Jagodarije https://blog.dnevnik.hr/jagoda-radojcic

nedjelja, 23.12.2012.

Hrvatski medo i budžet



Uploaded with ImageShack.us

Kad čovjek iz dana i dan tone u sveopći mrak, sa zahvalnošću prima i najmanji tračak svjetlosti. Tako je prosječan hrvatski čovjek s neskrivenim oduševljenjem i optimizmom dočekao vijest da je u državnom budžetu za 2013. povećan iznos namijenjen Crkvi za 122 milijuna kuna, s ovogodišnjih 253 milijuna na 375 milijuna kuna. Da naša sreća bude kompletna a ne kratkoročna, pobrinula se država jer je povećanje projicirala i u proračune za 2014. i 2015. godinu. Naime, od 375 milijuna kuna, koje će Crkva dobivati od 2013. nadalje, najveću stavku čini redovan iznos definiran ugovorima sa Svetom Stolicom, koji se prije krize na godišnjoj razini kretao oko 300 milijuna kuna. Početkom krize 2009. biskupi su se odrekli jednog dijela apanaže pa su do ove godine primali oko 16,5 posto manje – 250 milijuna. Sad kad je kriza definitivno iza nas, taj iznos im država vraća. Usput su prema biskupima ispravljene i neke stare nepravde pa je tako za 210 posto povećana budžetska stavka obeštećenja Crkve za oduzetu imovinu, sa 7,7 milijuna na 16,2 milijuna kuna, jer su je biskupi procijenili na 240 milijuna kuna, a komunistička vlada Ivice Račana nije isplaćivala točan iznos definiran ugovorima s Vatikanom.

Poznavatelji prilika tvrde kako je neočekivano povećanje apanaže i drugo darovanje Dajle Crkvi posljedica nedavnih razgovora premijera Milanovića s „nevjerojatno fokusiranim Papom“ (da je Papa kojom srećom mlađi i fokusiraniji, dobio bi od hrvatskog premijera na poklon Liku i Međimurje, ovako...) Kad se ovim redovitim dodaju i izvanredne prinadležnosti prikupljene po osnovi vjeronauka, prosvjete, kulture, vojne i policijske službe te oslobođenja od poreza, čak i bez dobrovoljnih priloga vjernika i naplate raznoraznih sakramenata, dobije se, summa summarum, solidna svotica od koje Crkva može skromno živjeti i bezbrižno se posvetiti za naciju mnogo značajnijim temama. U prvom redu to je – seks.

Prema naučavanju najistaknutijih crkvenih otaca, od trenutka kad je Bog prije 5.773. godine stvorio čovjeka, a onda nakon nekog vremena iz Adamovog rebra proizveo ženu, da se Adam ima s čime zabavljati, počinju rasprave u seksualnosti. Nije poznato na što je ličio Adamov seksualni život prije nego što mu je Bog podario ženu, i dok je boravio u raju, no o tome postoji veći broj različitih teološko-znanstvenih teorija. Međutim, odmah nakon što su Adam i Eva izgnani iz raja zbog tzv. afere s jabukama, Crkva je prognanike poučila seksu bez kojeg, budimo realni, ne bi bilo ni razmnožavanja: da bi čovječanstvo nastalo i održalo se, bilo je neophodno da dvije jedinke, jedna superiorna – muška, i druga inferiorna - ženska, dozvolom Crkve stupe u sakramentalnu vezu i započnu se ploditi, množiti i napuniti zemlju, prema strogo određenim crkvenim kanonima. Da nije bilo Crkve i njenog nauka, seks uopće ne bi bio otkriven, žene bi uzaludno ležale po livadama i čekale da ih opraše bumbari, muškarci bi igrali nogomet i pokušavali se razmnožiti sporama, a čovječanstvo bi odavno izumrlo. To su antropološke istine tvrde ko kamen koje danas ne žele vidjeti samo krivovjerni slijepci.

Zbog svega naprijed iznesenog, svaki pošteni Hrvat i katolik, a takvih je u Hrvatskoj 86,28 posto, predvođen svojim prelatima i duhovnom aristokracijom s indignacijom odbacuje uvođenje zdravstvenog odgoja u škole, gdje bi samozvani svjetovnjaci poučavali neuki narod o nečem tako važnom kao što je seks. Ne, crvena gospodo, nećete vi našu djecu učiti gadarijama o tučku i prašnicima! Čestita Hrvatica uopće ne zna čemu služi penis, a ako bi joj kojim slučajem misli skrenule prema grijehu pohote, jer ženska priroda je slaba i podložna iskušenjima, smjesta bi odjurila svom svećeniku po duhovni savjet i pokoru. Pravi Hrvat-katolik o takvim odvratnostima nikad ne razbija glavu jer su mu vazda u mislima i na srcu ljubav prema Crkvi i Domovini. Uostalom, dok tih nastranosti nije bilo u našim školama, naša je populacijska politika bila više negoli uspješna, a Hrvati su se plodili, množili i napunili zemlju. Od samo nekoliko braće i sestara – Tuge, Buge, Kluka, Hrvata, Lobela, Kosenca i Muhla iz vremena bizantskog cara Heraklija (610-640), nastao je do 20. stoljeća mnogomilijunski narod. Da li bi to bilo moguće da su ih raznorazni neznabošci od stoljeća sedmog poučavali o korištenju kondoma, kontracepciji ili masturbaciji?

Zato je Crkva žestokom promidžbeno-seksualnom kampanjom s nakaznim medom-kentaurom jasno i glasno poručila bezbožnoj vlasti: „Ovo nije naš medo!“ Naš hrvatski i katolički plišani medo je normalan plišani medo koji ima dvije noge, dvije ruke, jednu njuškicu, razmnožava se s drugim hrvatskim katoličkim plišanim medvjedićima u sakramentu braka i vi nas s tričavih 375 milijuna kuna godišnje ne možete natjerati da promijenimo mišljenje. Znajte da je Crkvu nepobjediva i vječna: gdje su danas svi ti Neroni, Kaligule, Pipini Mali, Karli II Ćelavi, Napoleoni, Staljini koji su nas željeni uništiti? Razmislite stoga o novoj ponudi. Recimo, 700 milijuna kuna.

23.12.2012. u 12:42 • 2 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.