TAMA IZ SVITLOSTI

Četvrtak večer krenili Mije i ja prošetat zeru kroz grad , divanili malo o našim prijateljim, da bi svrnili k njimi, i tako nogu na nogu došli do konfekcije i ja vidim iz dealeka ništo svička. Ma bilo mi malo prešaro za svitla od auti i motori, nikako mi i ni pasalo da svićka od tudaj i pitam Mijetu , kaj to Mije blišči, morda ti bolje vidiš ?
-Neznam Janjo, ništo kanda svićka na sitno, morda kakova svitlosna priredba, ili kako veli lajt šou na otvorenem, morda se kaj dogaja da ti Janjo nisi upućena ?
-Mije kaj se sprdaš smanum, pa nemorem ja sve znat, , ma Mije moj, to je ništo čudno s boka na komitetu, kadi su sad sve naše stranke, da ni to slučajno kakov leteći tanjur ili kaj , kaj velu da će dojt do 2012, baš do kad su oni nacrti za procvat Ogulina našega zakazani? Da nisu oni došli ništo ranije, par godin, zać se divani i piše da će bit gusto te godine, a mi smo sve isplanirai naredit do tih godin, čel nam ki pomutit plan?
-Joj, Janjo, kad češ prestat ćitat te bestoće po interneti i te svakove gluposti,?
-Ma Mije moj, to su ovi iz HDZ-eeja deli svitlosnu reklamu kanda su prašak za robu ili Koka-kola, bog ih ubil njiov, jerbo s pravim nimadu seguro veze kako divanu ..
Ajme sprdnje, pa to izgleda kaj cirkus, Bože oslobodi ciganije i rugla, morda su se podilili pa sad čedu da se zna koji je del njiov, ili kaj, mislim ja, a Mije muči i mući.
Mije, sad nemorem gledat ni na jednu stranu, ,s leve strane me tuče goli park a sa desne strane blišči kaj u disku. Pa više nemoreš na miru ni kroz grad prokorzirat da te ništo ne tuče! I baš svitli tako da nemorem gledat u tu stranu kako sam se zavitovala, neg moram gledat u onu nagrdu od gradilišta u parku, moram gledat kako su nam i Tomu zapetonirali, o ljud moji kaj nisu bile lipše one sitne rožice oko njega, a svašta im na pamet padne, morda su zato to i deli da svitli da gledamo u tu grdoću preko ceste….
Pa kaj bi bilo da s prednje strane dene HSLSLS( a bože slobodi, kad krenem divanit kraticu od te stranke nikako se nemorem zaustavit i stat na četri slova ) na desno svoju žutu lajt svitlećeu reklamu, pa da dene SDP-ej nigdi prikuje svoju crvenu reklamu, pa da seljaki denu svoju zelenu reklamu, pa sve to da okolo nakitu Sindikati, pa kaj još nečemo morat u tem ludem gradu durat.
Bilo bi lipše da su ono jezero na ulazu pred plac popetonirali i deli ploču sa spomenikum da je to HDZ-ej popetoniral od svojih skromnih sredstav nego kaj su to nakitili. Mislim da bi hitro i druge stranke morale naredit ništo jer ovako je to nelojalna konkurencija, kako se to reče, zač i oni imaju pravo na reklamiranje svojih proizvodi, jerbo su to sve profitne sttranke skup sa sindikatum kaj ubire članarinu kaj i ovi a niš ne dela. Ja hitno preporučam svim strankam kaj se nalazu u toj kući da hitro organizairaju metanje i postavljanje svojih reklami zač će izgubit sve mušterije, jer ova reklama tuče točno u mozak. Još da su deli i onu svoju pismu HDZ-ej zna da beči kaj ono kad nakit piva Božićne pisme onda bi to bil jedan ukusan i kvalitetan projekt. Niki nebi niš drugo ni mislel bar dvi ure osim HDZ-ej zna, zna…
-Janjo kadi se ti gasiš, dal moraš uvik imat posla sa timi strankami i sa politikum, kega vraga će ti to ?
-Da, ja bi trebala samo rombat po Rašiću, prat vam gaće i kuhat i peć strudle i masnice, ma Mije organizirat ću klub i stranku protiv muških ako me buš dušil i daval zabrane i iskat ću da mi daju kakov šprinkajzl u toj kući i det ću na krov reklamu da smo tuj i da smo odlučile stat toj muškoj strahovladi na kraj, zač mi je već tih bedastoći od tih stranki i od vas lenih muških dost. Ne zijaj name, van se lovi kakove politike i kakovega organizairanja, vrime leti a ti samo čekaš pemziju i računaš na prihode od mojega placa, a vidi kako se dela i napredjuje u politiki, bar da iščeš da ti dadu posal da čuvaš tu reklamu da je niki nebi razbil po noći, pa bi stukal ku kunu.
-Žačepi Janjo, muči zač ću ti zažbukat ovum šakum usta da neš više nikad meni divanit kaj moram delat!
-I ,kako ja znam svojega Mijetu, kako znam da mu je dogorelo do nokti i da ga svrbi dlan, kako znam da sila boga ne moli, ja zamučim. I kako ću ja sad mirno prokorzirat čez svoj grad, kaj je šundran na sve strane, kako ću ja mučat o temu i to sve durat, kad mi ništo kaj drugi naredu uvik pokvari moj lipi bračni život da se moram s Mijetum pravdat. Lipo smo se okrenili na peti za 360 stupnjevi, krenili doma brzim korakum bez divana i tako ništo kaj je lipo i nježno počelo grdo se završilo. Došli smo dona, spremili smo se leć, okrenili jedan drugem leđa, a da ni bilo te svitlosti morda bi se noć kako lipše završila. A kaj moreš, nekad nas i svitlost baca u tamu.
Jutros sam se tužna probudila, isprićala sve mojoj Mari, a moja Mare vili meni:
-Janjo, imaš svoj blok, lipo to sve deni na blok, kad se memoreš sa svojim čovikom podivanit o tem kaj te muči, reci svimi pa nek znaju kaj ti misliš. Tako je to, dico moja, ispada da nigdi nikega nimam ,van taj svoj blok kadi morem govorit o našim jalovim poslim.
Ajte bok!
Janjo, 22. kolovoz 2008.

PS (Potlje svega): Kad sam videla da je Uska staza napisal na svojem bloku istu temu, malo sam se razvedrila, jerbo nisam sama. Morda je moj Mije i mislel o kupleraju ali ni til reč pred manum, zač se onda seguro nebi zaustavila u svojem divanu i moral bi primenit grubu silu..

25.08.2008. u 12:07 | 5 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (1)
Rujan 2010 (1)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (2)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (2)
Prosinac 2009 (1)
Studeni 2009 (1)
Rujan 2009 (2)
Kolovoz 2009 (1)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (2)
Svibanj 2009 (2)
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (3)
Veljača 2009 (1)
Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (3)
Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (2)
Rujan 2008 (2)
Kolovoz 2008 (1)
Srpanj 2008 (3)
Lipanj 2008 (3)
Svibanj 2008 (2)
Travanj 2008 (2)
Ožujak 2008 (4)
Veljača 2008 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Ogulinska blogovaranja

Linkovi


Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr
Og-list.hr
Blog podno Kleka.hr
Maksova maksimala.hr
Ogulinska fatamorgana.hr


Broj posjeta

Oil Rig Accidents
Oil Rig Accidents Counter