Jagodarije https://blog.dnevnik.hr/jagoda-radojcic

ponedjeljak, 20.12.2010.

Pledoaje za hrabre mladiće: 5 razloga za razbit Grke




Kada je prije 10-ak dana nekoliko zagrebačkih mladića braneći svoj rodni grad pred nadirućim grčkim hordama bacilo nekoliko kamenčića i petardi na vozila u kojima su se podmuklo kretali Grci zamaskirani u bezazlene navijače, neupućene evropske tiskovine raspisale su se o „neviđenom barbarstvu“, nabacujući se blatom i izmišljotinama na cijelu našu zemlju. Nitko od svih tih piskarala nije želio ući u bit problema niti si postaviti elementarno pitanje: što su Grci uopće radili u tuđoj zemlji, tisuće kilometara od svoje domovine? Bezbroj je razloga za opravdano reagiranje naših mladića na grčki upad u Zagreb. Evo samo pet razloga:

Prvo i prvo: Povijesni razlozi
Poznato je da su grčke divljačke horde okupirale dio hrvatskog nacionalnog teritorija još u 4. stoljeća prije Krista. Barbari su na hrvatskim otocima Visu, Hvaru, Korčuli te u obalnim gradovima poput Traguriona, Salone i Epetiona, osnovali svoje kolonije - tzv. grčke krajine. Oni su stoljećima mučili i eksploatirali naš narod, pišali u rijeke iz kojih smo mi pili vodu te otimali naše žene i goveda. Ni to im nije bilo dosta nego su svojim lažima i klevetama još u antička vremena preoteli Hrvatima povijesne zasluge pa se danas sasvim nezasluženo diljem svijeta proučava tzv. Antička Grčka umjesto Antičke Hrvatske.

Drugo i drugo: Religiozni razlozi
Ne znam da li je nekom ta činjenica nepoznata, ali Grci su – pravoslavci! S druge strane, Hrvati su katolici i vjerni podanici Svetog Oca. Kad je tim šizmatičkim bezbožnicima Sveti Otac 1054. zbičio anatemu, svakom pravom Hrvatu je bilo savršeno jasno koga nakon toga u narednim tisućljećima mora revno mrziti. Može njima danas Sveti Otac javno praštati koliko hoće (on to mora zbog onih bezbožnika u Evropi), ali mi znamo kako stvari stoje. Uostalom, kako da ne mrziš ljude koji se protive celibatu, misle da sveti kipovi nisu sveti (a zašto bi se inače zvali svetima?), poriču nepogrešivost Svetog Oca, vjeruju da se kruh i vino tijekom mise pretvaraju u krv i tijelo Kristovo i uz to još nose brade?

Treće i treće: Ekonomski razlozi
Dulje od jednog stoljeća (od davne 1893.) Grčka sasvim nepravedno slovi kao najzaduženija evropska zemlja. Nakon što je koncem 19. st. lažljivi grčki premijer Harlaos Trikupis izgovorio pred parlamentom „Dystyhos, eptohefsamen“ (hrv. „Nažalost, bankrotirali smo!“), ova zemlja uživa u izdašnim evropskim investicijama. Milijarde dolara, talira, maraka slijevaju se već cijelo jedno stoljeće iz Evrope u Grčku. A mi Hrvati koji smo se stoljećima zaduživali na sve strane i još bili Antemuralis Christianitatis - ništa! Kao da ne postojimo. Kao da smo šugavi. Pa mi smo prodavali cijele dijelove države još početkom 15. stoljeća, kao kad je kralj Ladislav prodao Dalmaciju Mlečanima da bi otplatili dugove. Gdje je tada bila Grčka? A danas nitko ne govori: „Dužan ko Hrvatska“, već svi neupućeno blebeću „Dužan ko Grčka“. A to nam svakodnevno donosi nemjerljivu ekonomsku štetu: Merkelica šalje Grcima desetine milijardi eura, Sarkozy milijarde, čak su im i škrti Slovenci dali stotinjak milijuna eura, a nama nitko ništa ne daje.

Četvrto i četvrto: Etnogenetski razlozi
Grčki lingvist Georgios Demetrius Babiniotis je javno iznio svoju nakaradnu tezu o Hrvatima kao narodu kojem su u prapovijesti vladale napuštene žene, do čega je tobože došao analizirajući izvorni iranski prototip imena „Hrvat“ koji je izveo iz pridjeva „har-va(n)t“ što se odnosio na žene ili narod kojim vladaju napuštene žene. Dakako da takvu uvredu nanesenu cijelom hrvatskom narodu može isprati samo krv.

Peto i peto: Kulturološki razlozi
Iako je općepoznata činjenica da su tzv. Minojsku kulturu, Mikensku kulturu i Helensku kulturu stvorili naši preci, Grci su sustavnim krivotvorenjem sve zasluge pripisali sebi. Na našim obalama otimali su hrvatske građevine i odvlačili ih na svoj teritorij i tamo osnivali tzv. Akropolu, Partenon, Epidaur. Jel' Odisej bio naš? Bio je. Jel' Troja u Hercegovini? Jeste. Jel' Ahil s Pelješca? Je. Jel' Homer iz Zagvozda? Jeste. Grci su sustavno prisvojili naše istaknute mislioce poput Heraklita, Pitagore, Aristotela, Platona i dr. a od naše glagoljice napravili nekakvo „svoje“ pismo. U svojoj falsifikatorskoj bezočnosti, našu su tradicionalnu razbibrigu proglasili „grčkom ljubavlju“, a naša tisućljećima stara jela poput ćufti, orehnjače i punjenih patlidžana prisvojili i proglasili grčkima.

Zar poslije svega nije savršeno normalno da u srcima mladih hrvatskih lavova proključa krv junačkih predaka kad ugledaju grčke zavojevače kako se, nakon svega, šuljaju u metropolu služeći se metodom Trojanskog konja? Nakon što su nam oteli prošlost, sadašnjost i budućnost. Ne, neće proći!

20.12.2010. u 09:39 • 9 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.