ISTINA I SAMO ISTINA

Jutros mi se zamaglilo red očimi od tuge, kad sam pročitala po svim portalim istinu o jadnem Polančecu i sad mi je jasno zač je bil cilo vrime Rumenko, rumenil se siromak od silnega srama pred narudum, jerbo su ga tirali da laže i krade, da jeftino prodaje i skupo kupuje, da plaća studije koje nisu nikem za niš rabile..o siroto dite Hrvacko.
Ali nima puščanja, dolazi žrtva nad žrtvami branit Rumenka, , časan čovik bivši premijer , čim puhne dobar vitar stiže u svoju ljubljenu domovinu, raščistit ki je kega tiral, na sva ta djela-zlodjela.
Imam nikako predosjećaj da je sve kriv Šuki, seguro je on stiral jadnega Sanadera u kakovu škulju, posudil s Kptola sprave za mučenje iz vrimena Gričke vještice, a Jaca je zela korbačinu i mahala i pucketala s njum dok su govorili Drivi i gospodaru satova kaj mora reč Rumenku da dela, a on je u silnem strahu sve to popamtil i naređival jadnem Rumenku da to sprovede u delo.
Zač bi inače palo na pamet Rumenku da da tulke novce za nekakovu studiju i zač bi Mravunac, siromak išal praznit kasu od HEP-a bez veze, pa ni on takov, zač bi išal punit kasu od HDZ-eja samo tako, bez prisile i bez koristi, da nisu delale sprave za mučenje, korbači i druga efikasna i poznata sredstva koja dovode poštene i pametne derektore i političare na pravi put.
Pa kadi ste videli da na primjer premijer dolazi divanit sa osumnjićenim u rešt i davat mu podršku da divani istinu i samo istinu, pa sramota bi bila da ni naša Jaca tako plemenita i da se ni sažalila nad Rumenkum i njegovum sudbinum.
Pa ni ona sve to zapisevala, zapisevala je samo kaj je Drivo divanil, jer tako je seguro niki naredil da mora, nego ni mi ipak jasno kadi su u ovoj prići Kaljmeta i Vukelić, dal oni i dalje farbaju tunele i delaju mostove preko njiv, treba to prostudirat, platit dobro još jednu studiju da se vidi da ti mosti i tuneli ne vodu na kakova tajna mesta, kada se skrivadu još nekoje Hrvacke tajne?
Sve mi se čini da tuj ima još ništo, duboko zakopano, nisu to naši dečki, naš Drivo, naša Jaca, Rumenko, i ki zna ki samo tako delali. Nekako me ipak Šuki jako podsića na Frnceka Tahija, Kaj nam je gore i kaj se više oko njegove bačve obruč steže on se više i glasnije smije?
Jaca je malo dezorjentirana u svemu temu, nezna sirota kaj bi, pa pita narod po cesti „Kako ste ..“ a oni odgovraju strogo narodno-hrvackim jezikum,koji ona i razumi ne razumi. Ni joj sirotoj jasno kako je to taj sav narod kaj je kliktal kad je imenovana za nasljednicu izabraneg u stranki i vladi, tako ogrubel prema njoj, kako se moglo dogoddit da se osjećaji tako brzo minjaju, kako je ona stamena i uvik voli Hrvacku i Hrvate, pa i oneg jadnika Drivu, kaj su ga poslali u Meriku a on sad, kad se voda počela bistrit, kad je jasno da niki ni niš znal osim Rumenka kaj se dela, dolazi opet mutit Hrvacku vodu i zbunjivat narod.
Pa ni to u redu, taman sam se pomirila da će Rumenko dobit 240 godin rešta, da se Gospodar satovi stacioniral u Meriki, da je konačno za našu Jacu čist zrak a on stiže nazad.
Ali ako je pročital, kaj divani Mravunac, a morada još ni, bojim se da niš od velikog dolaska na misto zločina?
E , a u Našem malem mistu, vodidu se također bitke i ratovi, naš pavednik Bokulić digal je celi Ogulin na zadnje noge oko afere „putni troškovi Športske zajednice“, ki iznosu 1.200 kun za celu prošlu godinu. Ajme, počelo je počelo, takova pljačka ni viđena u ovem gradu, to se mora rasčistiti, a tek svlačionice, kupaonice, parketi , tepihi, pa kaj je vami gospon Prravednik, kaj ni niki bil na putu osim Maria P i Koze? Ma mene zanima kuliko ste vi dobili dnevnic i drugih dobri od talasanja po plitkoj vodici i zamućivanja sa takovim glupostima , dok se milioni ziđu godinami po cestam, kanalim, ogradam, intelektualnim uslugam i pučkim učilištim u dugogodišnjoj izgradnji? Ili bi vi rajše, da nima nikakoveg sporta u nešem malem mistu, pa da nam sva dica idu u bertije i umisto da se bavu zdravim sportima, da piju po kafićimi…
Kaj ste se napopali na te ljude, zač se ne uključite u kakov sport konačno pa ćete morda bit na mistu kadi se delaju tako veliki i silni kriminali? Ali ne, tribalo bi se uznojt a morda i priznat da triba održavat dvoranu ku je narod naredil samodoprinosum, kaj ne ? I kadi bi se odigravale te proslave i manifestacije da nima tih sportskih objekti, u Pučkem učilištu valja ili morda med Fiorentinskim lipa u rožicam?
Ma zač uvik grizete tamo kadi nima mesa, na kosti?
Ja ne velim da nam je tribala teniska dvorana ne velim da je sve baš čisto ko suza naše Jace, ali da se tuliko vrimena potroši na 1.200 kuni, da se popravda pol grada radi tega kaj su tri čovika išli na put iz sportske zajednice, a drugo da sve štima? Ej Pravedniče, ništo mi tuj jako bode oči? Ili bi rado da niki iz te zajednice reče, dajemo ostavke „Ajte vi to delajte“, vi bi seguo bolje?
I tako, praćenje ovih događanji, ni mogla omest ni krvava Severina i njezin najnoviji mecena, ni Dikan, ni Lambaša, ni Vlatkica, čak ni gospa Begović u čipki i kožnim lačam preko kih se prelivaju obilni šlaufi, pa čak ni Berend kaj je smršavila i došla se pokazat kako je lipa na nekakovu modnu reviju. Svi su pali u šesti plan, jer glavni celebriti su naša vlast, i zato Šuker oduševljeno šalje puse novinarima. Konačno sam uspio biti glavni uz Jacu i naradet pravi šou, ali bez biznisa !
Sada čekamo da nam puhne malo vitra, i da preko bare dojde gospodar satovi zamutit vode ke je naša Jaca tako lipo razbistrila, i dogovorila sa Rumenkom da divani istinu i samo istinu?

Ajte bok!
JANJO, 18.rujna 2010.

18.09.2010. u 10:21 | 5 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2010 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (1)
Rujan 2010 (1)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (2)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (2)
Prosinac 2009 (1)
Studeni 2009 (1)
Rujan 2009 (2)
Kolovoz 2009 (1)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (2)
Svibanj 2009 (2)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (3)
Veljača 2009 (1)
Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (3)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (2)
Rujan 2008 (2)
Kolovoz 2008 (1)
Srpanj 2008 (3)
Lipanj 2008 (3)
Svibanj 2008 (2)
Travanj 2008 (2)
Ožujak 2008 (4)
Veljača 2008 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Ogulinska blogovaranja

Linkovi


Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr
Og-list.hr
Blog podno Kleka.hr
Maksova maksimala.hr
Ogulinska fatamorgana.hr


Broj posjeta

Oil Rig Accidents
Oil Rig Accidents Counter