JOŠ JEDAN TROJANSKI KONJ


E lipo, kad god ja dugo čekam da ništo napišem, i kad mi je sve kaj slušam i gledam nikako slabo i prozirno, uvik se dogodi ništo jako važno i značajno da morem pisat. Danas nebi divanila o našem malem Gradu, ma da posljedice velikih događaja od ščera i buduće iima i Ogulin, van ću se trun osvrnit na škandal nad škandalim u našeoj metropoli i to tamo kadi je moralna vertikala našega društva i naše države, beleg i sjajneg Zagreba.
U jednemu jutru naši su plavci krenili na Sveučilište, na akademce, profesore i studente ki su hodočastili na fakultete kupovat svoju budućnost i buduće položaje, a profesori su imali lipe kasice –prasice u ke su se metale milodare za našu svitlu budućnost. Potamanili su 21 dobročinitelja iz moralne verikale, kaj su sabirali indekse budućih uglednih građani, a ja Janjo, čekala sam 5 godin od kad sam to čula, kad će se to dogodit.
I dogodilo se!
Šefica Daša, od sukobi interesi konačno je probala sest u stari golf i to između dva čuvara, ki su ju je otpeljal u nepoznatem pravcu, na mesto kamo je trebala pojt prije kupnje žute kuće, zajedno sa ostatkum visoko moralne i ugledne gospode i gospođi.
Dobro je da se to konačno dogodilo, samo ni dobro kaj se to bas sad dogodilo a ne ranije, ni dobro kaj će taj škandal završit isto kaj i gruntovčani, maestro, invalidi domovinskeg rata i ostali cirkusi kaj su se režirali od strane malo večih glav kaj sidu po našem zakonodavnem telu i drugim institucijam i držu nam predavanja o moralu, poštenju i žrtvovanju.
Veliki i učeni Hrvat, glavni šef naše akademske zajednice, gospon kaj ni imal ujutro pojima kaj se događa, kaj je naučnum metodum dokaževal da sam ja Iračanka, ministar kaj je odma išal u Lurdes hodočastit kad je otkril da je vernik, navečer je bil zaslužan za raciju glavne prostitukte akademske zajednice Prometneg fakulteta. Sami od sebe deladu poprdu.
Zač su čekali do sad, kaj će bit sa ispostavum u Mostaru, ovdi u Zagrebu trebalo je hrpa euri i pet dani za 4 ispita i diplomu, pa to je dugi rok, u Mostaru ideš u petak kaj bravar ili mašinovođa a u pondeljak doneseš diplomu inženjera prometnih znanosti i to uokvirenu, napišeš dopis da si od pondeljka od 7 ur dipl.ing. i tako se potpisuješ na svakem mestu kadi je to potrebno, i to dipl.ing je puno večim slovim pisano neg ime i prezime .
Lipo, lipo bi bilo kad to nebi bilo samo zato i za to vrime dok naš rumeni i mili Polančec i ostalo društvo ne dogovori u miru kako će prodat dionice od INE MOL-u, jerbo su ih novinari i javnost pa i sam predsjednik države u tem vidno ometali.
Nimam niš protiv da se zamu diplome onim kaj su kupili ispite i diplome, ali ki će dokazat i kako ki je bil u šopingu na tem i drugim faksim, kako mislu to dokazat? Mislim da su to naredili i zato zač su oni svojoj dici i prijateljim, dici svoje dice i svoje rodbine davali diplome, i ki treba bit ing. to si je na vrime kupil, a i zaposlil se, jer ki ima novac za kupit diplomu i poznanstvi za isposlovat je, taj ima i za kupit posal , kadi god to triba, pa sad neka lipo sirotinja uči i nauči sve o prometu dok ovi kaj nisu niš naučili a zaposleni su projdu u pemziju, pa će onda morda dobit posal. Još ja mislim kako to niš ne štima u tem cestovnem i željezničkem saobračaju, a kako će, kaj se misli da ako graditelji naredu cestu i prugu samo od šoferi zavisi kulko će bit mrtvih, ranjenih i nesreći. Morda ima i pravih inžinjeri ali sudeći po derektoru županijskih cest u našoj županiji tuj ne treba znanje, samo kuraž da se sede na fotelju. Ni niki to naredil za siromašne i vridne, niki, naredili su oni to za svoju korist. Janjo, se ne veseli temu zač to ni bil cilj, i tega sam duboko svesna.
