Evanđelje po Luciferu

srijeda, 28.05.2008.

Stalno ista priča s Jasenovcem i Bleiburgom

Opet ovih dana zaludni (a u dosađivanju Sotona vreba!) češu jezike o tome da li je moja prijateljica, Sveta Majka Katolička Crkva, trebala poslati biskupa na komemoraciju u Jasenovac (Ako ne zašto ne, ako da zašto da ... bla-bla...), i koliko je ljudi u crnim ustaškim uniformama bilo, na komemoraciji u Bleiburgu (i da li su to možda bili prerušeni komunjare nut).

Ništa novo na ovom lijepom svijetu, na kojem moja prijateljica i ja dijelimo vlast! Pisao sam o toj temi već, pogledatje: Hrvatski biskupi i Jasenovac: grijeh oholosti, a i druge neke tekstove.

Stvar je inače, glede ponašanja Svete Majke, sasvim jednostavna. Njeni se vođe ne mogu izvlačiti na neke sekundarne muljaže.

U Jasenovcu, komerira se masovno ubijanje ljudi. Svi počinitelji bili su katolici, većina žrtava nisu bili katolici. Crkva tamo ne šalje svojeg predstavnika na razini biskupa.

Na Bleiburškom polju, komemoria se masovno ubijanje ljudi. većina žrtava bili su katolici, dok su počinitelji bili ateisti (inače jednako odiozni Meni kao i Svetoj majci). Crkva tamo šalje svojeg predstavnika na razini biskupa.

Rimokatolička crkva ima 1700 godina iskustva u diplomaciji, odnosima s državom, velikim obredima, simboličkim činima. Kada šalje biskupa na jedno obilježavanje umorstava a ne i na drugo, ona dobro zna, što i zašto radi. Ona pravi razliku među žrtvama, ona prvi razliku među počiniteljima.

Kad jedan naš ubije jednog njihovog - to nije tako strašno, kao kad jedan njihov ubije jednog našeg. (I usput: takve odluke Hrvatska biskupska konferencija ne može donijeti bez privole teokratske centrale u Vatikanu.)

Drugi Ivan Fumić je dakle posve u pravu; da Crkva pošalje biskupa u Jasenovac - on ne bi bio u pravu. As simple as that. Ponosam sam i gord na moje najbolje sljedbenike! party

Pogledajte na tu temu: Crkva srpskih mučenika.i To nije naš svit! Vrtite se, vrtite u istome krugu. Pa se još i duriti "Dosta nam je prošlosti!!!" Ma kaj god! Nije vam dosta, nema bez ovakvih lijepih igrokaza uživanja u životu!


- 11:35 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.