni drugimi, nazdravljali sa podignutim čašam uz razme glazbe i folklore u očekivanju valja pomoći od Duha svetega. Bog zna sul pomislili na one ki nimaju drv za loženje, ki nimaju kruha, ki nisu dobili već dugo plaću, ki nimaju za prašak za veš da dici operu gaće.
Nemojte mi zamerit ako sam kaj izostavila , nemorem bit kaj i vi da ne vidim kuliko su ti naši mućenici propatili za nas, kuliko patu od nepravedne oporbe, nemorem dozvolit da mi se tuče po Jaci, i da se svaki njezin mig kritikuje.
Pridružite mi se u kosorizaciji, ka je potpuno neizbižna ako se ćemo desanaderizirat u ovem tužnim periodu kad sanjamo o Europeozaciji. Kad ćemo malo počt mislet o sebi i o Croatizaciji, da se prestanemo falit sami i da nas poćnu falit i prisvajat drugi, svi oko nas kaj su nas do sad odbacivali?
Sa ovum garniturum, nima nam spasa od Europe i Europeizacije, samo mormao prvlje izvršit tu kosorizaciju, jerbo samo desanaderizaciju finili, pa onda dekosorizaciju i evo nas u Europi, slobodnoj i željenoj , ku sanjamo 20 godin zajedno sa svojimi vladarimi, kamo i pripadamo i od kud nas je ljuta sudba otrgnula i spojla nas sa našim Slavenskim plemenim. Pa kaj nam je bilo da smo išli bižat iz naše majčice Evrope? E ja mislim da sad moramo zato klečat pred vrati gladni, žedni, goli i bosi i čekat da nam ona oprosti i opre svoja vrata.

Ajte bok!

JANJO, 14.siječanj 2011.

14.01.2011. u 18:25 | 11 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2011  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (1)
Rujan 2010 (1)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (2)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (2)
Prosinac 2009 (1)
Studeni 2009 (1)
Rujan 2009 (2)
Kolovoz 2009 (1)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (2)
Svibanj 2009 (2)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (3)
Veljača 2009 (1)
Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (3)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (2)
Rujan 2008 (2)
Kolovoz 2008 (1)
Srpanj 2008 (3)
Lipanj 2008 (3)
Svibanj 2008 (2)
Travanj 2008 (2)
Ožujak 2008 (4)
Veljača 2008 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Ogulinska blogovaranja

Linkovi


Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr
Og-list.hr
Blog podno Kleka.hr
Maksova maksimala.hr
Ogulinska fatamorgana.hr


Broj posjeta

Oil Rig Accidents
Oil Rig Accidents Counter