Da nisu krenili na fakultete, sigurno bi nekega skinili do gola i prikazali na internetu, ili bi kega ulovili u pedofiliji i grupnem seksu i to prikazali, ali to bi trajalo samo dva tri dana, jer to je postalo najnormalnija pojava. Ovako će se narod zabavljat ki zna kulko vrimena, dugo dani i miseci raspredat će se ki je prodal ,ki je kupil, ki je dobil diplome, a naši će vridni muži Hrvacke vlasti lipo dotle prodat dionice INE- MOL-u, pol u kasu državnu, pol u vlastitu kasicu –prasicu, a mi ćemo opet mislet kako će niki završit u reštu jerbo je to zaslužil.
Nemojte sami sebe varat, nemojte verovat u te bajke, jerbo je ta ista ona priča stara par hiljad godin. Sve su priče od uvik, samo ih triba razumit.
I kaj, kaj ja to pišem, kaj će to vami svimi, vam je svejedno ki kaj dela, ki nam vodi državu , sve nam je dobro i sve vam je lipo. Slavite i dižate samo one kaj su niš, jer oni kaj su niš moru bit kaj god ćete, i kaj god će, a oni kaj znaju ki su, kaj imaju znanje i zasluženu profesiju i diplomu neka budu kelneri, akviziteri, nam znaje ni potrebno.
Primorac je rekal da smo zemlja znaja, a ja vidim da svi kaj ništo znaju čekaju na posal godinami, i ti po ciloj lipoj našoj 0d Dubrovnika do Vukovara.
Imamo primeri oko sebe kulko čemo, na moju žalost a njihovo veselje niš se neće prominit.
Presednik Vlade bil je ljut u Briselu kaj je dobil opomenu za pravosuđe, kaj taj sav posal vredi , sav taj metež i pisanje i imenovanje kriminalci kad ostaje posal nezavršen tamo kadi se triba rešit a to je na sudu. Sud će dat zadnju reč u svemu temu, a njemu će falit dokazi, pa fiškali, pa zastara i opet, plati sitni zube! INA-.kokoš ka nese zlatna jaja bit će rešena dok novinari i javnost bude likovala kako su naprevljeni dobri potezi protiv tega mita i korupcije, a onda će opet izbit ništo drugo, ako još kaj ostane za stržit.
Još su jednaega trojanskega konja uspili naredit, a mi sad skupa sa savesti našega drutva, tj novinari tancamo oko njega.
Ajte bok!
Janjo, 19. rujna 2008.

19.09.2008. u 14:58 | 9 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2008 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (1)
Rujan 2010 (1)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (2)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (2)
Prosinac 2009 (1)
Studeni 2009 (1)
Rujan 2009 (2)
Kolovoz 2009 (1)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (2)
Svibanj 2009 (2)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (3)
Veljača 2009 (1)
Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (3)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (2)
Rujan 2008 (2)
Kolovoz 2008 (1)
Srpanj 2008 (3)
Lipanj 2008 (3)
Svibanj 2008 (2)
Travanj 2008 (2)
Ožujak 2008 (4)
Veljača 2008 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Ogulinska blogovaranja

Linkovi


Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr
Og-list.hr
Blog podno Kleka.hr
Maksova maksimala.hr
Ogulinska fatamorgana.hr


Broj posjeta

Oil Rig Accidents
Oil Rig Accidents Counter